Bili na korak od senzacije: Zvezda poražena u neviđenoj drami!

10.11.2023

22:24

0

Izabranici Janisa Sferopulosa izgubili od Barselone sa 86:81

Bili na korak od senzacije: Zvezda poražena u neviđenoj drami!
Rokas Giedraitis na meču protiv Budućnosti - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde u velikoj drami su poraženi od Barselone sa 86:81 (21:18, 26:25, 18:19, 21:19) u sedmom kolu Evrolige.

Šteta, imali su šansu crveno-beli da naprave senzaciju, ali neke početničke greške su prelomile utakmicu.

Bili su crveno-beli na korak da naprave veliko iznenađenje i slave u Blaugrani, ali za to im je bilo potrebno više koncentracije u odlučujućim trenucima.

Imala je Zvezda svoje šanse, pre svega u poslednjoj četvrtini, čak su uspeli da minut i nešto više do kraja utakmice izjednače, imali napad za vođstvo, ali jednostavno nisu iskoristili šansu i ostvare veliku uspeh, i ostaje žal za propuštenom šansom.

Ruku na srce, Katalonci su od prvog minuta bili u vođstvu, čak su imali i plus 17 sredinom prve četvrtine, ali crveno-beli su se vratili i posle deset minuta imali samo minus od četiri poena.  

Slično je počela i druga deonica, Katalonci ponovo ide na plus deset, međutim, kao i u prvoj četvrtini, Zvezda se vraća i na poluvreme odlaze sa minusom od tri što je bilo podnošljivo (47:43).

U nastavku je viđena velika borba sa obe strane, domaćini su bili u stalnom vođstvu, ali nijednom se nisu odlepili preko sedam.

U poslednjoj se Zvezda ozbiljno približila, stalno su duvali za vratom Barseloni, ali nikako nisu uspeli da naprave totalni preokret.

Čini se da je najveći krivac ponovo bio Šabaz Nejpir, koji je pre svega u napadu donosio neke loše procene, a stekao se utisak da je i u odbrani igra0 nošalantno.   

Posle toga i Nedovićeva neka rešenje nisu bila rezonska, a na kraju je i Teo napravio duplu, a onda i Mitrović dobio tehničku, što je bio trenutak, posle kojeg Zvezda nije mogla da stigne do trijumfa.

Blog uživo:

40. minut - Kraj, Zvezda izgubila sa 86:81.

38. minut - Kakva drama na kraju utakmice. Najzaslužniji je Mitrović, koji donosi Zvezdi prvo izjednačenje (78:78).

36. minut - Davidovac vraća Zvezdu, kakva borba, ponovo Nejpir pravi dosta grešaka. Nova prilika za crveno-bele povedu. Baš šteta, tri napada ispušetna za vođstvo. Kalinić iz tranzicije povećava prednost (78:75).  

34. minut - Šteta, ponovo je Zvezda imala šansu da povede, ali Teodosić je ponovo promašio za tri poena. Barselona, odmah uzvarća i vraća prednost od četiri poena (74:70).

32. minut - Velika borba na početku poslednje deonice. Zvezda je i dalje u igri, sada je na minus dva (69:67). Trojka vraća crveno-bele u rezultatsku klackalicu.

Početak poslednje četvrtine:

30. minut - Imala je Zvezda šansu da u poslednjem napadu povede prvi put na utakmici, ali Teo je promašio, a odmah u sledećem Parker postiže koš. (65:62). Nema dileme da nas čeka uzbudljiva poslednja četvrtina.

28. minut - Zvezda se vraća, i vratili se ponovo u igru. Sada su samo na minus četiri. Pre svega zahvaljujući dobroj odbrani. Čeka nas velika borba do kraja utakmice (61:57).

26. minut - Barselona održava prednost oko deset poena. Brzopleto rešavaju akcije u napadu. Igra se brzo, koji se čini više odgovara Kataloncima. Stekao se utisak da je crveno-bele stigao umor (60:51).

24. minut - Ponovo raste prednost Barselone. Nekoliko loših rešenja u napaadu, i domaćini to odmah koriste (55:46).

22. minut - Oba tima su na početku drugog poluvremena su postigli po trojku. Iste meta, isto rastojanje. Čini se da crveno-beli igraju dosta agresivnije u nastvaku meča.

Počinje drugo poluvreme:

20. minut - Odlična završnica Zvezde, na poluvreme su otišli sa samo minus četiri, iako su u jednom trenutku gubili 17 razlike. Nedović u poslednjoj sekundi postiže trojku, i time nagovestio bolje drugo poluvreme (47:43).

18. minut - Bolja igra u odbrani i odmah je spuštena razlika To je preduslov da se crveno-beli vrate u igru (42:33).

16. minut - Stekao se utisak da Zvezda ima najvećih problema pri vraćanju u odbranu. Lako domaćini stižu do poena. Ipak, u poslednja dva napada crveno-beli prave seriju 4:0. (42:39).

14. minut - Zvezda razbijena, Barselona otišla na plus 14. (37:23). Domaćini se razigrali i pogađaju sa svih pozicija. Pokusašava Sferopulos da promena nešto uradi. Izlazi Teo, ulazi Nedović. 

12. minut - Bolji početak Katalonaca, čini se da u ovom periodu meča, crveno-beli imaju velikih problema u dobrani. Briljira Parker i domaćini već na plus deset (30:20). Nešto Sferopulos mora da menja.

Početak druge četvrtine:

10. minut - Čini se da je Zvezda hrabro ušla u meč, pre svega to se misli na Miloša Teodsića, koji odlično vodi ovaj tim (21:18). 

8. minut - U ovom periodu, dosta grešaka sa obe strane, ali Katalonci imaju plus četiri (18:14). Čini se da Zvezda može da bude ravnopravan protivnik favorizovanim domaćinima.

6. minut - Ulaskom Tea, Zvezda je počela da igra bolje, oživeo napad, postigao jedan poen i imao asistenciju. Zvezda smanjila na minus 3 (15:12). Odlična rola Teodosića za nepunih minut provedenih na parketu.

4. minut - Domaćini ušli u šuterski ritam, i prave prvu veću prednost, plus 7 (13:6). Barselona igra jednostavnu košarku, lako dolaze do poena u napadu. Sferopulos odmah traži tajm aut. U igru ulazi Miloš Teodosić.

2. minut - Izjednačeno na početku utakmice. Barselona povela sa 4:0, crveno-beli veoma brzo stigli do izjednačenja 4:4. Očekuje nas velika borba, i Zvezda nije došla u Kataloniju sa belom zastavom. 

Počinje utakmica:

Petorka Zvezde: Šabaz, Nedović, Davidovac, Mittović, Bolamboj

Crveno-beli izašli na parket, gde ih za nešto više od deset minuta očekuje duel sa Barselonom.

Košarkaši Zvezde stigli u dvoranu Blaugrana gde ih očekuje izuzetno teška utakmica, protiv jedne od najboljih ekipa u Evroligi 

Trener crveno-belih Janis Sferopulos istakao je da i dalje imaju problema sa povređenim igračima i otkrio na koga neće moći da računa za sutrašnji meč. 

- Igramo protiv jakog protivnika koji ima za sada samo jedan poraz u Evroligi. Ključ za utakmicu je kontrolisati ritam i loptu. Lazić je sve bolje iz dana u dan, ali to još nije dovoljno da se vrati treninzima. Isto je i sa Hangom - poručio je Grk.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike