Balša će biti Partizanov x faktor! Obradović u jednom segmentu mnogo očekuje od Koprivice!

21.09.2023

20:45

0

Autor: A. Š.

Trener crno-belih otkrio i zbog čega smatra da bi mladi centar u nastupajućoj sezoni trebalo da zablista

Balša će biti Partizanov x faktor! Obradović u jednom segmentu mnogo očekuje od Koprivice!
Balša Koprivica - Copyright MN Press

Pred Partizanom je sezona prepuna velikih izazova. Ostali su crno-beli bez prvog trofeja u sezoni, ali to sigurno nije pomerilo fokus Željka Obradovića i njegovih izabranika sa najvažnijih ciljeva u takmičarskoj godini čiji se početak približava.

A jedan od x faktora Valjka u njoj mogao bi da bude Balša Koprivica. Barem to od njega očekuje najtrofejniji trener Evrope, koji je u opširnom intervjuu za TV Arena sport objasnio i zbog čega.

- Davati šansu mladim igračima, to uvek zavisi od njih i uvek će. Koliko su predani i koliko žele… Ja strašno verujem da će nama ove godine Balša Koprivica mnogo da pomogne. Zašto? Zato što je fenomenalno trenirao celo leto i zato što su svi zaboravili da je Balša prošle godine imao nesreću da se povredio na početku sezone, da je, kada se vratio, dobio bolest (mononukleozu prim. aut.) i tri meseca bio van. Balša ima te kvalitete… Napad je segment igre na kojem mora da radi, jer ima snagu i visinu da i tu doprinosi, ali ja pre svega očekujem njegov učinak na veoma visokom nivou u odbrani i nadam se da će to da uspe ove godine da uradi – kazao je Obradović.

Pričao je najtrofejniji trener Evrope još jednom i o tome koliko mu znači povratak u Partizan, ponesen pitanjem o izdanjima navijača tokom cele prošle sezone.

- Vratio sam se i presrećan sam zbog te činjenice. Ja Partizan obožavam i ovo što sam živeo u prethodne dve godine, a pogotovo prošle sezone, je za nezaborav. Verujte da igrači koji dolaze u Partizan sve to znaju i sve gledaju. U toku sezone sam mnogo puta rekao koliko sam srećan i ponosan na sve ono što rade navijači Partizana. Ta brojka od skoro 600.000 u sezoni na utakmicama Evrolige i AdmiralBet ABA lige je nešto što je neverovatno. Mislim da je to rekord svih rekorda i da nijedan drugi klub od postanka Evrolige i početka igranja košarke u Evropi nije bio čak ni na pola – rekao je Obradović, pa u dahu nastavio:.

- Ta odanost koju imaju navijači Partizana je neverovatna i naravno da ću ja iskoristiti svaku priliku da im se zahvalim. Odnos koji imaju prema meni dovodi do tih nekih reakcija jer i ja sam živo biće i kada izađem desi se da ponekad odreagujem, mada pokušavam da budem skoncentrisan i mislim da sva svetla treba da idu na igrače.

Jednu stvar je devetostruki prvak Evrope posebno želeo da istakne.

- Od svih uspeha koje smo imali prošle sezone i fantastičnih igara i rekorda koje smo obarali po poseti navijača, najvažniji i najveći uspeh je ta pobeda navijača koju smo ostvarili u petoj utakmici. To što smo pobedili Crvenu zvezdu i postali prvaci AdmiralBet ABA lige, naravno, to izaziva ogromnu satisfakciju, radiš da bi bio prvak… Ali, ona peta utakmica i kako su se ponašali navijači Partizana, gde nije pao nijedan papir, gde utakmica nije bila prekidana nijednog trenutka, je pobeda navijača Partizana i oni su pokazali, u našoj zemlji, u regionu i celoj Evropi da to može da se uradi. Ja ću u svakoj prilici pred početak ove sezone tražiti od njih isto ponašanje i da je to nešto što treba da bude primer. Da Partizan bude primer u svakom pogledu.

Naravno, nije Obradović mogao da ne iskaže veliko poštovanje za sve što je uradila Uprava kluba, na čelu sa predsednikom Ostojom Mijailovićem i sportskim direktorom Zoranom Savićem, najviše u pogledu infrastrukture koju su obezbedili u prostorijama beogradske Arene.

- Zoran je kao direktor kluba, zajedno sa Ostojom i svim ljudima iz Uprave i kancelarija, radio na tome. To je bitno i to je prostor u kojem ćeš nekoga da zatekneš kad god da dođeš. To je nešto što je veoma važno. Svoj prostor imaju fizioterapeuti, doktori, igrači se osećaju prijatno. Često napravimo trening, pa imamo prostor da organizujemo da igrači pre puta ručaju. To je prilika da provodimo više vremena zajedno. Klub je reagovao prošle godine, kad god je to moglo, da se ide čarterom, što je ponekad preka potreba. Znate ko je u Upravnom odboru Partizana, to su ljudi koji pre svega vole klub, koji daju sve od sebe i spremni su da izvade novac i iz svog džepa i daju neki ekstra novac – kazao je Željko Obradović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike