Laso ponosan posle trijumfa u Areni protiv Partizana: Znamo koliko je teško pobediti ovde!

08.02.2024

23:13

0

Autor: P.K.

Trener Bajerna hvalio svoje igrače, ali i crno-bele kao i atmosferu koju su napravili navijači

Laso ponosan posle trijumfa u Areni protiv Partizana: Znamo koliko je teško pobediti ovde!
Pablo Laso - Copyright MN Press

Na jednom od najtežih gostovanja u Evroligi, košarkaši Bajerna napravili su brejk kojim su sačuvali nadu u borbi za mesto u plej-inu Evrolige. S druge strane, Bavarci su pred punim tribinama beogradske Arene savladali Partizan, produživši tako negativni niz crno-belih u poslednjih pet utakmica.

- Prvo, čestitam mojim igračima. Uradili su odličan posao od početka do kraja. Znali smo da će biti jako teško, jer ovaj tim igra sa mnogo energije, pred navijačima koji uvek daju dodatni podsticaj. Znamo koliko je teško pobediti ovde – rekao je posle meča trener Bajerna Pablo Laso, pa dodao:

- Kaminski se pojavio u prvom poluvremenu. Utakmica je bila teška, oba tima su se borila, ali Kaminski je doneo taj ekstra momenat. Ostali smo koncentrisani na svoj plan i kada je delovalo da smo gotovi, vratili smo se. I manje-više smo imali kontrolu, u redu, koliko se može imati kontrola u ovakvim utakmicama. Igrali smo solidnu odbranu, a Fransisko - teško je čuvati ga, ali igrači rešavaju utakmice. Panter je imao poslednji šut i zato je košarka ovako specifična. Jako sam srećan zbog pobede, ostali smo u trci za plej-of i nastavićemo da se borimo.

Pre meča ste govorili da se najviše plašite atmosfere, ali vaši igrači su bili najkoncentrisaniji u ključnim momentima utakmice…

- Zašto je za mene bilo važno razumeti atmosferu? U mnogim slučajevima, mi smo mlad tim. Ne treba ja igračima da govorim koliko je Kaminski dobar, koliko je Panter dobar. Jak su tim, ali samo atmosfera te ne može izbaciti iz utakmice. Nisam trener koji govori da samo treba da rešimo atmosferu i to je to. Ne, treba da zaustavite i Pantera. Atmosfera je ovde jako važan deo meča.

Da li ste pre početka sezone imali više ambicije?

- Mi imamo osećaj da smo mnogo utakmica kontrolisali, ali nismo završili sa pobedama. Da sam ja trener koji razmišlja samo o pobedama, bio bih jako tužan. Ako nismo dobili, nismo dobili s razlogom. Treba da se popravimo i da jurimo poziciju i jurićemo je do kraja – rekao je Pablo Laso.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike