Koprivica najavio novu sezonu punu izazova! O Partizanu su me pitali i u Americi (VIDEO)

23.08.2023

18:59

0

Autor: 24sedam

Mladi centar je iza sebe ostavio veoma težak period

Koprivica najavio novu sezonu punu izazova! O Partizanu su me pitali i u Americi (VIDEO)
Copyright Printscreen/YouTube/BC Partizan TV

Košarkaši Partizana, doduše ne u punom sastavu su počeli pripreme za sezonu pred nama. Ciljevu su visoki, pa i ne čudi što se na treninzima Željka Obradovića pakleno radi. To je potvrdio i Balša Koprivica, posle treninga koji je trajao dva i po sata.

Spreman je i "naoštren" za novu sezonu.

- Odlično se osećam. Leto sam proveo pripremajući se za iduću sezonu, s obzirom da sam tek pred kraj prošle sezone uspeo malo da uhvatim, jer sam bio rovit. Osećam se odlično što sam ostao u Partizanu i što mogu da započnem novu sezonu - kazao je Koprivica za klupski Jutjub kanal.

- Izdržavam, polako ulazimo u treninge, tu je naš šest-sedam. Ja sam tu već dve nedelje, Tristan, Smajli i ja. Radimo. Spremamo se za sezonu - dodao je jedan od mlađih u ekipi Partizana, koji je prošle sezone bio baš malerozan.

Imao je problema sa povredom, kao i sa mononukleozom. Ali je to sve sada samo prošlost.

- Sve je prošlo kako treba, krvna slika je dobra i mogu punom parom da radim. Nije lako. Prvi put mi se desilo u karijeri da imam toliku pauzu. Nikada nisam imao ozbiljniju povredu, ali me je to samo ojačalo i dalo motivaciju da radim.

Mladi centar je tokom leta bio i u Sjedinjenim Američkim Državama.

- Super je bilo. Uspeo sam da iskoristim to vreme. Da se kvalitetno pripremim, a posebno sam radio "pet na pet", što su mi i treneri iz Partizana savetovali. To sam i najviše propustio. Nije bilo svrhe da treniram "jedan na nula", već mi je bilo potrebno "pet na pet". Posetio sam svoju srednju školu, kao i koledž. Bio sam i u Los Anđelesu, i tada sam trenirao i sa Kaminskim - kazao je između ostalog Koprivica, a zatim nastavio o novom igraču Partizana.

- Trenirali smo tri nedelje, i stvarno je izvanredan momak. Baba po ocu mu je iz Srbije i ima dosta evropske krvi. Uzbuđen je što dolazi u Partizan. Pre nego što je potpisao, pitao me je o Partizanu. Nije igrao u Evropi ranije, ali mislim da može da igra i kao što se igra u Evropi. Koliko znam, igrao je za koledž Viskonsin. Znamo se mi i od ranije.

Pričao je Koprivica i o razlikama između Evrope i SAD. Ne samo u košarci...

- Nije lako. I ja kad sam se vratio posle devet godina nije mi bilo lako, iako sam rođen u Beogradu i bio tu do 12. godine. Na neke stvari sam se i ja navikavao. Mogu da zamislim kako će biti Pi Džeju (Doužeru). Biće to veliko iskustvo za njega, ali mi ćemo da pomognemo. Svi su me u Americi pitali za Partizan, pošto sada ljudi više prate Evroligu i evropsku košarku. Bio je Frenk već u Beogradu, i nadamo se da će sve dobro da prođe. Uzbuđeni smo i čekamo da krene sezona.

Pričao je Koprivica i o ciljevima u sezoni u kojoj će prioritet biti odbrana AdmiralBet ABA liga. Takođe, prošle sezone se igralo i četvrtfinale Evrolige, sa Realom.

- Mislim da svi znaju šta je Partizan na Balkanu, ali smo se prošle sezone dokazali i u Evropi. Da se zna kakva je ekipa, kakva je tradicija, a ne samo neka ekipa koja se takmiči. Nažalost nismo zadržali celu ekipu, ali imamo dobru hemiju, a doveli smo i neke nove igrače - zaključio je Koprivica.

Bonus video

Srpski Atletski Savez

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike