Poraz Srbije, moraće Lavice težim putem do završnice Evropskog prvenstva! Sledeća prepreka je Velika Britanija!

18.06.2023

17:11

0

Autor: D. P.

Mađarice izborile direktan plasman u četvrtfinale Evrobrasketa

Poraz Srbije, moraće Lavice težim putem do završnice Evropskog prvenstva! Sledeća prepreka je Velika Britanija!
Copyright Fiba.basketball

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Mađarske sa 81:75 i ostala bez prvog mesta u grupi na EP.

Lavicama je bilo potrebno da izgube sa manje od pet poena, imale su šansu za to u poslednjem napadu, ali nisu bile uspešne, pa će do završnice morati težim putem.

Kobna po Srbiju bila je treća četvrtina u kojoj više od pet minuta naše reprezentativke nisu uspele da postignu koš, a koju je Mađarska dobila sa 16 poena razlike! Pokušavale su izabranice Marine Maljković sve ne bi li se vratile u meč, ali to nije bilo dovoljno.

Mađarice su ostvarile direktan plasman u čevrtfinale, dok će Srbija u razigravanje sa Velikom Britanijom.

 

Standings provided by Sofascore

 

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, 75:81 - Nisu Srpkinje uspele da pobede posle očajne treće četvrtine, ali ni da minus svedu na manje od pet poena. Ovo znači da će Lavice morati težim putem do završnice šampionata.

39. minut, 69:73 - Važno je izgubiti i sa manje od pet razlike jer i tada ostaje šansa za prvo mesto.

36. minut, 66:72 - Teško je poverovati u ovoliki broj promašenih "polaganja". Pa preko svega i faul u napadu Dragane Stanković. To je njena peta lična greška..

35. minut, 66:70 - Saša Čađo preuzima odgovornost i pogađa u seriji. Poeni i od Katanićeve!

33. minut, 60:66 - Napravila je Virag Kiš četvrti faul, a kako je to devojka koja našem timu zadaje najviše probelma, to bi trebalo iskoristiti. Trojka Saše Ćađo na isteku drugog minuta poslednje deonice! Pogađa i Anderson za dva i već se lakše diše, ali mora se tako nastaviti.

Kraj treće četvrtine, 55:66 - Izuzetno slabo izdanje naših košarkašica u ovom delu igre. Napad je potpuno stao, a Mađarice su u finišu to iskoristile i otišle na velikih plus 11.

28. minut, 50:53 - Neverovatno je šta sve promašuju naše košarkašice. Samo neko mora da počne da pogađa!

26. minut, 46:51 - Posle pet minuta i pet sekunsi Srbija je postigla prve poene u trećoj četvrtini. Menja naša selektorka, traži petorku koja će proraditi i okrenuti stvari u svoju korist.

24. minut, 44:48 - Ne mogu naše košarkašice da postignu koš u nastavku susreta. Veliki problem su po tri faula svake od naših centara. Ne blistaju ni Mađarice, ali vode. Napravile su seriju 9:0 i Marina Maljković traži tajm-aut.

22. minut, 44:41 - Ovaj deo igre poenima otvara Dubej, a Srpkinje promašuju dva napada zaredom, a u trećem loptu šalju u aut. Odbrana odlično funkcioniše, ali smo bez poena u prva dva minuta.

Pred početak treće četvrtine Marina Maljković je imala jednostavan savet svojim izabranicama: "Hajde da uradimo kako treba"! Idemo, Lavice, po prvo mesto!

Kraj druge četvrtine, 44:39 - Ivon Anderson sa 14 i Jovana Nogić sa 10 poena drže Srbiju u igri. Velika borba obeležila je prvo poluvreme. Mađarice imaju prednost pod koševima, ali deluje da je naš tim ipak kvalitetniji. Nevena Jovanović trojkom uz faul na 3,4 sekunde pre kraja donosi Srbiji plus 5. Odličan rezultat!

17. minut, 34:34 - Posle tajm-auta Mađarske, Nogić postiže trojku, pa na to dodaje i nova dva poena! Mađarice stižu do laka četiri poena.

15. minut, 29:30 - Prave rivalke velike probleme našim košarkašicama. Kapiten Tina Krajišnik još nije ulazila u igru. Promašuju izabranice Marine Maljković neke baš lake šuteve.

12. minut, 27:27 - Loše su naše košarkašice otvorile ovaj deo igre, pa su se Saša Ćađo i Ivon Anderson vratile na parket. Naturalizovana Amerikanka ubacila je četiri poena zaredom i poravnala rezultat.

Kraj prve četvrtine, 23:23 - Mađarice baš ide šut za tri poena, ali su Srpkinje i pored toga u egalu. Najveća prednost Srbije iznosila je 6 poena, dok su Mađarice vodile samo sa 1 razlike u prvoj četvrtini.

8. minut, 21:17 - Mina Đorđević pogodila je jedno bacanje, a Mađarice vezale dve trojke. Ušla je Jovana Nogić i odmah trojkom overila prve sekunde na ovom meču. Prekinula je seriju od 8:1 Mađarica. Na parketu je i Ivana Katanić. I ona pogađa u prvom napadu, i to uz faul. Precizna je i sa penala. 

6. minut, 14:8,  Đorđevićeva je zamenila Stankovićevu, a Anderson nastavila sa pogocima. Na drugoj strani pogodila je Kiš, a Dubej je napravila 2. faul i preselila se na klupu. U igiri je 208 cm visoka Hatar. Aleksandra Crvendakić zamenila je Topuzovićevu, a Mina Đorđević pogodila pored gorostasne Mađarice. Još 2 poena dodaje Andersonova. Dobro su počele Lavice ovaj meč-

3. minut, 8:5 - Još po dva poena postigle su Ivon i Stnaković, a Dubej je stigla do brojke od 5 poena.

1. minut, 4:3 - Prva petorka Srbije je Anderson, Čađo, Raca, Topuzović i Stankovića. Za Srbiju su precizne Anderson i Topuzović, a trojku za Mađarsku postiže Dubej.

Utakmica je počela!

14.55 - Intonirane su himne Mađarske i Srbije. Sve je spremno za početak važne utakmice,

14.05 - Mađarska je mnogo jak, neugodan protivnik. Igraju veoma agresivno, veoma požrtvovano. To su igračice iz najjačih mađarskih klubova, a već smo pričali o njihovoj ligi. Ne postoji nijedna koja ne igra Evroligu, u najgorem slučaju je u Evrokupu, i to na vrlo ozbiljnom nivou. Stvarno zaslužuju svaki respekt. Igraju jako dobro - rekla je Marina Maljković.

14.03 - U drugom meču grupe D od 20.45 časova igraće Turska i Slovačka.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike