Nejpir nije bio na treningu Zvezde, ta priča je završena: "Nemam više šta da kažem na tu temu"

20.12.2023

14:14

0

Autor: P.K.

Trener crveno-belih koncentrisao se na Makabi i popravljanje stvari iz meča sa Realom

Nejpir nije bio na treningu Zvezde, ta priča je završena: "Nemam više šta da kažem na tu temu"
Joanis Sferopulos - Copyright MN Press

Crvena zvezda je izgubila od prvaka Evrope Real Madrida, što i nije neko iznenađenje, ali svima je u glavi situacija oko Šabaza Nejpira.

Amerikanac se poneo veoma neprofesionalno i jako ružno i već je prošlost tima. On se zagrevao za meč sa Realom, ali ga onda nije bilo u sastavu. Trener Joanis Sferopulos rekao je da Nejpir pregovara sa drugim timom i da je zamolio za poštedu.

Šabaz je posle preko Instagrama to demantovao, ali znamo ko od njih dvojice ima istoriju laganja (mala pomoć: Nije trener).

Novinari su Sferopulosa na otvorenom treningu, na kome nije bilo Šabaza, pitali za Nejpirove optužbe, a Grk je bio kratak, ali jasan:

- Nisam na društvenim mrežama, odnosno koristim samo Tviter i to da bih ja ostavljao postove, ne za raspravu. Na tu temu nemam više šta da kažem od onog što sam rekao na konferenciji za novinare.

Prešlo se na povod za ovaj trening, a to je utakmica sa Makabijem. Zvezda gostuje u dvorani "Aleksandar Nikolić", gde je Makabi domaćin od izbijanja rata u Izraelu i Palestini.

- Oni na ovom terenu imaju pet pobeda i tri poraza i u vrhu su tabele, na mestu su koje vodi u plej-of, ali ova utakmica nam je važna. Hoćemo da budemo spremni za reakciju posle Real Madrida. Hoću da vidim da se više igrača uključuje u borbu za pobedu, da se držimo zajedno šta god da se dešava, ali i da budemo spremni da uđemo u "fajt" za pobedu.

Poslednji Sferopulosov klub pre dolaska u Zvezdu bio je upravo Makabi…

- Kada ste bili u klubu četiri godine, povezani ste sa ljudima iz kluba, upravom, igračima... To je deo vašeg života. Uvek imam lepa osećanja za moje bivše klubove, a tako je i za Makabi, pogotovo jer sa njima imao neke posebne trenutke koje neću zaboraviti. No, sad sam trener Crvene zvezde i naravno da ću dati sve od sebe da pobedim.

Sa ostatkom ekipe trenirao je i najnovije pojačanje Fredi Gilespi, koji još nema prava da igra u Evroligi, ali stručni štab hoće da ga osposobi da što pre zaigra u AdmiralBet ABA ligi i da bude spreman kad stekne pravo igranja u Evroligi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike