Monako je favorit iz senke u Evroligi, ali se to na terenu ne vidi! Obradović priča o teškom vremenu!

14.10.2023

07:31

0

Autor: G. F.

Klub iz Kneževine u sledećem kolu gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu

Monako je favorit iz senke u Evroligi, ali se to na terenu ne vidi! Obradović priča o teškom vremenu!
Saša Obradović - Copyright MN Press

Kada je najavljivana nova sezona Evrolige kao jedan od pritajenih favorita za najviši plasman obeležen je Monako.

Tim koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Saša Obradović u prva dva kola elitnog takmičenja nije opravdao tu ulogu i nije stigao do pobede.

U petak uveče ih je razmontirao Virtus sa 83:59, a to se nikome u klubu, pa ni treneru Obradoviću nimalo ne sviđa.

- Kada izgubite ovako, kada grešite 40 minuta u napadu i odbrani, pojedinačno i timski, trener treba da preuzme odgovornost. Objašnjenje? Ako ne igraš po planu, ako ne koristiš svoju snagu, ako forsiraš, ako nemaš strpljenja, ako grešiš, onda je jako teško. U Evroligi ti momci igraju na najvišem nivou. Da pričamo o nama i potcenjujemo protivnika, mislim da treba da budemo realni - rekao je Obradović pa dodao:

- Vrlo je teško sada pronaći bilo kakve pozitivne stvari, ali nije kraj sveta. Teško vreme dolazi. Moramo to reći naglas, verovatno neće biti više smeha u gubitničkoj atmosferi. Iz ovoga možete izaći i jači. Ovako se pripremate!

Srpski sturčnjak i dalje ne računa na Kembu Vokera i Džordana Lojda, a pred gostovanje Crvenoj zvezdi u narednom kolu, otkriva kakvo je stanje sa dvojicom igrača:

- Treniraju, Džordan počinje i trening sa kontaktom. Ne znam kada će zaigrati. Lojd je verovatno najviše nedostajao, ali bilo je očekivano. Posle nekoliko meseci neigranja nije mogao odmah da pomogne. I Kemba je počeo sa treninzima, ali ni on nije igrao mesecima.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike