Ja najstariji, kad sam čuo nije mi bilo dobro - Nedović za 24sedam otkrio šta se očekuje od Orlova na Mundobasketu!

25.07.2023

13:32

0

Autor: Milan Nastić

Iskusni košarkaš veruje da ova ekipa i bez nekolicine bitnih igrača može do plasmana na OI

Ja najstariji, kad sam čuo nije mi bilo dobro - Nedović za 24sedam otkrio šta se očekuje od Orlova na Mundobasketu!
Nemanja Nedovi' - Copyright MN Press

Košarkaši Srbije počeli su pripreme za najvažniji događaj godine, a to je Mundobasket, koji se igra od 25. avgusta do 10. avgusta na Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Orlovi će biti prilično oslabljeni na tom šampionatu, biće lišeni nekolicine glavnih igrača, pre svih Nikole Jokića i Vasilija Micića, ali i pored toga, košarkaši koji su se odazvali su veoma motivisani i veruju da Orlovi mogu da cilja - a to je plasman na Olimpijske igre u Parizu sledeće godine.

Nema dileme da je ekipa dosta izmenjena i podmlađena, a verovali ili ne najstariji u ovoj ekipi je Nemanja Nedović sa 32 godine.

U razgovoru za 24sedam, i sam se iznenadio kada je saznao taj podatak, napominjući da je malo šokiran kad je čuo tu informaciju.

- Taj podatak sam saznao sad kada sam došao na pripreme. Ja sam najstariji u ekipi, nije mi dobro. Uvek sam bio najmlađi, a sada sam najstariji. Dobro, idemo dalje, sigurno da ću imati odgovornost da pomognem tim mladim momcima koji su sa nama, da im budem na raspolaganju, ali i onima koji su prvi put na pripremama. Da doprinesem svojim prisustvom, da im budem od pomoći, kako na terenu, tako i van njega - počeo je Nedović razgovor za 24sedam.

Neizbežno pitanje je bilo vezano za veliki broj odsustva i to veoma važnih igrača, ali po rečima košarkaša Crvene zvezde najvažnije da se napravi odlična atmosfera među njima. 

- Moramo da prihvatimo da nekih igrača neće biti i to je to. Mislim da je prva stvar na kojoj treba da radimo da napravimo odličnu atmosfera među nama, da se dobro provedemo, a siguran sam da će treninzi biti na najvišem nivou. Pa, da vidimo šta ćemo da uradimo na prvenstvu. Meni se sviđa, što imamo kombinaciju iskusnih i mladih, čak su neki i prvi put među nama - poručio je iskusni reprezentativac.

Nemanja Nedović ističe da je najvažnije da ovi momci ne budu pod nekim pritiskom i da u miru naprave dobar rezultat.

- Idemo tamo da napravimo dobar rezultat, da igramo našu košarku, ali veoma je bitno da ovi momci nemaju veliki pritisak. Mislim da smo mi kao nacija talentovana za košarku i sa te strane neće biti problema. Najvažnije da mi među nama napravimo dobru hemiju, da se odlično ukapiramo i da budemo što više zajedno, mada ruku na srce šampionat je blizu, nema previše vremena za pripreme.

Košarkaš Crvene zvezde zna da je glavni cilj Orlova na Mundobasketu plasman na Olimpijske igre naredne godine.

- Kroz priču sa Karijem, shvatio sam koji su ciljevi, a to je plasman na Olimpijske igre naredne godine. Sve preko toga bio bi veliki bonus, uvek želimo medalju, nećemo ići tamo, da budemo samo učesnici, već da uradimo nešto. Da napravimo dobar rezultat, i ovo što se okupljamo i što uzimamo deo našeg slobodnog leta da ima nekog smisla - zaključio je Nedović za 24sedam.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike