Vanja Marinković tužan zbog Milojevića: Mogu samo da pošaljem podršku porodici (VIDEO)

18.01.2024

21:58

0

Autor: P.K.

Košarkaš Baskonije emotivan, a zadovoljan pobedom nad Crvenom zvezdom

Vanja Marinković tužan zbog Milojevića: Mogu samo da pošaljem podršku porodici (VIDEO)
Vanja Marinković - Copyright Printscreen/24sedam/Milan Nastić

Crvena zvezda je poražena od Baskonije u 22. kolu Evrolige. Može se reći da je beogradski tim prokockao trijumf, ali je meč svakako imao tužan uvod.

U pitanju je minut ćutanja zbog prerane smrti Dejana Milojevića.

Ona je potresla ceo košarkaški svet, pa i nekadašnjeg kapitena Partizana i srpskog reprezentativca Vanju Marinkovića:

- Tužna vest... Čuo sam sinoć kada smo sleteli, jako mi je žao. Izgubili smo velikog čoveka, a nakon toga i veliku ličnost u svetu košarke. Mogu samo da pošaljem poruku podrške porodici Milojević – rekao je srpski bek uz vidne emocije.

Na kraju meča je Marinković dobio aplauze, on veruje zbog nastupa u reprezentaciji i osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu.

- Mislim da sam ovacije dobio zbog onog od letos, a i dugo nisam igrao za Partizan pa i nije tako sveže. Dobra utakmica za nas, posebno za momke koji nisu igrali u ovakvoj atmosferi, da porastemo kao tim u teškim momentima. Intenzivan meč, mogli smo ranije da prelomimo, ali takva je igra.

Markus Hauard je ubacio 32 poena za Baskoniju i definitivno je bio čovek odluke, uz Marinkovića, koji je pogodio dva poslednja bacanja i doneo Baskoniji četiri poena prednosti u poslednjim sekundama.

- Lako je igrati sa njim, svi se na njega fokusiraju, jer je među najboljim strelcima Evrolige. Navikli smo se sada, ali je bilo teško prve godine zbog nerezonskih šuteva. Ja volim da igram sa njim jer imam mnogo više mesta, sjajan igrač.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike