Kuzmićeva dominacija FMP-u nije bila dovoljna za senzaciju u Nišu: Pokušali smo kako znamo i umemo, ali Zvezda je puno kvalitetnija!

14.02.2024

23:54

0

Autor: A. Š.

Iskusni centar odigrao najbolju utakmicu u poslednjih nekoliko godina, ali mu to nije donelo epitet heroja

Kuzmićeva dominacija FMP-u nije bila dovoljna za senzaciju u Nišu: Pokušali smo kako znamo i umemo, ali Zvezda je puno kvalitetnija!
Ognjen Kuzmić - Copyright Printscreen/24sedam

Dali su košarkaši FMP-a sve od sebe da u „Čairu“ prirede još jednu Kup senzaciju. Ipak, Crvena zvezda nije dozvolila sebi da je zadesi sudbina čačanskog Borca, mada joj je Ognjen Kuzmić opasno pretio gotovo do poslednjeg zvuka sirene.

Iskusni centar odigrao najbolju utakmicu u poslednjih nekoliko godina, ali mu to nije donelo epitet heroja.

- Čestitam Zvezdi na pobedi. Došli smo da damo sve od sebe, da se borimo… Oni su puno kvalitetniji tim, mi smo pokušali kako znamo i umemo da igramo i to je to.

Uz 18 poena, Kuzmić je protiv nekadašnjih saigrača imao i 15 skokova, od kojih je čak osam ostvario pod košem rivala.

- Dobro sam se osećao na terenu, ali košarka je timski sport i ne može nikada jedan čovek da bude zaslužan za ili dobro ili loše. Dosta je mi je lakše u FMP-u, imamo više prostora za treniranje što meni odgovara.

Posle izuzetno turbulentnog dosadašnjeg toka sezone i smene čak dva trenera, deluje da je dolazak Saše Nikitovića razdrmao „pantere“.

- Polako se dižemo, formu… Imamo vremena za treniranje, posle Kupa imamo dve nedelje, treba ostatak sezone da se podignemo na određeni nivo i da privedemo to kraju – kazao je Ognjen Kuzmić, istakavši da prati svaku utakmicu nekadašnjih saigrača.

Uz Kuzmića, jedna od pokretačkih snaga FMP-a protiv Zvezde bio je i Matic Rebec.

- Znali smo da je Zvezda jaka, ali mislim da smo pokazali jednu dobru partiju i da smo kroz celu utakmicu bili izjednačeni. Na kraju je Davidovac prelomio sa trojkom, a suđenje ne bih komentarisao, tako je kako je... Kao tim smo prikazali jednu veoma dobru partiju – kazao je iskusni slovenački plejmejker, uz osvrt na stanje u ekipi po dolasku Nikitovića.

- Mislim da partija to govori za sebe. I protiv Cedevite Olimpije smo bili blizu, isto smo odigrali veoma dobro. Celokupno mislim da je dobra situacija, danas smo pokazali dobru, i u odbrani i u napadu, timsku košarku – istakao je Matic Rebec.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike