Da se zna ko je gazda: Partizan se prvo mučio, pa demolirao Cibonu!

14.10.2023

22:44

0

Crno-beli ostvarili i treću pobedu u AdmiralBet ABA ligi, pobedom nad Vukovima sa 96:67

Da se zna ko je gazda: Partizan se prvo mučio, pa demolirao Cibonu!
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana ostvarili su novu pobedu u AdmiralBet ABA ligi, slavili su nad Cibonom sa 96:67 (16:25, 20:17, 31:18, 29:7) u trećem kolu regionalnog takmičenja.

Crno-beli su se tokom prvog poluvremena mučili, bili u stalnom minusu, ali onda je sve došlo na svoje i na kraju zasluženo trijumfovali.

Konačan rezultat opšte ne opisuje stanje u Beogradskoj areni, pre svega to se odnosi na prvih 20 minuta, gde su gosti iz Zagreba pokazali zube i tokom čitavog tog dela utakmice bili su u vođstvu.

Međutim, onda je Obradović podviknuo, što je uticalo na crno-bele, koji su mnogo ozbiljnije krenuli u nastavku, poveli, i onda je razlika iz minute u minut rasla.

Totalna dominacija je viđena u poslednjoj četvrtini gde je Partizan postigao čak 29 poena, dok su gosti iz Zagreba uspeli da daju samo sedam poena, što dovoljno govori koliko su se izabranici Željka Obradovića "naljutili" i pokazali svoju snagu u tih deset minuta.

Nema dileme da će ovaj trijumf mnogo značiti igračima Partizana, pogotovo što su uspeli od minus 15 u jednom trenutku prvog poluvremena za Cibonu da stignu do plus 29 na kraju, što dovoljno govori da ovi igrači imaju mnogo samopuzdanje.

Crno-bele naredne nedelje očekuje duplo kolo u Evroligi, prvo sa Barselonom u utorak, a u četvrtak gostuju Olimpijakosu. 

Blog uživo:

40. minut - Kraj, Partizan pobedio Cibonu sa 96:67.

38. minut - Prednost raste iz minuta u minut, sada je otišla na plus 24 (87:63). Ovde je sve gotovo.

36. minut - Partizan bukvalno demolirao Cibonu u drugom poluvremenu, a to najbolje pokazuje rezultat. Crno-beli otišli na plus 19 (81:62). Ipak, je na kraju sve došlo na svoje!

34. minut - Čini se da je ovde pobednik odlučen. Teško je zaočekivati da Partizan može da ispusti plus 13 (73:70).

32. minut - Crno-beli kontrolišu trenutno meč i prednost se polako povećava. Prvi put je dvocifrena, plus 11 (71:60).

Početak poslednje četvrtine:

30. minut - Partizan napokon pokazao svoje pravo lice i pred polsednju četvrtinu ima plus 7 (67:60).

28. minut - Čini se da je goste stigao umor, a da je Partizan ubacio u šestu brzinu i prednost se polako povećava. Sve polako dolazi na svoje (60:55)

26. minut - Definitivno mnogo bolja igra crno-belih u nastavku, briljira Koprivica, koji postiže šest poena zaredom i Partizan odlazi na plus šest (56:50).

24. minut - I Partizan napokon dolazi u vođstvo preko trojke Nanelija 48:45, to je prvi put da crno-beli vode u meču protiv Cibone. Čini se da sve polako dolazi na svoje.

22. minut - Prednost Cibone se polako smanjuje sada je samo minus 4 na konto Partizana (40:44). Čini se da crno-beli napokon liče na ekipu koja je apsolutnji favorit u ovom okršaju. 

Publika pred nastavak meča daje podršku igračima na parketu. Očekuje se da će to mnogo pomoći košarkašima da totalno preokrenu utakmicu.

Početak drugog poluvremena:

20. minut - Partizan je uspeo da smanji do kraja na poluvremenu na minus šest (36:42). Ipak, poslednji trenuci prvog poluvremenu ulivaju nadu, da će crno-beli igrati mnogo bolje u nastavku. Treba istaći da je Cibona u jednom trenutku imala i plus 15.

18. minut - Partizan pravi seriju od 6:0, i ponovo spušta ispod deset. Navijači pokušavaju da trgnu igrače (30:39). Treba istaći da su gosti najveću razliku imali plus 15.

16. minut - Činilo se da će crno-beli uspeti da se totalno približe gostima, međutim Cibona ponovo pravi seriju 4:0, i prednost ide na plus 11 (26:37). Izabranici Željka Obradovića nikako ne mogu da uhvate ritam. 

14. minut - Partizan se polako se vraća u igru, smanjuje prednost. Prave seriju 7:0. Ulazak Pantera mnogo je promenio tok meča (26:33).

12. minut - Cibona je definitivno ušla hrabro u meč sa partizanom, bez straha, a to pokazuje i rezultat. Imaju plus 13 (18:33). Ovo se sigurno neće svideti Željku Obradoviću, koji će morati nešto da menja u igru crno-belih. 

Počinje druga četvrtina:

10. minut - Mnogo bolja partija Cibone u prvih deset minuta. Najbolje pokazatelj je rezultat, jer klub iz Zagreba ima plus devet (25:16). 

8. minut - Ipak, Ciboina odbija napad crno-belih, i u dosadašnjem delu utakmice su u stalnom vođstvu (17:11).

6. minut - Izabranici Željka Obradovića polako ulaze u svoj ritam, i prednost Cibone se polako smanjuje (12:8).

4. minut - Definitivno Partizan nije krenuo onako kako se očekivalo. Mnogo bolja igra kluba iz Cibone, i zbog toga imaju plus 7 (9:2). Velika podrška stiže sa tribina, i na taj način žele da pomognu svojim ljubimcima na parketu.

2. minut - Crno-beli malo lošije ušli u meč. Dosta slabih ideja u napadu, što je Cibona iskoristila i  vodi sa 7:2. Zbog toga trener Obradović traži prvi tajm aut na utakmici.

Petroka Partizana: Koprivica, Trifunović, Ponjitka, Tristan, Jaramaz.

Košarkaši Partizana se zagrevaju za duel trećeg kola AdmiralBet ABa ligi. kao i svaki put odličnu atmosferu prave Grobari na tribinama.

Igrači dobro raspoloženi pred meč sa Cibonom. 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike