Tragičan poraz Partizana u Areni! Neverovatno je šta se dešava crno-belima!

08.02.2024

22:57

0

Autor: G. F.

Fransisko trojkom sekund pre kraja srušio srpski tim u Beogradu

Tragičan poraz Partizana u Areni! Neverovatno je šta se dešava crno-belima!
Partizan - Bajern - Copyright MN Press

Tragedija Partizana u krcatoj Areni. Samo tako se može opisati ono što se desilo u duelu sa Bajernom. Poraz od 79:78 i to trojkom Fransiska sekund pre kraja meča.

Tvrda, teška utakmica od prvog do poslednjeg minuta. Ponovo je delovalo da crno-beli idu ka pobedi i ponovo je umesto slavlja ostao gorak utisak. Nije pomogla večeras ni sjajna atmosfera sa tribina, ništa nije pomoglo... Mnogo je teško objasniti šta se desilo u finišu susreta, osim konstatovati da je i sreća pogledala ekipu Bajerna, a okrenula leđa Partizanu.

Ali, crno-beli su imali pobedu u rukama, vodili i sa 10 poena razlike u trećoj četvrtini, ali ponovo ušli u neizvesnu završnicu. A onda u poslendjih 50-ak sekundi primlii pet poena, a da nisu postigli ni jedan. Čovek odluke je definitivno Fransisko i to ne samo zbog trojke za pobedu nego zbog svega što je uradio večeras. A uradio je mnogo. Baš mnogo. Najpre je "oživeo" svoj tim i vratio ga u igri posle pomenutog dvocifrenog minusa. A onda i u poslednjoj četvrtini nekim nestvarnim poenima rešavao napade. Ostaće pitanje zbog čega nije napravljen faul u tom poslednjem napadu, ali to je "već viđena" prošlost i sada nema smisla tražiti odgovor na to pitanje ili upirati prstom u krivce.

Crno-beli su ubeležili i treći uzastopni poraz u Evroligi, a peti ako se računa i AdmiralBet ABA liga i pod hitno moraju da pronađu način da izađu iz krize. Sezona se bliži kraju, a stvari ne izgledaju dobro po najbolji tim u regionu. Veliki je posao pred Željkom Obradovićem i stručnim štabom, a valjda je dobra stvar što sledi pauza u elitnom takmičenju i što će biti vremena da se radi. A to je ono što čeka crno-bele u narednim danima. Veliki rad i povratak u formu.

Posle 26. odigranih kola u Evroligi Partizan ima skor od 12 pobeda i 14 poraza, a naredni meč igraće ponovo u Beogradu sa Efesom 29. februara.

BLOG UŽIVO:

 

 

Kraj utakmice - Panter ne pogađa za tri, Kaminski odbija loptu do Doužera koji je ubacuje u koš! Odbranili su se crno-beli, a Doužer donosi plus četiri! Tajm-aut za Bajern na minut i po do kraja susreta. Nema trojke Beba, ali Ibaka hvata loptu pod košem i die na liniju za penale posle faula Ledeja. Ne smeta mu grmljavina sa tribina, pogađa oba puta. Sjajna asistencija Doužera i laki poeni Kaminskog! Još jedan tajm-aut za Lasa. Ponjitka igra odbranu, Kaminski je na klupi, još 50 sekundi je do kraja, a prednost crno-belih je četiri poena. Franisko će na liniju za slobodnabacanja posle faula Doužera, Bajern traži čelendž hoće nesportski faul od beka Partizana. Faul je običan, ali je Laso iskoristio vreme da nacrta sledeću odbranu. Fransisko pogađa oba puta. Pun napad igra Partizan, neam trojke Pantera. Katastrofa, Fransisko pogađa još jednu suludu trojku. Tajm-aut za Obradovića na sekund do kraja. Još jedan tajm-aut za klupu Partizana za preciznu podelu uloga u napadu na sve ili ništa. Šut Panter i lopta nije ušla u koš! Skakutala je lopta po obruču, Kaboklo je zakucao po isteku vremena. Težak poraz Partizana 79:78.

38. minut - Avramović pravi faul u napadu, a Smailagić nepropisno zaustavlja Frnasiska, koji je precizan oba puta sa penala. Vratili su se Naneli i Kaminski na parket. Ledej pogađa, Arena ključa, ali Fransisko ponov pogađa za tri. Ne vraća trojku Avramović, Ibaka pogađa, Obradović traži tajm-aut - 72:72. Imamo dramu u najavi.

36. minut - Pogađa Panter, to je njegov 20. poen. Kaboklo pravi treći faul, menja ga Kaminski.  Sada je dosuđen faul i drugom centru Partizana, ali on nema problem saličnim greškama, Crno-beli su izašli iz bonusa, a Fransisko pogodio jedno od dva bacanja. Ne uspeva Kaminski da postigne novu trojku, ali je odbrana crno-belih na visokom nivou. Novi poeni Pantera, ali je Kaminskog udario Ibaka u duelu. Dobio je jak udarac u grudi, mora na klupu Kaminski. Ušao je Smailagić i fenomenalno zaustavio Ibaku, koji nije stigao da šutne na vreme - 70:65.

34. minut - Jaramaz na parketu, Avramović na klupi. Dobra odbrana Partizana, a onda i odličan pogodak Ognjena uz faul. Ponovo grmi Arena, a Jaramaz ne pogađa dodatno slobodno bacanje.  Beb pogađa trojku, a tehničku dobija Branković za simuliranje! Laso raspravlja sa sudijama i traži da sudije gledaju snimak. Pitanje je da li je Kaboklo "bacio" Brankovića, ostaje odluka. Hrvatski centar je hteo da odglumi faul Partizanovog Brazilca. Panter izvodi kazneni penal i pogađa, a u narednom napadu ne dodaje još dva poena. Četvrti faul Jaramaza, vraća se na parket Avramović. Ibaka pogađa - 66:64.

32. minut - Nije bilo ničeg nepropisnog na isteku treće četvrtine. Doužer uz zvuk sirene ne pogađa za tri, a isti je slučaj i sa Fransiskom. Doužer sada ne pogađa polaganje, čini se uz faul koji nije dosuđen. Nema koša Bonge, Panter u igri umesto Doužera. Hoće Obradović drugačije napade, Kaboklo se kreće u bloku i pravi faul. Bez poena u prva dva minuta poslednje četvrtine - 63:59.

 

 

Kraj treće četvrtine - Jaramaz, naneli i Smailagić idu na odmor. Igraju Ponjitka, Avramović i Ledej. Bonga utrčava u Ponjiktu, sudije sviraju treći faul igraču Partizana. Nije pogodio nemački reprezentativac nijedno bacanje! Doužer ide do kraja i poentira. Ledej faulira Fransiska, imaće plejmejker Bajerna dva penala. Pogađa francuski reprezentativac oba puta.  Dva promašaja crno-belih na ulasku u poslednji minut, Kaboklo je na parketu umesto Kaminskog. Zaslužio je Frenk malo odmora. Promašaj Fransiska skuplja Avramović, ali Kabolko ne uspeva da pogodi za tri. Sada Fransisko pogađa, ostalo je 8 sekundi za poslednji napad crno-belih. Ne uspevaju Doužer, kaboklo, pa ni Ponjitka, ali sudije gledaju snimak da vide da li je neko dirao obruč ili mrežicu od defanzivaca Bajerna - 63:59.

28. minut - Konflikt Nanelija i Lučića, srpski internacionalac tvrdi da ga je Partizanov Amerikanac udario laktom u lice. Gledaju sudije snimak, ima tu kontakta u natrčavanju, ali se na snimku ne vidi jasno šta se desilo. Pre će to biti faul Lučića zbog kretanja u bloku, a tako misle i sudije. Doužer sa poludistance posle driblinga siguran za dva. Lučić promašuje trojku, ali nema poena ni na drugoj strani. Kaminski pametnim faulom prekida napad Bajerna. Trojka Fransiska van rezona, ali ulazi. Nema trojke Jaramaza, Naneli hvata loptu, ali ni on ne pogađa - 61:54.

26. minut - Još jednom odlični crno-beli u defanzivi, sada Jaramaz pogađa dvojku! Laso odmah traži tajm-aut, Partizan je na plus sedam - 54:47, najveća je to prednost srpskog tima večeras.  Opet sjajna odbrana Partizana i trojka Nanelija! Novi poeni Ibake, pa faul Beba nan Panterom. Kapiten crno-belih je miran i precizan oba puta. Doužer u igri umesto Pantera. Ponovo koš Ibake - 59:51!

24. minut - Zakucava Ibaka, Panter ne pogađa za dva, lopta ponovo dolazi do kapitena Partizana, koji sada pogađa za tri! Edvards solo akcijom beleži nove poene, a Beb faulom seče napad Pantera. Smailagić igra umesto Ledeja, Jaramaz se baca i krade loptu. Panter ga nagrađuje novom dvojkom - 52:47.

22. minut - Jaramaz, Panter, Naneli, Ledej i Kaminski počeli su drugo poluvreme za Partizan. Nesporazum Nanelija i Ledeja u prvom napadu, pa strašna odbrana crno-belih. Jaramaz ne pogađa za tri, Naneli hvata loptu, pa i on promašuje za tri. Sada Jaramaz hvata loptu i pogađa za dva! Gifaj gazi liniju i pogađa dvojku, Kaminski prvi put promašuje večeras - 47:43.

 

 

Kraj druge četvrtine - Kaminski hvata loptu pod košem, pa pogađa i četvrtu trojku! Eksplodirala je Arena, Laso traži još jedan tajm-aut! "Frenk, Frenk, Frenk" grmi sa tribina u čast centra crno-belih. Kaminski ponovo hvata loptu posle odline odbrane Ponjitke, ali gube crno-beli loptu i Edvards iz kontre poentira. Tajm-aut i za Željka Obradovića pred kraj ovog dela igre.  Panter je zamenio Avramovića, nije pogodio za dva - 45:41!

 

 

18. minut - Ponjitka pravi faul, nema koša Bajerna. Ledej je došao do lopte! Ne pogađa Jaramaz, Edvards ga kopira. I nova trojka Kaimnskog. Diže centar Partizana navijače! Branković će na liniju za slobodna bacanja posle novog faula Ponjitke, precizan je oba puta. Fauliran je Jaramaz, sada on izvodi slobodna bacanja. Pogađa oba - 42:39.

16. minut - Nova odlična odbrana Partizana i treća lična greška Ibake! Beži Avramović Obstu, koji ga faulira, ali nema poena za Aleksu. Probao je za tri u nastavku napada, ali nije pogodio. Branković ponovo popravlja promašaje saigrača, pa faulira Ledeja pri šutu. Zek pogađa samo jedan penal, Branković ponovo pogađa. Nova trojka Kaminskog - 37:37!

14. minut - Odmah Jaramaz odlična u odbrani, nagrađuje to Ledej sa dva poena. Ponovo Ognjenove brze ruke izbijaju loptu rivalu, a onda sudije prave novu grešku, Ibaka igra nogom, za njim i Kaminski, a oni kažu da je greška centra crno-belih. Obst pogađa trojku, vraća je Avramović! Oprobao se i Ibaka i nije bio precizan, ali Kaminski jeste, eksplodirala je Arena - 33:33. Tajm-aut za Bajern.

12. minut - Nije uspeo Naneli da pogodi dugu dvojku preko ruke rivala, Panter pravi drugi faul. Nema koša Franciska, Bonga hvata loptu, a Obst postiže šestu trojku za Bajern. Doužer ne uspeva da vrati na isti način. Avramovič, Kaminski i Ponjitka su na terenu. Izašli su Koprivica, Naneli i Doužer. Francisko je polovičan sa penala. Panter fauliran pri šutu za tri poena, kapiten ne pogađa prvo, ali je precizan anredna dva puta. Ima Panter 10 poena i ide na klupu da odmori. U igri je Jaramaz - 25:30.

 

 

Kraj prve četvrtine - Koprivica je u igri umesto Kabokla, a Panter postiže još tri poena! Branković ide na liniju za slobodna bacanja posle faula Pantera. Pogađa jedno bacanje hrvatski reprezentativac. Naneli rešava Edvardsa pod košem, Branković ubacuje još dva poena. Odlična saradnja Nanelija i Korivice i prvi poeni Balše na utakmici. Edvards neprecizan za tri, Koprivica pravi faul nad Radončićem, a crnogorski reprezentativac pogađa oba penala. Poslednji napad u četvrtini imali su crno-beli, Naneli nije pogodio za tri - 23.26 posle prvih 10 minuta.

8. minut - Gifaj pravi faul u napadu nad Panterom, igraju crno-beli pun napad, ali nema poena Brz napad Bajerna Edvards završava polaganjem. Panter precizan za dva, a Beb pogađa još jednu trojku. Ne uspeva Doužer, zakucava Branković, tajm-aut za Partizan - 16:21. Utakmicu gledaju i fudbaleri Partizana Mateus Saldanja i Frenk Kanute.

6. minut - Doužer pogađa uz faul, ali ne kristi doatno slobodno bacanje. Smailagić se baca za loptu, ali mu ona beži u aut. Nagrađen je aplauzima za požrtvovanost. Promašili su gosti za tri, Panter ne pogađa, ali hvata loptu. U nastavku akcije Naneli pogađa za dva. Nema trojke Lučića, a u kontri spektakl - Doužer nabacuje Smailagića za efektno zakucavanje! Ide Alen da odmori, na parketu je Ledej. Seriju crno-belih od 6:0 prekida trojkom Edvrads - 14:14.

4. minut - Vraća Beb trojku, a Kaboklo popravlja promašaje Pantera i Smailagića. Edvards pogađa za tri. Lučić izbija loptu Panteru, sudije kažu da je ona za Bajern. Klupa crno-belih traži čelendž. Snimak pokazuje da kapiten Partizana nije dirao loptu, ali sudije ostaju pri svome! Čudna odluka, čak i sudije nisu bile saglasne. Lučić ostaje sam i pogađa trojku, treću Bajerna zaredom. Prejak pas Doužera za Smailagića. Bavarci u seriji 6:0, vode sa 11:8.

2. minut - Prvi napad imali su gosti, Beb je promašio šut za tri. Na isti način su svoj prvi posed završili i crno-beli. Smailagić upisuje blokadu, a iz brzog napada Naneli pogađa za tri. Ibaka pogađa za dva preko Kabokla, ali i Panter pogađa trojku - 6:2!

 

 

Utakmica je počela. Prva petorka Partizana je Doužer, Panter, Naneli, Smailagić i Kaboklo.

20.29 - Otpevali su navijači Partizana svoju himnu kao i pred svaku utakmicu. Doletele su i trake na parket pred početak. Na tribinama crne i bele zastavice.

20.26 - Poseban poklon za Lučića od kluba i grmljavina sa tribina "Lučić kapiten, jedan je Lučić kapiten".

20.25 - Nešto drugačije predstavljanje košarkaša Partizana, spiker izgovara imena, a Grobari uglas preizimena igrača i trenera crno-belih!

20.24 - Navijači zvižde igračima Bajerna, ali glasno aplaudiraju Vladimiru Lučiću. 

20.22 - Na tribinama je i legenda svetskog fudbala, srpski zet Bastijan Švajnštajger.

20.16 - Arena je dupke puna, navijači su spremni za utakmicu. Igrači i trener Željko Obradović dočekani su ovacijama.

MN Press
Košarkaši Parizana na parketu pred meč sa Bajernom

 

19.57 - Crno-beli večeras igraju bez Uroša Trifunovića, Danila Anđušića i Tristana Vuklevića.

19.53 - Crno beli na poseban način dočekali Lučićev dolazak u Arenu.

 

 

19.25 - Utakmicu će suditi Španci Fernando Roča i Karlos Peruđa, te Saulis Račis iz Litvanije. Najbolje bi bilo da se o njima ne priča ni za vreme, ni posle utakmice.

18.30 - Aleksa Avramović naglasio je veliku motivaciju pred duel sa Bajernom:

- Maksimalno izlazimo na utakmicu. Znamo koliko znači uspeh ove sezone, pa nam je duel sa Bajernom izuzetno važan na putu ka krajnjem cilju.

MN Press
Avramović i Lučić

18.20 - Kapiten Partizana Kevin Panter direktan je u najavi meča:

- Znam samo da moramo da se zategnemo i da se vratimo na ono što treba da budemo! Moramo da gledamo sebe, da pobeđujemo do kraja sezone, da imamo samopouzdanje jer je svaka utakmica važna! U ovom trenutku, ne razmišljamo ni o čemu drugom osim o nama. Bajern je Bajern i to je u redu, ali treba nam da se vratimo i igramo kako znamo kada dođu ovakvi momenti. Znamo šta treba da radimo i to je to.

18.15 - A tu je i podsećanje da će Vladimir Lučić prvi put igrati protiv "negovog" Parrtizana!

 

 

18.10 - Bajern je šmekerski, na srpskom jeziku, najavio duel u Areni.

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike