Ameri razbili Italiju u četvrtfinalu! Azuri sad žale što su pobedili Srbiju!

05.09.2023

16:27

0

Autor: G. F.

Rezultat po meri "orlova", sad se čeka da Kanada izbaci Sloveniju

Ameri razbili Italiju u četvrtfinalu! Azuri sad žale što su pobedili Srbiju!
Bankero u duelu sa Polonarom i Fontekiom - Copyright Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila


Košarkaši SAD pridružili su se Srbiji u polufinalu Svetskog prvenstva u košarci. U meču koji nije bio dostojan završnice velikog takmičenja razmontirali su Italiju sa 100:63.

Nije mnogo potrajala neizvesnost, ukoliko je uopšte i bilo, u duelu Amerikanaca i Italijana. Brzo su svi postali svesni da će SAD ići dalje, a Italijani u razigravanje od 5. do 8. mesta.

Nema dileme da bi svaki navijač Azura sada rado vratio vreme i "namestio" poraz od Srbije. Da nas nisu pobedili išli bi na Litvaniju, mada po prikazanom i nisu zaslužili da budu deo polufinala.

Nema se šta mnogo reći o dešavanjima na parketu u Manili. Italijani nisu ličili na ozbiljan tim, nisu ni Amerikanci briljirali, ali kada im se otvorilo da i tako bez igre ubedljivo vode, opustili su se i sa svih strana zatrpavali koš nemoćnog protivnika.

Ono što je za košarkaše Srbije bitno je da poraz Italije i te kako odgovara jer je sada potrebno samo još da Kanada pobedi Sloveniju i da izabranici selektora Svetislava Pešića počnu da pakuju kofere za Olimpijske igre u Parizu.

BLOG UŽIVO:

Gotovo je! Amerika je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva. 

36. minut - Eh, kad bi moglo sve da se završi...Odmah! Amerika vodi 94:55.

34. minut - Amerikanci su potpuno "skinuli nogu s gasa" i samo odrađuju posao. Jasno je i njima da je sve odavno gotovo, te da valja sačuvati energiju za naredne izazove. Ovo ih ne sprečava da zatrpavaju trojkama koš rivala. Ovo je tužno gledati - 92:51.

32. minut - Postigla je Italija pet poena, ali je utisak da se ama baš nikome više ne igra košarka. Fontekio je napravio peti faul, on sigurno više neće igrati - 83:49.

Počela je četvrta četvrtina ove, za Italijane, ali i za ljubitelje dobre košarke, užasne utakmice.

Kraj treće četvrtine - Rići pogađa trojku, to je treći pogodak Italije za tri poena iz 27 pokušaja! Katastrofalno! Uspeli su Azuri da se odbrane, ali ne i da poentiraju. Ta razliku od Amerikanaca koji su dodali novu trojku. Pred psolednjih 10 minuta je 83:44 uz egzibiciju Ameikanaca.

28. minut - Nesportski faul Ingrama u napadu, žestoko je povredio Melija, koji je završio sa dve velike ogrebotine na licu. Pogodili su slobodno bacanje, pa još dva posle faula nad Datomeom. Ingram siguran na drugoj strani, a videli smo i blokadu Amerikanaca. Nova trojka za 78:39.

26. minut - Nema ovde ništa od neizvesnosti. Sigurni smo da bi svaki igrač Italije potpisao da se meč odmah završi. Ponovićemo, ovo nije kvalitet košarke na nivou četvrtfinala Mundobasketa. SAD vodi 68:36, Italija zove tajm-aut.

24. minut - Bridžis ponovo pogađa trojku, pa ponovo "puca" iz pištolja koji pravi prstima. Ovog puta uz telo, pa nema kazne. Krade isti igrač loptu, biva fauliran i pogađa oba slobodna bacanja. U napadu Italije stara priča, ako ne da koš Fontekio neće ga dati niko drugi. Videli smo i prvi neiskorišten napad SAD, a Fontekio je postigao trojku. Samo on je strelac za Italiju u srugom poluvremenu. Bridžis ponovo ubacuje trojku - 62:34.

22. minut - Dve trojke Amerikanaca i četiri poena Fontekija za otvaranje trećeg dela igre. On je prvi dvocifreni Italijan sa 10 postignutih poena. I opet trojka Bridžisa, koji je "pucao" ka klupi Italije i dobio tehničku grešku.  Pogodio je Fontekio kazneni penal, ali napada nije realizovan. Ukrao je isti igrač loptu i zakucao sa 31:55.

Počela je treća četvrtina, pitanje je samo mogu li Italijani da pronađu način da pruže neki iole jači otpor Amerikancima.

Kraj druge četvrtine - Očajno prvo poluvreme za Italiju. Takvo da Amerikanci imaju ogromnu prednost iako uopšte ne igraju neku posebno kvalitetnu košarku. Pljušte trojke, pucaju zakucavanja Amerikanaca, koji su puni samopouzdanja bez obzira na to što ne briljiraju. Zahaljujući tehničkoj greški Edvardsa Datome je pogodio slobodno bacanje, a Polonara iskoristio jedno od dva posle faula. Poslednji napad SAD završen je lošim šutem Evradrsa uz zvuk sirene - 46:24.

18. minut - Bridžis je dodao nova tri poena nakon Bransovoih slobodnih bacanja. Crno se piše Azurima, ako ne pronađu nešto novo u igri. Bukvalno ne mogu da se sastave u napadu. Bankero zakucava loptu u koš, koliko da se demonstrira sila nad "izgubljenim" protivnicima. Nema napada Italije, pa stiže nova trojka SAD. Tonut je konačno pogodio - 41:20 vodi Amerika.

16. minut - Nastavljen je festival propuštenih napada, ne liči ovo na ozbiljnu košarku, posebno ne na četvrtfinale Svetskog prvenstva.  Bridžis je nekako pogodio uz faul, pa sa linije za slobodna bacanja dodao novi poen - 31:18 na isteku 15. minuta. Branson je fauliran, Meli je krivac, a selektor Poceko ponovo traži tajm-aut. Loši su Italijani, baš loši.

14. minut - Rići je nekako ispetljao poene, Bridžis lagano poentirao. Pronašaj Tonuta za tri, pa promašaj i na drugoj strani. Meli zakucava, Amerikanci ponovo neprecizni za tri - 28:18.

12. minut - Potpuno ofanzivno rasulo na ove strane. Šest napada zaredom nije iskorišćeno, da bi Hart položio za dva - 26:14.

Kraj prve četvrtine. Fontekio pogodio za tri, Portis junior postiće laganu dovjku na drugoj strani. Pokušali su Italijani ponovo za tri, sada bez uspeha.. Poslednji napad Amerike realizovao je Bankero za plsu 10 na pauzi - 24:14!

8. minut - Ingram promašio prvo od dva bacanja posle faula. Datome nije pogodio trojku, ali Halibarton jeste. Koš Fontekija uz faul, uzeli su tri poena iz ovog napada. Ingram pogađa novu trojku za SAD, Fontekio promašuje za dva, a trojku ubacuje i Rivs. Amerika vodi 20:11, Italijani traže tajm-aut.

6. minut - Tonut koristi grešku Amerike u odbrani i polaže loptu u koš, a posle greške rivala u koracima, Azuri ne koriste napad. Branson pogađa prvu trojku za SAD. Konfuzno na obe strane - 10:8 za Ameriku.

4. minut - Prvu trojku na utakmici postigao je Tonut, a Edvards je promašio na drugoj strani. Pokušaj horoga Polonare bez uspeha. Bridžis promašuje za tri, hvata loptu, pa postiže koš uz faul. Precizan je i sa penala za novu prednsot Amerike - 7:6.  Amerikanci mnogo šutiraju i mnogo promašuju na početku, ali i gospodare pod koševima.

2. minut - Prva tri napada na utakmici imala je Amerika pošto su pod košem Italije pokupili dva svoj promašaja, te na kraju konačno pogodili. Useldial su dva neupsešna napada oba tim, pa bacanja za Melija, koji je pogodio samo prvo, ali zati i uhvatio loptu. Dodatni napad nije doneo niša Azurima. Džeskon na jednoj i Meli na drugoj strani za 4:3 za SAD.

Utakmica je počela! 

14.33 - Odslušali smo himne Sjedinjenih Američkih Država i Italije. Borba može da počne!

14.15 - Pitanje svih pitanja pred meč Amerike i Italije je da li su košarkaši SAD naučili lekciju iz poraza od Litvanije. Ako jesu, onda neće imati problema, ako nisu neće se dobro provesti sa žilavim Italijanima.

 

 

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike