Ovaj tim ima svetlu budućnost, radujem se igranju pred 20.000 navijača! Hanga spreman za nove izazove u Zvezdinom dresu! (VIDEO)

29.08.2023

15:34

0

Autor: A. S.

Mađar zna gde je stigao

Ovaj tim ima svetlu budućnost, radujem se igranju pred 20.000 navijača! Hanga spreman za nove izazove u Zvezdinom dresu! (VIDEO)
Adam Hanga - Copyright KK Crvena zvezda

Crvena zvezda je tokom leta ozbiljno radila kako bi u narednoj sezoni bila konkurentna na oba fronta, i u AdmiralBet ABA ligi i u Evroligi, pa su potpisana i zvučna pojačanja.

Jedno od većih imena koje je tokom ovog leta stiglo na Mali Kalemegdan je i Adam Hanga, Mađar koji ima iskustvo osvajanja titule u Evroligi i to sa Real Madridom.

- Veoma sam uzbuđen što sam ovde i što sam postao član ovog kluba. Ovo je nova prilika za mene i novo poglavlje u mojoj karijeri. Kada mi je istekao ugovor sa Realom, rekao sam menadžeru da želim da nastavim da igram u Evroligi. Crvena zvezda mi je dala tu priliku i drago mi je zbog toga - rekao je Hanga za klupski sajt, pa dodao:

- Prošle nedelje smo imali individualne treninge, sada smo konačno počeli sa timskim treninzima. Potrebno je da se kao grupa malo upoznamo, da igramo pet na pet. Na kraju ovog trening kampa imaćemo i prvu pripremnu utakmicu. Idemo korak po korak, daleko smo još od početka sezone, čeka nas mnogo posla - dodao je doskorašnji košarkaš Real Madrida.

Mađar je više od deceniju proveo u Španiji, a sada je pred novim izazovom.

- Proveo sam 13 godina u Španiji, a već posle 6-7 nisam sebe više smatrao strancem tamo. Navikao sam na okruženje, jezik, a sada je sve novo za mene i svojevrsni je izazov. Trudim se da iskoristim taj izazov i situaciju. Ovaj tim ima svetlu budućnost, to je miks iskusnih igrača i novajlija. Zaista sam uzbuđen zbog ove sezone, ne mogu da dočekam da zaigram pred 20 hiljada navijača. Tome se, iskreno, baš radujem - zaključio je Hanga.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike