Srbija dobila srebro i Aleksu! Dok se čekao kraj, poljubio je krst, a onda je usledio huk sa tribina!

10.09.2023

19:05

0

Autor: A. S.

Odavno Orlovi nisu imali igrača takve energije

Srbija dobila srebro i Aleksu! Dok se čekao kraj, poljubio je krst, a onda je usledio huk sa tribina!
Copyright Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Veliki su srpski košarkaši i to su pokazali po ko zna koji put. Ako se u nekoga sumnjalo, naročito kada je obelodanjen spisak igrača koji će leteti u Manilu, sumnjalo se u njih, a oni su nam vratili plasmanom na Olimpijske igre i srebrnom medaljom.

Jasno je, boli poraz u finalu, ali moramo biti reali i svesni šta smo dobili. A dobili smo pre svega Aleksu Avramovića.

Igrač neverovatne energije i karaktera i u finalu je pokazao raskošan talenat i kvalitet. FIBA ga je zaboravila kada je pravila najbolje timove šampionata, ali Aleksa je neko kome to priznanje ne bi bilo važno. Važniji je ono što je učinjeno na terenu i u svlačionici.

Plakao je i Aleksa na ovom turniru, doduše, ne posle finala. Tu smo videli nešto drugačije. Prilikom poslednje izmene na meču, skinuo je svoj krstić s vrata, poljubio ga i napustio parket.

Poznato je od ranije da je Avramović veliki vernik, ali sada je to pokazao i direktnom prenosu.

A kada se okončao meč i Srbija izašla na ceremoniju dodele medalja, Aleksa je dobio snažan aplauz, uzvratio je širom raširenih ruku. Na postolju, usledio je veliki osmeh i zapravo tako i treba posmatrati ovaj šampionat, sa osmehom.

Srbija je već u grupi ostala bez Boriše Simanića, koji je preživeo neverovatnu dramu, pa mu je na kraju odstranjen bubreg. U finalu se povredio Ognjen Dobrić, jedva je hodao nakon meča. Selektor Svetislav Pešić je na konferenciji priznao i da su kapiten Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov igrali u finalu povređeni. Pa malo li je?

Srbijo, budi srećna i ponosna!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike