Ovu utakmicu sam čekao otkako sam došao, o tome mi je Jokić pričao! Doužer pod utiskom grotla Arene!

27.10.2023

07:53

0

Autor: A. S.

Grobari oduševili Amerikanca, jedva čeka ponedeljak i novi meč

Ovu utakmicu sam čekao otkako sam došao, o tome mi je Jokić pričao! Doužer pod utiskom grotla Arene!
Pi Džej Doužer - Copyright ABA liga j.t.d./Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana upisali su prvu pobedu u večitom derbiju ove sezone, i to nakon velike drame i puno preokreta. Na kraju, presudna je bila partija Alekse Avramovića, pa su crno-beli sada u Evroligi na skoru od dve pobede i tri poraza.

Bio je ovo "lud" meč u prepunoj beogradskoj Areni. Atmosfera je standardno bila usijana, Evroliga se više puta oglašavala na temu kako je to igrati pred Grobarima, a sigurno da su navijači Partizana sinoć mnogo pomogli igračima da slave u duelu sa Crvenom zvezdom sa 88:86.

Pod utiskom nakon ovog meča bio je i Partizanov novajlija, Pi Džej Doužer, koji je priznao da je od odluke da dođe u Beograd, sa nestrpljenjem čekao na ovaj meč.

- Bilo je sjajno, ovo je meč koji smo veoma nestrpljivo čekali. Utakmica koju sam očekivao otkako sam rešio da dođem u Partizan. Srećan sam što smo pobedili i ovo je trijumf za navijače - rekao je krilni igrač Partizana.

Doužer nije najbolje ušao u meč, ali se razigrao nakon pauze, pa je meč završio sa devet poena i četiri skoka.

- Probao sam da odigram svoje minuta najbolje moguće. Dobro smo izašli na teren u prvoj četvrtini, ali je ovo igra serija. Biće uspona i padova tokom meča.

Mogao je ovaj susret da prevagne i na drugu stranu, naročito nakon trojke Jaga Dos Santosa, kada su crveno-beli stigli do 68:55.

- Ne, imali smo i ranije te situacije i samo je trebalo da zatvorimo meč. Rekao bih da smo uradili dobar posao od početka do kraja, ostali smo zajedno i to nam je pomoglo da pobedimo - naveo je Doužer, pa se okrenuo novom derbiju koji je na programu već u ponedeljak, u AdmiralBet ABA ligi, a Partizan će ponovo biti domaćin:

- Mnogo toga možemo da popravimo. Ja sam najveći kritičar samog sebe, tako da ima mnogo stvari koje sam ja mogao bolje. Na kraju smo pobedili, ali moramo da se zategnemo i moramo i u ponedeljak da probamo da pobedimo. Nisam siguran šta da očekujem od njih. Samo treba da izađemo i uradimo ono što je potrebno kako bismo pobedili.

Na kraju se dotakao i reči svog bivšeg saigrača iz Denvera, Nikole Jokića.

- Ne, nisam pričao pred ovaj derbi, ali rekao mi je da se ova utakmica vrlo nestrpljivo čeka ovde. Apsolutno je opravdao meč moja očekivanja, ovo je defintivno iskustvo koje moraš da doživiš da bi shvatio - istakao je Pi Džej Doužer.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike