Pešićev Orao pravo iz Manile seo u školsku klupu! Sa diplomom u ruci vraća se u NBA!

25.09.2023

20:24

0

Autor: A. Š.

Nikola Jović imao je debi iz snova u dresu Srbije na velikom takmičenju, a po povratku u domovinu arhivirao je još jednu veliku stvar

Pešićev Orao pravo iz Manile seo u školsku klupu! Sa diplomom u ruci vraća se u NBA!
Nikola Jović - Copyright MN Press

Vratili su Pešićevi Orovi reprezentativnu košarku u Srbiju na velika vrata. Na Mundobasketu u Manili osvojili su srebro, koje je u domovini proslavljenokao da su oko vrata stavili najsjajnije odličje.

Ipak, za pojedine reprezentativce vremena za preterano slavlje nije bilo, jer su mini predah između reprezentativne i klupske sezone morali da iskoriste da završe sa školskim obavezama.

Debitant u dresu Orlova na velikom takmičenju Nikola Jović pohvalio se u intervjuu za „Majami Herald“ da se na Floridu vraća sa diplomom u ruci.

- Konačno sam završio srednju školu. Posle povratka iz Manile imali smo proslavu, dan posle toga sam otišao u školu i završio sve. Praktično je to bilo dva dana posle Mundobasketa. Proslavio sam sa porodicom, otišli smo na ručak - rekao je Jović.

Košarkaš Majamija imao je sezonu iz snova. Sa Hitom je stigao do velikog finala NBA lige, da bi se sa Orlovima nekoliko meseci kasnije popeo na balkon sa medaljom oko vrata.

- Otišao sam tamo da namerom da pomognem timu što je više moguće. Hteo sam da vidim gde se nalazim u ovom momentu i koliko mogu da se nadmećem sa momcima koje sam gledao kao dete i na koje sam se ugledao. Na kraju je ispalo super, igrao sam dosta, niko to nije očekivao. Treneri su mi verovali, radio sam neke neverovatne stvari i osećao sam se sjajno.

Rad sa Pešićem i Orlovima i te kako mu je prijao.

- Najviše sam napredovao u šutu za tri, dobio sam još više samopouzdanja. Znao sam da sam dobar šuter, samo mi je trebalo da više verujem u sebe. Reprezentacija mi je mnogo u tome pomogla. Rekli su mi da šutiram kad god sam otvoren i to mi je pomoglo. Nadam se da mogu to da prenesem i u NBA ligu. Cele prošle sezone sam u Majamiju sa trenerima radio na mehanici šuta i to mi je značilo.

Dosta se u poslednje vreme spekuliše da će Hit trejdovati Nikolu zbog Demijena Lilarda.

- Nije mi pomoglo to što se priča, ali moram da se koncentrišem na druge stvari. Sve to je biznis, šta bude, biće. Sada sam igrač Majamija i mnogo toga se priča. Tokom sezone sam sumnjao u sebe, kada smo igrali u finalu NBA lige razmišljao sam da li ja mogu da igrma na tom nivou. Igranje za Srbiju, finale Mundobasketa, sve to mi je pokazalo da mogu da igram tako velike mečeve. Spreman sam da se pokažem - zaključio je Jović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike