Petrušev sve objasnio u dve rečenice! Prštalo je od prvog minuta, sad idemo u finale!

05.09.2023

14:08

0

Autor: G. F.

Srpski as odigrao sjajnu partiju u duelu sa Litvancima

Petrušev sve objasnio u dve rečenice! Prštalo je od prvog minuta, sad idemo u finale!
Marko Gudurić i Filip Petrušev - Copyright Profimedia

Iako nije moguće reći da je neko bio bolji od ostalih, iako je Litvaniju u četvrtfinalu Svetskog prvenstva dobila reprezentacija Srbije, brojke govore da su se neki košarkaši istakli.

Jedan od njih je Filip Petrušev, momak koji je možda odigrao i najbolju utakmicu u najvažnijem trenutku. Postigao je 17 poena (4/5 za dva, 3/3 za tri poena) imao 6 skokova i 2 asistencije, a posle meča srpskim novinarima objasnio kako je utakmica izgledala na parketu:

- Danas je Milutinov igrao nestvarno na Valančijunasu koji je jedan od najboljih visokih NBA igrača i zato sam imao prostora da igram napad. On je igrao unutra i mogao sam da se izvlačim i šutiram. Bogdan mi je na početku postavio neki blok koji uopšte nije naša akcija i krenuo sam sa tom trojkom. To mi je dalo samopouzdanje i posle je išlo lakše - rekao je Filip, pa naglasio odbranu Srbije:

- Odavno nisam video našu fizički jaču odbranu. Prštalo je od prvog minuta. Najviše je bila bitna mentalna priprema. Kada smo se navikli na njihovu agresivnost, sve posle toga je bilo lako. Talentovaniji smo. Kada smo videli kako prva petorka igra odbranu, svaki sledeći je pokušao da je igra još jače. Mi stvarno u napadu imamo dosta talenta i kada igramo ovakvu odbranu, nemamo o čemu da razmišljamo i poeni dolaze sami od sebe. Sad idemo u finale!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike