Maljković posle bolnog poraza priznala! Samlele su nas!

22.06.2023

17:38

0

Autor: D. N.

Sada sledi borba za Olimpijske igre u Parizu sledeće godine

Maljković posle bolnog poraza priznala! Samlele su nas!
Marina Maljković - Copyright MN Press

Košarkašice Srbije su se na najbolniji način oprostile od Evropskog prvenstvo na koje su pošle sa željom da odbrane titulu. Ali je u četvrtfinalu usledio ubedljiv poraz od Belgijanki.

Selektorka Marina Maljković je analizirala debakl nedugo posle duela u Ljubljani.

- Nije bio loš dan. Ovo je bilo vrlo realno. Ona prava realnost. Nažalost… Desilo se to da smo ih u prvoj četvrtini pustili da nas napadnu. Samleli su nas u prvoj četvrtini, kao što smo mi uradili sa Slovačkom. Posle toga smo se ukočili, nismo mogli da se vratimo. Teško je tu, jer su ove devojke igrale ovakve utakmice, igrale četvrtfinala, navikle da dobijaju… Ovo je veliki šok, sad kada sediš i svestan si da nisi taj neki tim koji može tako lako da dobija te utakmice - kazala je Maljković uz čestitke Belgijankama. 

- Da li smo mogle da odigramo bolje, sigurno jesmo. Jako ružno je izgubiti sa tolikom razlikom. Ali, sa druge strane, svima je jasno da ovde praktično nije postojala nikakva šansa da Srbija pobedi. I te kako imamo za šta dalje da igramo.

To je sada ono najvažnije. Videli ste opet naše muke, da nam nedostaju igračice, da stalno igramo sa deset igračica maksimum, da nam nedostaju dve, Tina je probala, ali to je definitivno ispod njenog nivoa. Aleksandra muči muku da se vrati, to se vidi, propustila je dve utakmice. Imamo probleme u tom pravcu sa dve vodeće igračice iz startne postave. Jedna je povređena, sa drugom se desilo to što se desilo, ali motiv je ogroman.

Mi samo moramo da vidimo da se posle ovog poraza dobro podignemo, jer nas čeka izuzetno teška utakmica - zaključila je Maljković, dok Saša Čađo sada više razmišlja o Igrama u Parizu naredne godine.

- Sigurna sam da smo mogle da pružimo bolju partiju, ali, tako je kako je. Imamo za šta još da se borimo. Čestitala bih protivnicama na dobroj igri. Ja ću i dalje da pričam da sam mnogo ponosna na ovaj tim. Znam koliko se radilo. Ne volim da tražim nikada izgovore, ali možda je malo doprinelo ovome to što nismo imale nijedan slobodan dan. Nismo imale odmora, za razliku od njih koje su imale tri slobodna dana.

Dale smo sve što smo imale da pružimo otpor, ali takav dan je bio. Ja bih se zahvalila devojkama na borbenosti i da ne odustaju, imamo za šta još da se borimo. Za to što nas čeka naredne godine, stvarno vredi ostaviti poslednji atom snage. Navijam za nas. Ko god da bude, navijam za moj tim, da pobedi i da izbori Olimpijske igre, jer zaslužujemo da odemo u Pariz.

 

 

Za kraj, Ivana Raca je rekla "ovo nismo mi".

- Baš mi je žao, ovo nije naša slika, ovo nismo mi. Uopšte nismo ušle fokusirane. U prvoj četvrtini bilo je 12:0, 14:0, stvarno ništa nismo uradile od onoga što nam je Marina rekla. Stvarno mi je žao, naš cilj je bila medalja. Naravno, imamo motiv za dalje jer se igra za plasman na Olimpijske igre - kazala je Raca.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike