Ostavite Partizan i Zvezdu u Evroligi, kakav Asvel, kakva Alba! Pobuna košarkaških asova zbog statusa večitih rivala!

31.01.2024

10:40

0

Autor: G. F.

Kevin Pengos i Erik Mekalum digli glas i poručili da je srpskim klubovima mesto u eliti

Ostavite Partizan i Zvezdu u Evroligi, kakav Asvel, kakva Alba! Pobuna košarkaških asova zbog statusa večitih rivala!
Večiti derbi - Copyright MN Press

Biju košarkaški Partizana i Crvene zvezde svoje evroligaške bitke, i dalje su u igri za plasman u plej-in elitnog takmičenja.

Ali i dalje strepe jer ne znaju šta će čelnici Evrolige odlučiti i hoće li i naredne sezone biti mesta za dva srpska kluba u eliti.

Zbog toga su se javile košarkaške zvezde koje jasno stavljaju do znanja da će Evroliga trpeti posledice ukoliko ne dozvoli večitim rivalima da i ubuduće budu deo takmičenja.

Čuveni Erik Mekalum je u poznatom litvanskom podkastu bio veoma jasan kada je govorio o sastavu Evrolige za sledeću sezonu.

- Ako nastave sa Asvelom i Albom, a ne zadrže oba srpska tima, protestovaću. Ukinuću pretplatu na utakmice Evrolige. Odvratno! Pričamo o visokom kvalitetu košarke, uz sjajne navijače, istoriju, tradiciju… Ako Evroliga želi da raste, mora da čuva najbolje ekipe, pare, one koje nude najbolji košarkaški produkt. Možda se to nekima ne sviđa, ali ako si uvek na dnu – ne zaslužuješ da igraš Evroligu. Nisam nikada ni igrao u Srbiji, ali volim dobru košarku - poručio je sadašnji košarkaš Karšijake.

 

 

Oglasio se i Kevin Pangos, as Valensije, koja je poražena baš od Zvezde u 24. kolu Evrolige. U nešto mirnijem tonu, ali sa jasnim stavom.

- Iskreno, nisam najsigurniji kako funkcioniše sve to. Ono što mogu da kažem je da mi se dopada struktura Evrolige. Što se tiče srpskih timova, mislim da oba tima i više nego zaslužuju da imaju licencu, zbog neverovatne atmosfere, kao i činjenice da su veoma konkurentni. Videćemo šta će se desiti u budućnosti. Ko zna, možda se proširi Evroliga u budućnosti - rekao je Pangos za Meridian sport.

Košarkaši Crvene zvezde posle 24 utakmice imaju skor od 10 pobeda i 14 poraza, dok Partizan uz utakmicu manje stoji na 12 trijumfa i 11 izguibljenih utakmica.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike