Ima da gazimo za Srbiju: Avramović za 24sedam pričao o Mundobasketu, očekivanjima, dotakao se i Jokića!

26.07.2023

11:45

2

Autor: Milan Nastić

Košarkaš Partizana sa mnogo optimizma je krenuo u misiju, a to je plasman na Olimpijske igre

Ima da gazimo za Srbiju: Avramović za 24sedam pričao o Mundobasketu, očekivanjima, dotakao se i Jokića!
Aleksa Avramović - Copyright MN Press

Košarkaši Srbije krenuli su pripreme za Mundobasket sa puno elana i bez obzira na to što nedostaju izuzetno bitni igrači, kod onih koji su došli vlada veliki optimizam, i sa nestrpljenjem očekuju šampionat.

Među njima je i košarkaš Partizana Aleksa Avramović, od koga se očekuje da bude veoma važna karika, a kako i sam kaže, ne plaši se odgovornosti i to mu ne stvara nikakav pritisak.

On je u razgovoru za 24sedam otkrio da mu je veliko zadovoljstvo što se našao na spisku, napominjući da mu je velika čast što će se boriti za svoju zemlju. 

- Kakav pritisak, to je za mene dodatni motiv. Ovakva uloga za mene nije ništa novo. Ja sam na raspolaganju selektoru, sve što bude trebalo, tu sam za tim. Najvažnije da radimo u interesu reprezentacije. Svestan i svoje odgovornosti na poziciji plejmejkera - počeo je Avramović za 24sedam.

Selektor Orlova Svetislav Pešić ima samo lepe reči na račun Aleksa Avramović, a košarkaš Partizana se nada da će mu to vratiti na terenu.

- Nadam se da ću opravdati poverenje. Tokom ove pauze individualno sam se pripremao. Dosta sam radio, pogotovo što sam izašao iz povrede, imao sam dosta vremena za odmor tokom sezone. Nisam bio umoran, i jedva sam čekao da krenu pripreme.

MN Press
 

Aleksa Avramović nije hteo da predviđa domete ove selekcije, napominjući da su svi igrači gladni uspeha.   

- Koji su dometi, da Srbija napravi najbolji rezultat u zadatom trenutku. Mislim da u ovom trenutku, prerano pričati o ciljevima. Stekao sam utisak da smo svi gladni, ali u najpozitivnijem smislu. Stvarno želimo da gazimo za Srbiju i da napravimo što bolji rezultat na Mundobasketu - istakao je Avramović.

Košarkaš Partizana ističe da je hemija najvažnija za uspeh svakog tima, ističući da je privilegija braniti boje svoje zemlje.

- Najvažnije da izgradimo hemiju, da mi međusobno odlično funkcionišemo, da imamo pravu atmosferu i da grizemo jedan za drugog. Siguran sam da će tako i biti. Lepo je videti neke nove ljude, stare drugare. Privilegija je biti deo reprezentacije i igrati za svoju zemlju.

Aleksa Avramović se osvrnuo i na odluku Nikole Jokića da ove godine ne igra za Srbiju.

- Nikola je imao napornu sezonu, razumem njegovu odluku, to nije samo jedna sezona, to je već tako godinama. Slobodno vreme, koje imaš tokom leta želiš da provedeš sa porodicom. Nikoli svaka čast za ono što radi, pratimo ga i uvek je dobro došao - zaključio je Avramović.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike