Crvena zvezda ne razmišlja o plej-ofu Evrolige, Sferopulos izneo plan za Barsu i ostatak takmičenja

01.02.2024

15:20

0

Autor: P.K.

Trener crveno-belih je doneo i neke lepe vesti

Crvena zvezda ne razmišlja o plej-ofu Evrolige, Sferopulos izneo plan za Barsu i ostatak takmičenja
Joanis Sferopulos - Copyright MN Press

Crvena zvezda je u prvoj utakmici duplog kola Evrolige pobedila Valensiju, a već u petak je čeka novi protivnik iz Španije.

Posle direktnog rivala u borbi za plej-of, sada u Arenu stiže jedan od stalnih favorita takmičenja, ekipa Barselone.

Ipak, trener Janis Sferopulos ne želi da razmišlja o plej-ofu, a medijima je objasnio plan za Barselonu, ali i za preostalih 10 utakmica ligaškog dela evropskog takmičenja.

- Igramo protiv kvalitetnog protivnika. Znamo koliko je Barselona opasna kao tim. Imaju mnogo igrača koji su na visokom nivou i mogu odlično da igraju. Zato moramo da budemo vrlo koncentrisani i da pratimo naš plan, i da pokušamo da poremetimo njihovu igru, da pročitamo šta će nam dati. Za mene je veoma važno da se suočimo s njima kao tim jer pojedinačno imaju igrače koji mogu da vas "ubiju", ako se vi fokusirate na dva-tri. Zato moramo da se suočimo svi zajedno kao ekipa i to je ono što ćemo probati da uradimo sutra.

Navijače najviše zanima zdravstveno stanje Miloša Teodosića, odnosno njegovog zgloba.

- Miloš se oseća bolje, još ima malo bola, ali mnogo je bolje. Biće bolje.

Prvi meč je bio neizvestan, Zvezda je gubila i na kraju je imala šansu da pobedi, ali je ipak trijumfovala Barelona 86:81.

- Tako je, ali u prvom meču protiv njih smo imali neke loše trenutke u kojima nismo imali šansu da steknemo dvocifrenu prednost. Ali, smo se posle toga ipak dvaput vratili i bili smo u igri do poslednjih sekundi. Mislim da smo sada spremniji da pratimo plan i to je najvažnije. Ta utakmica bila je rano u mojim danima u Crvenoj zvezdi. Tako da mislim da su naši igrači spremniji da prate plan i budu mnogo bolji i konstantniji u ovoj utakmici koja traje 40 minuta.

Zvezda ima dan više odmora od Barselone, koja je u sredu ubedljivo pobedila Virtus kod kuće, a ima i put, koji nije jednostavan.

- Kada igrate ovakve uzastopne utakmice, ne verujem da jedan dan može napraviti razliku. Najvažnija stvar je da pokažemo svima da želimo da pobedimo više od njih. Ako se borite za svaku loptu više od njih, onda pokazujete da želite više i pobedićete.

Navijači Zvezde uveliko i "kombinuju", jer ekipa ima skor od 10 pobeda i 14 poraza. Sferopulos, međutim, ističe da tim ne razmišlja o plej-ofu.

- Rekao sam to mnogo puta – mi ne razmišljamo o plej-ofu. Želimo da se fokusiramo samo na utakmicu. I želimo da igramo svaku utakmicu od sada kao borbu. Tako igramo, s ovom mentalitetom, i na kraju ćemo videti šta ćemo naći.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike