Trener Golden Stejta opčinjen Jokićem: On je najbolji u istoriji NBA!

09.11.2023

15:02

0

Iskusni stručnjak Stiv Ker smatra da košarkaš kakav je Nikola nema premca u najjačoj ligi na svetu

Trener Golden Stejta opčinjen Jokićem: On je najbolji u istoriji NBA!
Nikola Jokić protiv Pelikansa - Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Trener Golden Stejta Stiv Ker ima samo reči hvale za Nikolu Jokića, napominjući da je Srbin jedan od najboljih u istoriji NBA.

- Smatram da su Jokić i Kari, dva najbolja košarkaša u istoriji ovog sporta. Sada, praviti neku paralelu sa nekim iz prošlosti je teško, ali smatram da su u samom vrhu. Obojica su odlični igrači, koji su izgradili svoj stil i postali su prepoznatljivi u NBA. Uživam kad ih gledam, a to je jedna od najlepših stvari u košarci, zbog čega i publika dolazi u dvoranu. Njih dvojica su različiti, ali uživate kad ih gledaš - istakao je Ker.

Trener Golden Stejta ističe da su obojica atletski dominantni, napominjući da su oni po mnogim stvarima specifični u odnosu na ostale igrače. 

- Kada se radi o atleticizmu, svako priča o tome koliko možete da skočite, koliko brzo možete da trčite, ali ova dvojica imaju jedan specifični atleticizam koji se ne može objasniti, to je kordinacija, pregled igre, i sve ove karakteristike čine te vrhunskim igračem. Za mene su njih dvojica najbolji igrači u ligi - istakao je Ker.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike