Velika pobeda Zvezde u Evroligi! Teodosić izludeo Izraelce, raspalili se i ostali asovi crveno-belih!

21.12.2023

22:17

0

Izabranici Janisa Sferopulosa gazili rivala, pa u finišu doveli trijumf u pitanje

Velika pobeda Zvezde u Evroligi! Teodosić izludeo Izraelce, raspalili se i ostali asovi crveno-belih!
Makabi - Crvena zvezda - Copyright MN Press

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi sa 98:92 u 16. kolu Evrolige.

Bila je ovo jedna od najboljih partija crveno-belih ove sezone, iako je malo falilo da u finišu prospu siguran trijumf.

Nestvarnu partiju imao je Miloš Teodosić večeras i gotovo da je već osigurao zvanje MVP ove runde u elitnom takmičenju! Imao je Teo dabl-dabl učinak, ubacio 27 poena, dodao 14 asistencije (izjednačio svoj rekord karijere) i dodao i dva skoka. Džoel Bolomboj je dodao 20 poena uz 6 skokova, a svoje maestralne minute imali su u Rokas Gedraitis (16) i Majk Tobi sa 12 poena! U redovima Makabija Boldvin je ubacio 22 poena, Braun je dodao 20, a Niob 18 uz 7 skokova.

Ovo je bila jedna od najboljih utakmica srpskog tima u Evroligi ove godine. Osim veoma nervozne prve četvrtine u kojoj se previše grešilo i samog finiša susreta, sve ostalo proteklo je u znaku crveno-belih.

 

O tom nešto lošijem finišu kada je Makabi stigao do samo šest poena minusa i imao napad da dodatno umanji prednost Zvezde moraće da se povede računa. Na svu sreću razlika napravljena tokom meča bila je toliko velika da Izraelci zapravo nisu imali šanse za preokret.

Bila je ovo šesta uzastopna pobeda Zvezde nad Makabijem u Evroligi, odnosno 11. u 19. odigranih mečeva. Crveno-beli sada imaju 6 pobeda uz 10 poraza u elitnom takmičenju, dok je Makabi ostao na 9 trijumfa i upisao 7 poraz.

Blog uživo:

Kraj utakmice, pobeda Zvezde! 

40. minut - Kolson pogađa trojku na minut i po do kraja, Zvezda traži tajm-aut. Prednost je posle dugo vremena ponovo jednocifrena. Mora Teo nazad na parket i eto još jedne asistencije za Bolomboja. Braun pogađa trojku za minus šest i eto drame koju niko nije očekivao - 98:92!

38. minut - Nibo siguran sa penala oba puta, Bolomboj trojkom nagrađuje dobar protok lopte u napadu. Vraća Blat trojku, a Bolomboj zakucava posle još jedne asistencije Teodosića! Postiže poene i Menko, Jago ponovo menja Teodosića - 96:84!

36. minut - Nibo zakucava, Jago je ponovo na klupi, ovo nije njegovo veče. Vratio se Teodosić, pa i on upisao jednu grečku večeras. Lazić pravi peti faul, Hanga je ponovo na parketu. Bolomboj menja Tobija. Nova odlična odbrana crveno-belih, pa Menko faulira Teodosića, koji pogađa oba penaa - 91:77.

34. minut - Klivlend gazi aut liniju, Gedraitis ne pogađa trojku, ali Davidovac hvata loptu i uz faul Niba pogađa! Precizan je Dejan i sa penala! Ide Teo na klupu, a Jago se vraća na parket. Nije ga bilo os samog starta utakmice. Boldvina odmah baš preko njega pogađa trojku. Iskupio se Brazilac sa dve dobre odbrane, ali je sada Tobi bio prekovremeno u reketu rivala. Boldvin pogađa uz faul Hange, kog menja Lazić. Boldvin siguran sa penala. Davidovac jioš jednom kupi nemoguće pod košem rivala i pogađa - 89:75!

32. minut - Rivera kampuje u reketu Zvezde i sudije sviraju "tri sekunde", Davidovac pravi grešku u koracima. Klivlend ne pogađa za tri, a Teodosić servira još jednu dozu magije! Čovek pravi čuda na terenu! Braun pogađa uz faul, ali ne koristi dodatni penal! Preterali su sada košarkaši Zvezde sa dodavanjima u napadu, Braun je to presekao i u kontri položio loptu u koš. Tajm-aut za Sferopulosa. Hanga za tri - 84:69!

Završena je treća četvrtina! Teodosić je gazda na parketu večeras. Krade loptu, kreće kontra posle koje Bolomboj pogađa dva penala zbog faula. Blat pogađa za tri poena! Nije Mitrović uspeo da pogodi, a Sorkin pravi faul u napadu nad Teodosićem. Nije prošao napad Zvezde, a na drugoj strani Sorkin se izborio za dva slobodna bacanja. Pogodio je oba, pa je ponovo plus 12 za srpski tim. Gedraitis za kraj četvrtine - 79:65!

28. minut - Pogodak Rivera posle ofanzivnog skoka, pa Sorkin blokadom zaustavlja Nedovića. As Zvezde smatra da je lopta prethodno dirala tablu, protestuje i doboja tehničku. Boldvin nije pogodio kazneni penal, a Bolomboj faualira Rivera pod košem. Koristi ovaj oba bacanja i dodatno spušta prednost crveno-belih. Vratio se Teodosić na parket i odmah pogađa trojku - 75:60!

26. minut - Nedović pravi faul nad Boldvinom na polovini Makabija, a sudije kažu da je to bilo pri šutu za tri poena. Gledaju snimak i ostaju pri svojoj odluci. Boldvin sva tri puta, a Gedraitis ponovo trči kontru i pogađa uz faul! Siguran je i sa penala, i on ima dvocifren košgeterski učinak! Dobra odbrana Zvezde, pa trojka Gedraitisa! Vraća trojku Boldvin - 72:56.

24. minut - Trojka Boldvina, pa novi poeni Gedraitisa! Lazić pravi 4. faul i ide na klupu. U igir je Hanga, a Nibo pogađa oba bacanja. Bolomboj pravi grešku u koracima, ali ni Makabi ne koristi napad. Teo kao brzi voz prolazi kroz odbranu rivala i ide na odmor. Na parketu je Nedović - 66:50!

22. minut - Gde je stao, tu je i nastavio! Nova trojka Teodosića! Braun ne pogađa posle odlične odbrane Bolomboja, a Gedraitis u brzoj kontri pogađa uz faul. Siguran je i sa penala, ode Zvezda na plus 15 za samo 40 sekundi igre u nastavku! Braun sada pogađa trojku, pa je pogađa i Gedraitis! Još jedna dobra odbrana crveno-belih, Mitrović hvata loptu pod košem rivala i pogađa - 62:45!

Počela je treća četvrtina!

20.57 - Briljantna partija Miloša Teodosića (15 poena, 8 asistencija) i Majka Tobija (12 poena) uz 9 ubačenih trojki iz 16 pokušaja crveno-belih, to je prevaga posle prve dve četvrtine. Neka se tako i nastavi.

 

 

Kraj druge četvrtine - Posle poena Rivera koji je pokupio promašaj Blata, novi tajm-aut i za crveno-bele. Gedraitis nije pogodio posle sjajnog prodora, ali je Tobi to popravio zakucavanjem! Na drugoj strani Boldvin siguran sa penala dva puta. Rivero pravi faul nad Mitrovićem, a Blat dobija tehničku zbog prigovora. Siguran Teodosić sa penala, a za njim Mitrović ne uspeva da pogodi nijedno bacanje. Boldvin pogađa trojku, a Hanga uz zvuk sirene postiže trojku - 51:42!

 

 

18. minut - Mitrović je polovičan sa penala, a Blat siguran pri šutu za tri poena. I Tobi igra fenomenalno, novim poenima tera klupu Makabija na još jedan tajm-aut. Ponovo nekoliko grešaka, pa i tehnička za trenera Makabija. Teodosić pogađa kazneno slobodno bacanje, Tobi sada ne uspeva da pogodi za tri - 45:35!

 

 

16. minut - Čuda pravi Teodosić, nova "luda" trojka! Klivlend je hteo da vrati trojku, ali nije uspeo. Teo spaja Tobija sa košem, crveno-beli su na plus 10 - 39:29! Klivlend sada pogađa za tri poena, a Tobi nekako ubacuje loptu u koš iako je deliovalo da je promašio. Mitrović se vraća u igru umesto Davidovca, a Nibo ubacuje jedno od dva bacanja - 41:33.

14. minut - Bolomboj je otišao na klupu da zasluženo odmori. U igri je Tobi. Kolson koristi jedno od dva slobodna bacanja, a Tobi pogađa trojku - 31:23! Makabi uzima tajm-aut posle serije trojki crveno-belih. Boldvin pravi korake, a Tobi pogađa još jednu trojku! Sjajni momenti za srpski tim! Nibo, posle faula Davidovca ubacuje oba penala, ne sviraju sudije faul na Nedoviću, ali ga sviraju nad Klivlendom, koji pogađa oba puta. Lazić se vratio u igru, Nedović je na klupi. Hanga ne pogađa za tri, Nibo zakucava u kontri, Sferopulos zove tajm-aut - 34:29.

12. minut - Simonović zakucavanjem otvara drugu četvrtinu! Braun neprecizan za tri, Nedović pogađa! Rivero smanjuje prednost Zvezde, a Bolomboj ubacuje trojku - 28:22!

Završena je prva četvrtina - Nedović je zamenio Gedraitisa, a Boldvin, posle faula Bolomboja, pogodio oba slobodna bacanja. Probao je Teo još jednom, ali sada nije uspeo. Nije precizan ni Sorkin, koji se iskupljuje blokadom Nedovića. Blat precizan u šutu za tri poena, vraća Teodosić, postigao je već 10 poena! Rivero pravi faul u napadu upravo nad Teodosićem, Bolomboj pogađa. Braun uz zvuk sirene donosi 20:20 posle prvih 10 minuta!

8. minut - Ide trojka Teodosića i to uz faul! Siguran je Miloš i sa penala za izjednačenje - 10:10. Nije Makabi iskoristio još dva napada, a Bolomboj je doveo crveno-bele u prednost. Nibo zakucava posle dodavanja Boldvina. Nova trojka Teodosića - 15:12.

6. minut - Umesto Lazića u igri je Hanga. Nibo prekida prazne minute na obe strane i pogađa za dva. Dobro se snašao Bolomboj pod košem Makabija, ali je Braun lako prošao i pogodio - 6:10.

4. minut - Prvi problem za crveno-bele. Nibo je pogodio uz faul i dodao i slobodno bacanje, a Mitrović je napravio drugi faul i morao na klupu. U igri je Simonović. Presing Makabija daje rezultate, Jago nije preneo loptu preko pola za osam sekundi. Ispravlja to Lazić, krade loptu tivalu i u kontri polaže loptu u koš. Novi promašaj Brauna, sada za dva poena, ali isto radi i Jago. Ide Brazilac na klupu, na parketu je Teodosić. Ređaju se greške na obe strane, Braun je sada izašao s loptom van terena, a Teodosić nije pogodio za tri - 4:6.

2. minut - Počelo je promašajem Boldvina za tri poena, a Bolomboj je na drugoj strani popravio promašaj Mitrovića i postigao prve poene na utakmici. Braun precizan za tri, a Jago gubi loptu u napadu. Otvorili su Izraelci još jednom Brauna za tri, ali on sada nije pogodio. Ne uspeva ni Lazić - 2:3.

Utakmica je počela. Prva petorka Zvezde je Jago, Lazić, Mitrović, Gedraitis i Bolmboj, dok Makabi počinje u sastavu Braun, Boldvin, Koen, Kolson i Nibo.

19.23 - Crvena zvezda i Makabi sastajali su se 18 puta u Evroligi. Crveno-beli imaju blago prednost (10:8) najviše zahvaljujući tome što su nanizali pet uzastopnih pobeda protiv ekipe iz Tel Aviva.

 

19.10 -  KK Olimpija iz Milana zvanično je objavio da je Šabaz Nejpir ponovo deo njihove ekipe.

18.56 - U hali je prisutan značajan broj policajaca, a svi novinari su na ulasku dobili narukvice i rečeno im je da ne mogu da napuštaju dvoranu do završetka utakmice.

24sedam/Milan Nastić
Prazne tribine pred duel Makabija i Crvene zvezde

18.54 - Dvorana Aleksandar Nikolić zaista deluje sablasno bez navijača. Ništa ne pokazuje da će za nešto više od sat vremena na parketu krenuti velika košarkaška bitka.

18.00 - Utakmicu će voditi Hrvat Sreten Radović, a pomagaće mu Španci Đordi Aliaga Sole i Alberto Baena.

 

 

17.50 - Trener crveno-belih Janis Sferopulos ističe da se radi o izuzetno kvalitnom protivniku, koji se nalazi u vrhu Evrolige.

- Oni na ovom terenu imaju pet pobeda i tri poraza i u vrhu su tabele, na mestu su koje vodi u plej-of, ali ova utakmica nam je važna. Hoćemo da budemo spremni za reakciju posle Real Madrida. Hoću da vidim da se više igrača uključuje u borbu za pobedu, da se držimo zajedno šta god da se dešava, ali i da budemo spremni da uđemo u "fajt" za pobedu - poručio je Sferopulos.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike