Litvanci slomljeni i neutešni posle Srbije: Išli smo na medalju, a odigrali najgori meč na šampionatu

05.09.2023

15:28

0

Autor: P.K.

Poštujemo Srbiju, spremali smo se, ali...

Litvanci slomljeni i neutešni posle Srbije: Išli smo na medalju, a odigrali najgori meč na šampionatu
Kazis Maksvitis - Copyright fiba.basketball

Litvanija je u četvrtfinale ušla sa skorom od 5/0 i pobedom nad SAD, ali raspoloženu Srbiju nije bilo briga za ništa od toga, pa je prosto samlela protivnika.

Naravno, Litvanija kao zemlja košarke, na svakom takmičenju ima visoke ambicije, tako da im je ovaj poraz jako teško pao.

Selektor Kazis Maksvitis izneo je svoje razočarenje.

- Bio je ovo najslabiji nastup na prvenstvu za nas, ali ovo nije grupna faza da možemo da ispravimo stvari. Danas je bolji tim odneo pobedu, a sa naše strane nedostajali su i energija i emocije, što nam je donelo poraz. Loša koncentracija je takođe bila presudna.

Selektor je bio spreman na pitanje šta bi menjao u taktici da može.

- Ne dopada mi se nivo koncentracije i energije sa kojim smo ušli u meč. Nismo se dobro branili, primali smo 25 ili više poena u tri četvrtine. Slaba odbrana je uticala i na napad. Naš ofanzivni učinak je bio loš, srpska ekipa nas je prinudila na greške i lako su postizali poene.

Tadas Sedekerskis, krilni igrač, takođe je podelio svoje viđenje.

fiba.basketball
 

- Teško mi je sada da analiziram, ova utakmica je bila kritična za nas. Imali smo impresivan niz od pet pobeda, ali nešto nije štimalo danas. Srbi su bili agresivniji i efikasniji u odbrani, a mi nismo uspeli da nađemo ritam. Razlika je bila velika i povratak u igru je bio nemoguć.

Naglasio je da su ambicije Litvanaca bile visoke od početka.

- Cilj nam je bio da osvojimo medalju, znali smo da moramo proći Srbiju u četvrtfinalu. Pobeda nad SAD nam sada ne pomaže. Ne smatramo se posebnim zbog toga. Srbi su odličan tim, sa vrhunskim igračima poput Bogdanovića.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike