Sferopulos hvali ceo tim, ali ipak ističe jednog igrača! Zbog ovoga smo doveli Fredija Gilespija!

04.01.2024

22:55

0

Autor: G. F.

Trener Crvene zvezde smatra da mu je ovo jedna od najvećih pobeda na klupi srpskog tima

Sferopulos hvali ceo tim, ali ipak ističe jednog igrača! Zbog ovoga smo doveli Fredija Gilespija!
Janis Sferopulos - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan sa 88:72 u 19. kolu Evrolige i ostali u igri za gornji deo tabele.

Trener crno-belih Željko Obradović mirno je analizirao poraz, a trener crveno-belih Janis Sferopulos imao šta da poruči i igračima i navijačima tima koji vodi.

- Hoću da čestitam igračima na pobedi, Način na koji smo igrali, posebno prvo poluvreme, je tačno ono što verujem da možemo da uradimo u odbrani i napadu. Veoma je važno što smo najbolji napad u ligi zaustavili na samo 72 poena. Na drugoj strani imali smo 6 igrača sa dvocifrenim učinkom i 21 asistenciju naspram 12 izgubljenih lopti. Veoma sam zadovoljan kako su svi prišli utakmici i kako su igrači, ova pobeda svim pripada. U drugom poluvremenu je Partizan zaigrao bolje, smanjili smo prednost, ali mislim da smo kontrolisali meč sve vreme. Moramo da nastavimo, ne smemo da gledamo daleko u budućnost, samo u prvu sledeću utakmicu. A to je za nas Cedevita Olimpija za manje od 48 sati. Hvala navijačima koji su napravili sjajnu atmosferu i zaista su nam bili šesti igrač Pomogli su da pobedimo i mi im ovu pobedu poklanjamo.

Ono što je bacilo senku na veliki trijumf Zvezde su povrede Nikole Topića (koleno) i Džoela Bolomboja (nezvanično polomljen prst). A izgleda da je i stanje Luke Mitrovića ozbiljnije nego što se mislilo.

- Ne znamo stanje, idu sad u bolnicu na snimanja. Znaćemo kasnije večeras ili tokom jutra. Ne mislim da će Luka Mitrović igrati protiv Cedevita Olimpije.

Grčki stručnjak složio se sa novinarima da bi ovo mogla da bude njegova najveća pobeda otkako je seo na klupu Zvezde.

- Uzevši u obzir važnost ove utakmice smatram da je ovo moja najveća pobeda. Za prvu utakmicu sam imao samo dva, tri dana za pripremu, sada je bilo drugačije. Ali, ako gledate utakmice koje smo odigrali, bilo je velikih i važnih pobeda i ranije. Svaka pobeda ima svoje značenje.

A do pobede nad Partizanom došlo se zbog dobro sprovedenih planova igre.

- Mislim da je plan koji smo imali defanzivno, zaustavio Partizan u ofanzivnim idejama. Ako proverite videćete da nisu imali veliki broj asistencija. Primorali smo ih da traže druga rešenja, da igraju na individulani kvalitet. Pronalazili su rešenja u drugom poluvremenu jer su kvalitetna ekipa, ali smo kontrolisali utakmicu i tada. Ovo jeste najbolja defanzivna partija otkad sam ja ovde.

Sferopulos je pobrojao sve igrače i istakao njihove zasluge za pobedu nad Partizanom, ali je na kraju uradio nešto što, kako kaže, nema običaj da radi.

- Videli smo Topića, Jaga, Nedović je bio odličan, Teo je Teo... Gilespi, Hanga, svi su oni odlični napadači. I Davidovac je doprineo. Jedino što treba da unapredimo je igra protiv agresivne odbrane na ivici faula, da tu ostanemo mirni i bolje kontrolišemo igru. To smo večeras uradili, ali je bilo utakmica u kojima nismo. Ovo je timska pobeda, ne pričam obično o pojedincima, ali večeras moram da izdvojim Fredija Gilespija koji je sjajno odigrao i u napadu i u odbrani. Njegova igra nam je donela veliku energiju na obe strane terena. U odbrani može da brani od "jedinice" do "petice". Zbog toga smo ga doveli.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike