Trener Valensije nahvalio Zvezdu pred dolazak u Arenu: Vodili su 20 razlike protiv Partizana, rade mnogo dobrih stvari!

30.01.2024

06:53

0

Autor: A. Š.

Aleks Mumbru zna odakle njegovom timu preti najveća opasnost na meču u najvećoj dvorani na Balkanu

Trener Valensije nahvalio Zvezdu pred dolazak u Arenu: Vodili su 20 razlike protiv Partizana, rade mnogo dobrih stvari!
Aleks Mumbru - Copyright MN Press

Prošlonedeljni poraz od Albe u Berlinu žestoko je zaljuljao ambicije Crvene zvezde da se uključi u borbu za mesto u plej-ofu Evrolige, ali je nedeljni trijumf protiv Partizana podgrejao atmosferu među pristalicama srpskog prvaka uoči duplog kola elitnog takmičenja i duele sa Valensijom i Barselonom u beogradskoj Areni.

U najveću dvoranu na Balkanu večeras stiže jedan od Zvezdinih dužnika iz ove sezone. Valensija je u prvom ovosezonskom okršaju dva tima savladala crveno-bele u dramatičnoj završnici i to pošto je umalo ispustila 16 poena prednosti, te s toga i ne čudi što strateg španskog tima Aleks Mumbru s velikim respektom najavljuje duel u Areni.

- Zvezda je sjajan tim koji igra odličnu košarku, iako su pretrpeli neke poraze. Protiv Baskonije su vodili 18 razlike, u nedelju protiv Partizana 20, a kada ekipa to uspe znači da mnogo toga radi dobro – kazao je Mumbru.

Strateg Valensije istakao je raznovrsnost Zvezdinog tima u smislu raspodele poena kao jedan od najjačih aduta crveno-belih.

- Imaju mnogo igrača sposobnih da poentiraju, bilo s polja ili unutra. Znamo da ćemo morati da budemo dobri defanzivno kako bismo ih zaustavili. Odbrana će biti važna, s obzirom na to da Zvezda ima više igrača sa kreacijom u rukama. Takođe, jedan od ključnih aspekata u njenoj igri je skok i moramo pokušati zajednički to da rešimo. Ceo tim mora da iskorači i da vidimo da li ćemo biti sposobni to da iskontrolišemo – istakao je Aleks Mumbru.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike