Bogdan počeo sa klupe, pa oduševio, ali ostao u senci Janga! Atlanta ima novog džokera! (VIDEO)

10.11.2023

07:23

0

Autor: A. S.

Srpski kapiten sve bolji

Bogdan počeo sa klupe, pa oduševio, ali ostao u senci Janga! Atlanta ima novog džokera! (VIDEO)
Bogdan na meču sa Orlandom - Copyright Tanjug/AP Photo/Eduardo Verdugo

Noćas su na terenima NBA lige bila samo dva meča, a u jednom je akter bio i kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović.

Atlanta je gostovala Orlandu u Meksiko Sitiju i trijumfovala u triler završnici rezultatom 120:119 i to trojkom Dežontea Mareja na 30 sekundi do kraja.

Čitav meč stao je u poslednjih nekoliko minuta, naročito u poslednjih 30 sekundi, a domaćin je promašio šut za pobedu, odnosno Paolo Bankero. Potom je Trej Jang ukrao loptu i sve je bilo rešeno.

Meksiko Siti domaćin

Komesar lige, Adam Silver je najavio da je Meksiko Siti jedan od gradova koji se razmatra za proširenje lige, uz Las Vegas i Sijetl, pa je velika verovatnoća da će se mnogo više mečeva NBA lige igrati u ovom gradu.

Upravo je Jang dominirao noćas sa 41 poenom. Pratio ga je džoker Marej sa 16, dok je Bogdanović dodao 15.

Srpski kapiten je i ovaj meč počeo sa klupe, što ga nije omelo da prikaže odličnu partiju, pa je pored 15 poena, od kojih 6/11 iz igre, 3/6 za tri, dodao i četiri skoka, tri asistencije i isto toliko ukradenih lopti.

 

 

Ipak, partija našeg kapitena pala je u drugi plan zbog učinka Janga, koji je danima na meti kritika. Jeste i noćas promašivao, ali je postigao mnogo više poena od kojih zastaje dah, pa su navijači Hoksa imali razloga da budu zadovoljni.

Interesantno je bilo i na drugom terenu noćas, Indijana je pobedila Milvoki sa 126:124, a brutalnu partiju prikazao je Janis Adetokunbo, međutim njegovih 54 poena nisu bila dovoljna.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike