Heroju Čačka je ovo najbolji dan u životu: Najveća pobeda u istoriji kluba! Nestvarno!

14.02.2024

19:33

0

Autor: P.K.

Blistao je bek Čačana posle šokantnog trijumfa

Heroju Čačka je ovo najbolji dan u životu: Najveća pobeda u istoriji kluba! Nestvarno!
Petar Grojić - Copyright MN Press

Borac iz Čačka je šokantno ispao iz Kupa Srbije od gradskog rivala Čačka 94, koji se takmiči u KLS.

Vodio je Borac skoro tokom celog prvog poluvremena, ali je Čačak izjednačio, posle ubedljivo vodio i na kraju sigurno pobedio 73:64.

Jedan od junaka pobede bio je bek Petar Grojić, koji je meč završio sa 20 poena, četiri skoka i dve asistencije.

On je posle meča rekao je da mu je ovo jedan od najboljih dana u životu.

- Jedna od najboljih naših utakmica ove sezone, najvažnija pobeda u istoriji ovog kluba. Drago mi je da je ovaj tim posle teških i neočekivanih poraza u KLS uspeli da izađu na teren i pokažu karakter i energijuNeverovatan je osećaj. Ne bih sebe nazvao junakom, ima drugih igrača koji su radili posao koji se ne vidi kroz statistiku, plus onih koji su uhvatili važne lopte, podelili asistencije, igrali odbranu… Zahvalio bih se saigračima na tome što su verovali u mene, istina je da sam pogodio neke važne šuteve. Ovo je jedan od najboljih dana u mom životu. Nestvarno.

Čačak u polufinalu ide na pobednika duela Crvena zvezda – FMP, ali Grojić nema dilemu:

- Više bih voleo Zvezdu u polufinalu izazov je.

On je rekao da je imao veliku motivaciju za prvi gradski derbi protiv Borca.

- Velika motivacija zbog prvog gradskog derbija. Izgubili smo tri utakmice u ligaškom delu, ali smo izašli na teren i pokazali karakter. Nismo došli radi reda, došli smo da pobedimo i da dobacimo što dalje.

Trener Čačka 94 Đorđe Mićić ocenio je da je samim plasmanom na završni turnir već postignut istorijski uspeh.

-  Ovo je još jedna nagrada za ove momke. Zaslužena, i moram da kažem da svi u klubu mogu da budu zadovoljni. Imali smo dva-tri malo teža poraza u KLS, gde smo poraženi na jednu loptu i morali smo da pokažemo reakciju. Cela ta priča oko utakmice Borac - Čačak 94 ostavila jak utisak na igrače.

Polufinale?

- Znamo koja je razlika između ekipa iz ABA lige i KLS. Gledali smo i za ovu utakmicu kako da tražimo svoju šansu. Izaći ćemo na teren da uživamo, to je sve što mogu da kažem. Videli ste i protiv Borca, čim su prišli malo agresivnije, odmah smo imali problema da odgovorimo.

Dobar rezultat na Kupu može povećati ambicije ovog mladog kluba.

- Mi smo i ove godine gledali da napravimo bolji rezultat. Mi smo prošle godine bili u poziciji da li ćemo da ispadnemo ili ne. Sad smo već na 11 pobeda, što je veliki podsticaj. Grojić je došao iz B lige, pokazao se kao lider. Nama je ovo veliki podsticaj za budućnost. Igrači su navikli na te stvari, mi smo imali problema pred naše poslednje kolo u KLS, gde su petorica-šestorica njih bili pod virusom. Ali, uspeli smo da se izvučemo.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike