Sferopulos o „onoj“ slici sa Obradovićem: Navijači Zvezde i Partizana da razumeju – ovo je samo sport!

24.01.2024

16:58

0

Autor: A. Š.

Grčki strateg pokušao je i na ovaj način da koliko toliko smanji tenzije između pristalica najvećih beogradskih rivala

Sferopulos o „onoj“ slici sa Obradovićem: Navijači Zvezde i Partizana da razumeju – ovo je samo sport!
Janis Sferopulos pre žreba sa Željkom Obradovićem - Copyright 24sedam/Anđela Stošić

Navijačke tenzije neretko znaju da izađu iz granica sporta, što je situacija koja je poslednjih godina česta pojava i u Srbiji.

Koliko god se akteri na terenu trudili da svojim primerom pokažu pristalicama klubova čije boje nose da se, na kraju dana, radi samo o igri, navijački ispadi su poslednjih godina često prelazili sve granice dobrog ukusa.

Iako je u Srbiju došao pre nekoliko meseci, trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos ekspresno je imao priliku da se uveri u količinu tenzije koja je stvorena između dva tabora, pa je i sa svoje strane pokušao da pruži doprinos smanjivanju istih.

Tako je prilikom žreba za Kup Radivoja Koraća prilično srdačno razgovarao sa kolegom iz tabora najvećeg rivala Željkom Obradovićem, što su zabeležili gotovo svi fotoreporteri koji su se našli na licu mesta.

- Pre svega znam koliko su bitne sve utakmice sa Partizanom, velika je istorija iza tih klubova, to predstavlja mnogo što se tiče srpske košarke, ali moraju svi navijači oba tima da razumeju da je u pitanju sport – kazao je grčki strateg i dodao:

- Obradović želi da njegov tim pobedi, ja želim da moj tim pobedi, ali na kraju moramo da budemo civilizovani, da ne budemo nasilni i da budemo dobar primer. Za mene, a kao stranac znam da je ovo bitno za Srbiju kao zemlju, želim da budem ispravan sve vreme - poručio je trener Zvezde.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike