Zvezdin iks faktor u odbrani Kupa je Dalibor Ilić: Nadam se da rad dolazi na naplatu!

14.02.2024

23:24

0

Autor: A. Š.

Crveno-beli se mučili protiv FMP-a, ali nastavili pohod ka četvrtom uzastopnom podizanju Žućkove levice

Zvezdin iks faktor u odbrani Kupa je Dalibor Ilić: Nadam se da rad dolazi na naplatu!
Dalibor Ilić - Copyright Printscreen/24sedam

Mučila se Crvena zvezda na startu Kupa „Radivoja Koraća“, ali je na kraju uspela da se izbori za nastavak takmičenja. Odigrao je FMP u niškom „Čairu“, u četvrtfinalnoj borbi za „Žućkovu levicu“, najbolji meč ove sezone, ali to nije bilo dovoljno da se sruši srpski šampion.

Jedan od najzaslužnijih za takav ishod bez dileme je Dalibor Ilić, koji je u četvrtoj deonici preuzeo ulogu „iks faktora“ i sa osam poena (dve trojke) pogurao crveno-bele do 11 poena viška, koji su se na kraju ispostavili i kao presudni.

- Bili smo u grču celu utakmicu, tek na kraju se video taj timski duh i želja za pobedom. Prva utakmica na Kupu uvek je najteža, bez obzira na protivnika. Najbitnije je da smo pobedili i da smo prošli dalje – kazao je potencijalni srpski reprezentativac, pa prokomentarisao svoju rolu:

- Nadam se da rad dolazi na naplatu. Drago mi je da sam u ključnim momentima možda i prelomio utakmicu sa tim trojkama. Nadam se da ću nastaviti da budem što bolji i da pomognem klubu u ostvarivanju ciljeva.

Crveno-bele u borbi za finale očekuje, sasvim neočekivano, Čačak 94, koji je na otvaranju Kupa „Radivoja Koraća“ šokirao Borac.

- Kao što sam rekao, prva utakmica je uvek najteža. Ako su olako shvatili utakmicu, kao što se svima može desiti, danas svako igraju košarku, tako da je postalo normalno da neko ko ima ulogu favorita i izgubi.

Nekadašnji Zvezdin centar Ognjen Kuzmić odigrao je najbolji meč u poslednjih nekoliko godina.

- Drago mi je da smo mi pobedili, a da je on odigrao dobru utakmicu. Vidim da je vratio formu, nadam se da će tako nastaviti i da će period do kraja sezone iskoristi da odigra što bolje.

Istakao je Ilić da su crveno-beli napravili dobru atmosferu u ekipi, otkrivši šta mu je trener Janis Sferopulos poručio pred put u Niš.

- Da uvek budem spreman, da iz utakmice u utakmicu sve zavisi od protivnika i kakav format utakmice bude. Uvek moram da budem spreman, pogotovo na ovakvim utakmicama gde je broj stranaca ograničen. Potrudiću se i u sledećoj fazi bude što spremniji – kazao je Dalibor Ilić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike