Jović opasna karta za budućnost, Aleksa - impresivan! FIBA i dalje sumira utiske o srpskim košarkašima, hvalospevi na sve strane!

14.09.2023

12:13

0

Autor: A. S.

Kakva čast za srpski tandem

Jović opasna karta za budućnost, Aleksa - impresivan! FIBA i dalje sumira utiske o srpskim košarkašima, hvalospevi na sve strane!
Aleksa Avramović - Copyright Profimedia

Srpski košarkaši su ostavili sjajan utisak na sve tokom učešća na Mundobasketu, pa i nekoliko dana kasnije, FIBA sa velikim oduševljenjima piše o njima.

Ovog puta, pohvale su upućene Aleksi Avramoviću i Nikoli Joviću, pa su uvršteni među 13 igrača koji su šampionat iskoristili da zablistaju.

Mladi Jović je bio deo startne petorke tokom celog šampionata i sa 20 godina, pokazao šta se sve može od njega očekivati.

- Nikola Joviću možda je samo za jedan odličan nastup bio daleko od ozbiljnog ugrožavanja Gidija, koji je dobio nagradu za Zvezdu u usponu. Iskusni trener Svetislav Pešić nije sumnjao u Jovića, poverio mu je startnu ulogu, što je 20- godišnjak iskoristio za prosek od 10,1 poen po utakmici i fantastične šuteve. Njegovih 25 poena uz procenat šuta iz igre 9/9 protiv Južnog Sudana bio je odličan primer koliko opasnog šutera Srbija ima u svojim kartama u godinama koje dolaze - obrazložila je FIBA.

Aleksa je pak pokupio simpatije igrama u odbrani, energičnosti i požrtvovanosti.

 

 

- Avramovićevo ime je možda najglasnije odjeknulo nakon što je u "džep stavio" Šaja Gildžisa-Aleksandra i RJ Bareta u situacijama jedan na jedan u polufinalu, ali je on bio stalna opcija Srbije od prve utakmice turnira. Imajući to u vidu, ima nečeg lepog u tome što Avramović u proseku postiže 11,3 poena po utakmici, a ipak je njegova odbrana deo igre koji privukao najveću pažnju. Sve to je završeno sa važnim 21 poenom u finalu (16 u četvrtoj četvrtini) koji je Srbija na kraju izgubila u neizvesnoj završnici. Ali samo zbog njega je na kraju došlo do dramatičnog završetka. Impresivan - navodi FIBA.

Među 13 košarkaša na čiji račun su stigle pohvale je i novi plejmejker Crvene zvezde Brazilac Jago Santos, zatim Arturus Žagars (Letonija), Džoš Gidi (Australija), Karlik Džons (Južni Sudan),Tremont Voters (Portoriko), Andres Felis (Dominikana), Andrejes Gražulis (Letonija), Juki Kavamura (Japan), kao i Rokas Jokubaitis (Litvanija), Andreas Obst (Nemačka) i Ronde Holis Džeferson (Jordan).

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike