Naneli me hranio kao četvrto dete! Balša priznao ko mu deli najbolje savete - Ne osećam pritisak, pokušavam sve da iskoristim!

15.10.2023

09:43

0

Autor: A. S.

Još jedan pokazatelj da je u svlačionici crno-belih sjajna atmosfera

Naneli me hranio kao četvrto dete! Balša priznao ko mu deli najbolje savete - Ne osećam pritisak, pokušavam sve da iskoristim!
Ponjitka, Koprivica i Jaramaz - Copyright MN Press

Upisao je Partizan i treću pobedu na startu AdmiralBet ABA lige, iako igra u prvom poluvremenu susreta sa Cibonom nije bila na zadovoljavajućem nivou.

Govorio je o tome više i trener crno-belih, Željko Obradović, a jedna od pozitivnih tački u nekadašnjem derbiju regiona, bio je i mladi centar, Balša Koprivica.

Mladi centar crno-belih pokrenuo je ekipu u momentima kada su gosti imali prednost, a meč je završio sa 15 poena. Interesantno, ali većinu je postigao zakucavanjem.

- Pa na početku baš i nije bilo dobro, katastrofalno... Malo smo letargično ušli u utakmicu, malo nas je stigao umor, ali to stvarno nije neki izgovor, treba stvarno da poradimo na tome da ulazimo bolje na utakmice kada između imamo jedan dan pauze. Svom srećom smo sve preokrenuli u drugom poluvremenu, pogotovo u trećoj četvrtini smo kada su Kevin i Džejms ušli uspeli da prebacimo tu energiju u našu korist. Cibona je izvanredno odigrala, borbeno, pogađali su u prvom poluvremenu, to im je dosta pomoglo - pohvalio je Koprivica rivala, a potom je imao spreman interesantan odgovor na pitanje o saradnji sa Nanelijem:

- Sad mi kažu u svlačionici da me je hranio kao četvrto dete, tako da... Mi to stalno vežbamo na treningu, volimo da igramo, za sve igrače generalno... Pokušao sam da budem agresivan, da malo koristim brzinu i skočnost. Pokušao sam da donesem malo energije ekipi kada nije išlo.

Kako je naveo, upravo od Nanelija dobija savete koji mu najviše znače.

- Pa da, on mi je takozvani veteran, kao što bi to rekli u NBA ligi. Stalno mi daje savete, stalno mi priča, jako smo bliski, to mi stvarno mnogo znači, pogotovo što je već igrao kod Željka u Fenerbahčeu. I ja sam već tri godine ovde, ali mi znači kada mi da savet i van terena isto.

Balša na početku ove sezone ima i veću minutažu, koja je od velike važnosti, naročito jer je dobar deo prošle sezone preskočio zbog problema sa zdravljem.

- Znači pogotovo zbog prošle sezone gde nisam igrao. Sada pokušavam sve da iskoristim, da li igrao pet, deset, 15 ili 20 minuta, nije bitno. Pokušavam da koristim svoju energiju i sposobnost u tom nekom aspektu da budem što efikasniji - kazao je Koprivica i dodao da ne oseća pritisak jer je trenutno jedina "prava" petica u ekipi:

- Ne, nemam pritiska ni u čemu, volim da radim to što volim. Radim to što volim, uživam uz naše navijače, u Areni je uvek lepo igrati, a čak i kada smo na strani tu su uvek da nas bodre i stvarno je specijalno igrati za ovaj klub.

Crno-bele sada očekuje duplo kolo u Evroligi, najpre u utorak meč sa Barselonom, a potom gostovanje Olimpijakosu, a Balša smatra da od pomoći u ovom trenutku može biti samo pobeda.

- Naravno, može da znači pogotovo igračima koji nisu u formi da polako preko ovih utakmica u nju ulaze, tako da sada samo gledamo sledeću utakmicu. Već je u utorak sledeća, treba nam odmora, da budemo skoncentrisani na sledeću ekipu. Biće pakleno. Jedva čekamo. I oni isto jedva čekaju. Barselona je izvanredna ekipa, moramo dobro da se pripremimo za njih - zaključio je Balša Koprivica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike