Jokić grešio, a ponovo najbolji! Denver upisao novu pobedu, sledi "srpski" derbi! (VIDEO)

28.10.2023

06:31

1

Autor: A. S.

Nikolu su umalo partije koštale izgubljene lopte

Jokić grešio, a ponovo najbolji! Denver upisao novu pobedu, sledi "srpski" derbi! (VIDEO)
Nikola Jokić na susretu protiv Memfisa - Copyright Tanjug/AP Photo/Brandon Dill

Dobro su krenuli košarkaši Denvera, pa u uvodna dva kola NBA lige, imaju i dve pobede. Nakon što su na otvaranju savladali Los Anđeles Lejkerse i to prilično ubedljivo, sada su bili bolji i od Memfis Grizlisa rezultatom 108:104. Ponovo na krilima srpskog centra Nikole Jokića.

Kako pokazuje i sam rezultat, bio je ovo neizvestan duel, na jednu loptu, koji je lako mogao da pripadne i drugoj ekipi. Ipak, iskusni sastav koji sa klupe predvodi Majk Meloun, nije se šalio, pa je upisan i novi trijumf i to na gostovanju.

Od starta se znalo da ovo neće biti meč sa prelepim i atraktivnim potezima, a ako izuzmemo drugu deonicu, tako je i bilo. Grizlisi su svoju šansu imali u ovom duelu, ali je iskustvo i šampionski mentalitet bio od presudne važnosti. Kao i mnogo puta do sada, odgovornost u ključnim trenucima preuzeli su srpski centar i Džamal Marej, pa Nagetsi sada na svom kontu imaju dve pobede.

Nagetsi se mogu pohvaliti da su u košgeterskom smislu pronašli još jednog pouzdanog igrača, pa je tako Redži Džekson pomagao tandemu Jokić - Marej.

Nikola je meč završio sa dabl-dablom, 22 poena, 12 skokova i 7 asistencija, ali i devet izgubljenih lopti za 35 minuta na terenu, ipak to nije bacilo senku na celokupnu njegovu partiju i ono što čini na terenu, a statistika ne beleži.

Pored Jokića i Marej, sa po 22 poena, Redži Džekson je meč završio sa 16 poena i 6 asistencija.

Kod domaćina, istakao se Džeren Džekson Džunior sa 21 poenom i 9 skokova, dok je Markus Smart ubacio jedan manje.

Nagetsi posle ovog susreta imaju skor 2-0, a u nedelju uveče, očekuje ih duel sa Okhalomom, pa ćemo imati prilike da gledamo srpski okršaj, Nikola Jokić sa jedne i Vasilije Micić i Aleksej Petrušev sa druge strane.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike