Partizan i Zvezda čekaju Barsu i Monako! Stižu na krilima pobede, "večitim" neće biti lako!

15.10.2023

20:51

0

Autor: D. N.

Crno domaćini u utorak, a crveno-beli dan kasnije

Partizan i Zvezda čekaju Barsu i Monako! Stižu na krilima pobede, "večitim" neće biti lako!
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Košarkaši Partizana dočekaće Barselonu u utorak, u utakmici Evrolige. Ekipa Željka Obradovića je juče bila uspešna protiv Cibone, a slavio je i tim iz Španije. U meču 5. kola prvenstva Španije u gostima su pobedili osvajača Evrokupa, ekipu Gran Kanarije rezultatom 83:73.

Rokas Jokubaitis je bio nakefikasniji sa 14 poena uz četiri skoka i šest asistencija, Vili Ernangomez je ubacio 11 (6 sk), Đoel Para isto tolkio, a Nikola Kalinić dva (1/2 za dva, 0/1 za tri) uz četiri skoka i asistenciju za 20 minuta.

U domaćoj ekipi Nikolas Brusino je postigao 18 poena, a Ben Lamers 13 uz sedam skokova.

Katalonci su sa skorom 4-1 na deobi druge pozicije sa Baskonijom, Valensijom i Bilbaom, dok je Gran Kanarija na 2-3. Prvi je Real sa 5-0.

Crno-beli će biti domaćin u utorak, a Crvena zvezda (pobedila Borac) u sredu. U Beograd tada stiže Monako koji je u meču 7. kola pobedio Burg sa 78:63.

Tim Saše Obradovića je do pobede vodio Majk Džejms sa 17 poena, uz po tri skoka i asistencije. dok je Eli Okobo dodao 12. Petr Korneli je sa deset poena "zaokružio" spisak igrača sa dvocifrenim učinkom. U redovima Burga, samo je Kanađanin Ajzeja Majk imao više od deset poena. Ubacio ih je 12.

Inače, Monako je posle sedam kola jedini sa maksimalnim učinkom (7-0), dok je poraženi Burg na 5-2.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike