Nije, ne plačem! Jovića jedva smirili nakon meča, pa usledio omaž saigračima - Uz njih ću biti bolji čovek!

10.09.2023

18:33

0

Autor: A. S.

Mladi košarkaš priželjkuje reprizu

Nije, ne plačem! Jovića jedva smirili nakon meča, pa usledio omaž saigračima - Uz njih ću biti bolji čovek!
Nikola Jović - Copyright Printscreen/Twitter/FIBAWC

Nikome poraz u finalu Svetskog prvenstva nije pao lako, ali je najmlađi reprezentativac, Nikola Jović i bio najemotivniji.

Po okončanju susreta, 20-godišnji igrač Majami Hita je suznih očiju koračao po parketu. Tešili su ga iskusniji, a ni pred medijima nije bila bolja situacija.

- Hteli smo da pobedimo, ali nekako smo se ispraznili, fizički i emotivno, nismo imali snage, to je to - rekao je Nikola Jović sa suzama u očima, a potom se dotakao zajedništvu u ekipi, koja je prethodnih dana preživela mnoge nedaće:

- Nije, nije, ne plačem... Znači mi, stvarno mi znači, mnogo mi je drago što sam bio ovde, i mnogo mi je drago što sam bio sa ovim momcima. Više mi je značilo to što ću biti bolji čovek uz njih nego što ću biti bolji igrač. Mnogo mi je drago i nadam se da ćemo ovo moći opet da ponovimo - poručio je Jović.

Filip Petrušev je u finalu prikazao možda i ponajbolju partiju na ovom šampionatu, a iako to nije bilo dovoljno za zlato, ima razloga da bude ponosan.

- Drago mi je što ćemo se kući vratiti ponosni. Teško je sada, imali smo šanse za više, ali i ovo je sjajan rezultat - rekao je Petrušev i dodao:

- Ovo je grupa momaka koja se jednom u koliko godina okupi i bude ovoliko zajedno. Svi se volimo, ne znam šta više da kažem.

Progovorio je igrač Filadelfije i o povredi Ognjena Dobrića koja se dogodila na startu finala.

- Bio je jedan od naših najboljih igrača na obe strane terena, nije nam išlo na našu stranu, ali i pored toga smo imali šansu. Mladi smo, Bogdan ovo gradi 10 godina, a većina nas nije bila u ovakvim finalima. Nadam se da ćemo se vratiti - istakao je Petrušev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike