Janis Sferopulos posle svog drugog derbija: Ovo je period tranzicije!

30.10.2023

22:45

0

Autor: G. F.

Trener Crvene zvezde ovako je video duel sa Partizanom u AdmiralBet ABA ligi

Janis Sferopulos posle svog drugog derbija: Ovo je period tranzicije!
Janis Sferopulos - Copyright Profimedia

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos sređivao je utiske posle svog drugog derbija u karijeri. Posle evroligaškog prošlog četvrtka, grčki strateg je izgubio i prvi abaligaški duel protiv Partizana, koji je ponovo slavio pred svojim navijačima, ovoga puta mnogo lakše i ubedljivije - 98:87.

- Probali smo da se borimo danas, da se popravimo u poređenju sa prethodnom utakmicom. Dobro smo počeli, koncentrisano, utakmica je išla kako smo hteli, sa dobrom odbranom u prvoj četvrtini i dobroj koncentraciji u napadu, nažalost, od početka druge četvrtine nam je bio najgori period u utakmici, nismo imali koncentracije, a i primili smo lake poene. Izgubili smo koncentraciju, previše lopti smo gubili i dozvolili smo da protivnik dođe do 20 poena - kazao je Sferopulos i dodao:

- Dobro je da smo se vratili i našli načina da se vratimo i priđemo na šest poena, ali na kraju to nije bilo dovoljno.  Moj utisak i to sam rekao igračima, jeste da kada u gostima daš 87 poena i izgubiš, to je zbog odbrane. Kada primiš 98 poena, ne možeš da dobiješ u gostima. Moramo da popravimo odbranu. Ovo je period tranzicije, da se igrači prilagode filozofiji novog trenera. Napravili smo greške zbog nedostatka komunikacije i to nas je koštalo rezultata. Sada treba da popravimo odbranu i da budemo konzistentniji i momenata kada treba da kontrolišete utakmice. 

Iako je prilično dominirao pod oba koša, Bolomboj nije igrao poslednjih 13 minuta meča.

- Nije povreda, moja odluka. Majk je dobro igrao i ostao je u igri. U prošloj je bilo drugačije, Bolomboj je više igrao - kazao je Sferopulos, pa se dotakao izostanka Adama Hange.

- Hanga je dobio udarac u prošloj utakmici, bilo je oteklo. Medicinski tim je uz njega, da se vrati što je pre moguće.

Upitali su novinari grčkog trenera i za kvalitet igre Šabaza Nejpira i Miloša Teodosića.

- Vidite, moram da pričam o Teu i njegovom kvalitetu i Šabazu. Jago je mlad, ali je prvi put na ovom nivou, treba da se prilagodi i da bude stabilniji. U prošloj je bio bolji, a treba mu i iskustvo. Verujemo da će porasti kroz utakmice. Za Šabaza i Tea, ne želim da govorim o njihovim kvalitetima - kazao je Janis Sferopulos.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike