Novak otkrio kada će u penziju: Samo ako se ovo desi, ja se povlačim

28.10.2023

19:14

0

Autor: P.K.

Đoković otkrio i u kakvom stanju mu je telo

Novak otkrio kada će u penziju: Samo ako se ovo desi, ja se povlačim
Novak Đoković - Copyright AP Photo/Seth Wenig

Novak Đoković je završio pauzu od mesec i po dana posle osvajanja US Opena i popravljanja rekorda po broju osvojenih grend slemova i sada na Mastersu u Parizu, gde će igrati i dubl, nastavlja da ponovo ispisuje istoriju.

Pred početak turnira je razgovarao sa novinarima, a jedna od neizbežnih tema sada,kada ima 36 godina, jeste fizičko stanje tela.

Ono je odlično.

- Zahvalan sam što sam u poziciji u kojoj sam trenutno. I dalje se osećam mlado kada je reč o mom telu. Dobro me služi, osvojio sam tri od četiri slema.

Odmah se nadovezao:

- Gde god da igram, želim da pobedim. Nema sumnje u to. Ali, najveći ciljevi su one koje sam pomenuo. Trenutno imam, nazovimo to luksuzom, da biram turnire na kojima ću igrati. Da organizujem svoj raspored tako da mogu da budem na vrhuncu forme na turnirima na kojima postavim najviše ciljeve.

A penzija? Za Noleta postoje dve kategorije:

- Postoje, naravno, razlike između tenisera u prošlosti. Neki od njih su mislili da je najbolje napustiti tenis kada si na vrhu. Drugi su mislili da kada shvatiš da ne možeš da osvojiš najveće turnire i da gubiš od mlađih momaka, da onda odeš. Ja više pripadam drugoj grupi. Dokle god sam glavni kandidat za osvajanje grend slemova i najvećih turnira u ovom sportu, neću ga napustiti. Naravno, pod uslovom da se ne desi nešto drugo što će dovesti do gubitka motivacije. To trenutno nije slučaj.

Jedna od samo dve stvari koje mu fale u ovom sportu (prva je kalendarski grend slem) jeste olimpijsko zlato. Godine 2008. osvojio je bronzu.

- Naravno, sledeće godine su Olimpijske igre. Zaista želim da ostvarim dobar rezultat na njima, da predstavljam svoju zemlju. Dejvis kup je takođe nešto što me inspiriše.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike