Ima jedan tim... Obradović je napravio mašineriju koja melje sve pred sobom, naučio je momke kako da pobeđuju! (GALERIJA)

23.06.2023

15:26

0

Autor: G. F.

Čak osam košarkaša Partizana nikada ranije nije osvojilo titulu

Ima jedan tim... Obradović je napravio mašineriju koja melje sve pred sobom, naučio je momke kako da pobeđuju! (GALERIJA)
Igrači "bacaju" Željka Obradovića posle osvajanja titule - Copyright MN Press

Pred početak upravo završene košarkaške sezone u AdmiralBet ABA ligi mnogo se polemike vodilo oko toga ko se kako i koliko pojačao.

Pojavljivala su se neka poznata imena, neki trofejni igrači, pravili su se timovima po željama trenera, odnosno po mogućnostima.

"Pukla bi pokoja bomba" s vremena na vreme, a po običaju se najviše osluškivalo šta se dešava u redovima Partizana i Crvene zvezde. Ova dva kluba su to i opravdala igrama kroz sezonu i činjenicom da su se plasirali u finale takmičenja.

A titulu je osvojio Partizan. Zasluženo, složiće se svi koji košarku gledaju objektivno. Crno-beli jesu najbolji tim u regionu ove sezone.

Ima jedan tim... pevaju često navijači Partizana, možda i nesvesni koliko u toj reči "tim" leži ključ svega što je napravljeno u sezoni za nama. Ključ koji se nalazi u rukama najboljeg trenera Željka Obradovića.

Trener crno-belih naučio je svakog svog igrača kako se pobeđuje, a pre svega šta znači biti, i kako se postaje, deo tima. Deo porodice kako vole da kažu partizanovci.

Napravljen je roster pred početak sezone po Obradovićevom ukusu, ne sumnjamo da je bilo i onih nedostižnih, i trening po trening, meč po meč, ekipa je rasla.

Pozabavili smo se malo pojedinačnim učinkom u karijerama košarkaša koji su ove sezone nosili crno-beli dres. Prebrojali smo jednom, pa još jednom za svaki slučaj i došli do nestvarnog podatka!

Čak osam momaka koji su Partizanu doneli 10 godina čekanu titulu nikada ranije nije bilo šampion! Neki su osvajali kupove, ali lige nikada do sada.

Sve dok ih Željko Obradović, trener svih trenera u Evropi, nije naučio kako se to radi.

Počećemo od Australijanca Dantea Eksuma, jednog od ponajboljih košarkaša koji je ikad zaigrao na ovim prostorima. Bek, koji je kod Obradovića dobio ulogu plejmejkera nema osvojenu titulu pre ove sa Partizanom.

Baš kao što je nemaju ni Aleksa Avramović, Tristan Vukčević, Savo Drezgić, Balša Koprivica, Alen Smailagić, Uroš Trifunović i Jam Madar.

Danilo Anđušić ima jednu srpsku ligu, Zek Ledej je jednom bio prvak u Litvaniji, a Matijas Lesor ima srpsku ligu i Evrokup.

Kapiten Kevin Panter osvojio je dve Lige šampiona, dok je najtrofejniji Džejms Naneli sa dve titule prvaka Turske i jednom u Evroligi!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike