Srbija preživela Britaniju! Posle rovovske borbe, živi san o zlatu i OI!

20.06.2023

22:51

0

Autor: P.K.

Srpkinje morale da se bore svakog sekunda protiv žilavog rivala

Srbija preživela Britaniju! Posle rovovske borbe, živi san o zlatu i OI!
Tina Krajišnik - Copyright fiba.basketball

Posle velike borbe i ujednačenog meča, Srbija je pobedila Britaniju 65:60 (13:10, 16:18, 16:14, 21:18) i tako se plasirala u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Bio je ovo jako težak i tvrd meč, dve ratničke selekcije, ali su Srpkinje pokazale da znaju svoje iskustvo i u toj borbi nerava, izdržljivosti i "fajterskog" duha prosto bile bolje i tako pobedile.

Sada ih u četvrtfinalu čeka Belgija, a u eventualnom polufinalu pobednik duela Francuska-Crna Gora.

Srbiji treba jedno od prvih šest mesta da bi direktno izborila plasman na kvalifikacioni turnir u februaru sledeće godine.

Srbiju je predvodila Jovana Nogić sa 16 poena i četiri skoka, Ivon Anderson je doprinela sa 10 poena i pet skokova, a Maša Janković je takođe dala 10 poena. Tina Krajišnik je meč završila sa osam poena i osam skokova, dok je Saša Čađo takođe dala osam poena.

Najubedljivija u selekciji Britanije, a i na meču, bila je Temi Fagbenle sa 20 poena. Holi Vinterburn je meč završila sa 13 poena, šest skokova i šest asistencija, dok je Kristin Anigve dodala 13 poena i 14 skokova!

Utakmica Belgija-Srbija igra se u četvrtak od 15 sati.

BLOG UŽIVO:

40. minut: Kraj meča, 65:60.

39. minut: Nije gotovo! Srbija ima četiri poena prednosti 79 sekundi pre kraja. 62:58.

38. minut: Srbija pred pobedom, manje od dva minuta. 62:56.

36. minut: Imala je Srbija malo sreće jer su Britanke promašile neke otvorene šuteve, ali Srpkinje zato nisu! Odbijen je ovaj napad rivala, još malo! 59:52

35. minut: Vinterburn daje trojku, a onda i Fagbenle i Britanija se brzo vratila u meč! 54:50.

33. minut: Odbija Srbija napade Britanki, dobro igra odbranu i brzo u napadu. Maša Janković daje koš uz faul i daje dodatno bacanje - 52:44

Kraj treće četvrtine, 45:42

30. minut: Britanija je odgovorila mini serijom u finišu treće deonice. Srbija je na +3 pred ključnih 10 minuta. 45:42

28. minut: Srbija stiče prednost posle koša Anderson, nakon čega kreće šou Aleksandre Crvendakić: Prvo asistira Jovanovićevoj za tri, posle toga polaže nakon ofanzivnog skoka, uz faul! Pogađa bacanje i Srbija dolazi do maksimalne prednosti! 45:38

22. minut: Fagbenle je odmah dala koš za Britaniju, odgovorila je Dragana Stanković, pa je Nogićeva faulirana pri šutu za tri - pogodila je samo jedno od tri.. Počelo je mnogo brže nego prvo poluvreme. 32:30.

- U toku su poslednja uputstva trenera pred početak drugog poluvremena.

Kraj prvog poluvremena, 29:28

20. minut: Srbija na veliki odmor ide sa poenom razlike - 29:28.

18. minut: Nova trojka za Čađo! Prava rovovska borba! 24:23

15. minut: Čađo i Herbert-Harigan su razmenile trojke. Bolja igra oba tima. 21:22

15. minut: Velika, velika borba se razvila sada u Stožicama. Meč je sada na jedan poen, trenutno je taj poen na stranu Britanki, 18:19

Kraj prve četvrtine, 13:10

10. minut: Nogić, pa Jovanović i Srbija dolazi do preokreta. Buđenje u finišu slabe deonice za oba tima. Volas zaustavlja taj nalet košem, a onda Crvendakić ide na liniju za bacanja i pogađa samo drugo. Kraj četvrtine, 13:10.

8. minut: Maša Janković daje dva penala, a onda Jovana Nogić pogađa za izjednačenje dva minuta pre kraja prve deonice. 8:8.

8. minut: Tina Krajišnik i Ivon Anderson su dale jedine koševe za Srbiju, a Vinterburn pogađa trojku za Britaniju. 4:8. Jako malo poena na meču...

5. minut: Duže od tri minuta nema poena, mnoštvo grešaka i promašaja na obe strane... 2:5

3. minut: Fagbenle daje koš, pa Herbert-Harigan sama na šutu za tri pogađa za rano vođstvo Britanki. Srbija-Britanija, 2:5

1. minut: Počeo je meč!

- U toku je predstavljanje ekipa, meč uskoro počinje!

- Nemice su u četvrtfinalu prvi put posle 1997. One su u osmini finala pobedila Slovačku 79:69.

- Srbija je u baraž, odnosno u osminu finala ulazi sa skorom 2/1, a Britanija sa 1/2. No, to ne treba nikog da zavara, jer je izgubila od Francuske i Nemačke sa ukupno sedam poena razlike, što znači da su mečevi bili vrlo napeti.

- Vrlo dobra atmosfera u taboru "lavica":

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike