Zvezda vratila finale ABA lige pred Grobare! Kampaco sprečio kockanje i odbranio crveno-beli Pionir! (VIDEO)

20.06.2023

21:13

0

Autor: A. Š.

Večeras se u dvorani Aleksandar Nikolić igrao četvrti meč finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige

Zvezda vratila finale ABA lige pred Grobare! Kampaco sprečio kockanje i odbranio crveno-beli Pionir! (VIDEO)
Fakundo Kampaco - Copyright MN Press

Finale AdmiralBet ABA lige se vraća u Arenu. Košarkaši Crvene zvezde malo su se kockali pošto su u finišu treće deonice imali ogromnih plus 17, ali su na kraju dobili najbolje od Fakunda Kampaca, koji je bio apsolutni meč viner četvrtog duela odlučujuće plej-of serije regionalnog takmičenja - 68:56.

Bez ikakve dileme bio je ovo najlošiji derbi od svih koje smo gledali ove sezone. Pregršt izgubljenih lopti na obe strane, mnogo promašaja, potpuno nesvojstveno za vrsne košgetere sa obe strane... Da li preveliki pritisak, da li umor, tek oba tima ostala su dužna publici, ali nema dileme da onima naklonjenijim crveno-belim bojama to neće predstavljati nikakav problem.

Za razliku od trećeg meča, večeras, do poslednjih sekundi utakmice, nije bilo nikakvih ubacivanja predmeta na teren. Ipak, ni ovoga puta navijači Crvene zvezde nisu propustili priliku da većim delom utakmice horski vređaju trenera Partizana Željka Obradovića, igrače Lesora, Avramovića, dok je uz uvrede sportski direktor crno-belih u jednom trenutku gađan i čašom punom koka-kole.

Čudnu su utakmicu odigrali crveno i crno-beli. Partizan je sigunije počeo, poveo 12:6, pa onda punih sedam minuta bio bez koša iz igre uz samo jedan postignut poen. Zvezda to nije iskoristila da napravi zalihu veću od sedam poena, a potom ni Valjak nije kaznio samo jedan koš rivala za skoro sedam minuta igre da napravi preokret. A onda je na scenu prvi put stupio Fakundo Kampaco i u završna dva minuta prvog poluvremena pogurao domaćina do osam poena viška, koji su u finišu treće deonice narasli do maksimalnih plus 17.

Delovalo je tada da je meč rešen, međutim Partizan je do odlaska na poslednji dvominutni odmor uspeo da priđe na 10 poena minusa, a potom malo po malo Valjak je stigao i do napada za prilazak na samo posed zaostatka. Međutim, tada je Kevin Panter promašio otvorenu trojku na minus pet, da bi na drugoj strani Kampaco ubacio šut van linije 6.75 na isteku napada i tačno 120 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene prelomio meč u Zvezdinu korist.

Majstorica je na programu u četvrtak u 20 časova u Areni.

CRVENA ZVEZDA: Holand -, Vildoza 8 (4sk), Lazarević 3, Kampaco 21 (8/18 iz igre, 4sk, 4as, 4iz), Mitrović 5, Lazić -, Martin 2, Dobrić 14 (7sk), Nedović -, Marković 3, Petrušev 10, Bentil 2.

PARTIZAN: Vukčević, Ledej 9 (4sk, 4iz), Avramović 10, Koprivica -, Panter 10, Smailagić 3, Egzum 12 (10sk), Naneli 4, Lesor 4 (8sk), Trifunović -, Anđušić 2, Madar 2.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - Madar promašuje trojku, pošto mu se lopta vratila u ruke dobio je rampu od Martina. Potom je Izraelac promašio slobodno bacanje zbog tehničke greške nekom iz Zvezde. Na drugoj strani Madar pravi nesportski faul nad Petruševim, koji je polovično precizan s linije penala - 63:54. U završnih 80 sekundi meča ulazi se s vođstvom Zvezde 65:54 posle zakucavanja Mitrovića. KRAJ! Crvena zvezda je pobedila Partizan 68:56.

38. MINUT - Promašio je Vildoza trojku na plus osam za Zvezdu, na drugoj strani, na isteku 37. minuta, Eksum pogađa trojku - 59:54. Panter promašuje trojku na minus pet, u završna dva minuta četvrte četvrtine ulazi se s vođstvom Zvezde 62:54 posle trojke Kampaca uz zvuk srene za istek napada.

36. MINUT - Partizan je promašio napad na minus pet, posle čega Vildoza poentira u kontri i prekida seriju crno-belih 8:0 - 56:49. Na polovini četvrte deonice Panter promašuje trojku, ali se potom iskupio poenima iz prodora posle promašene trojke Vildoze - 56:51. Na isteku 36. minuta Zvezda vodi 59:51 posle ubačene trojke Lazarevića.

MN Press
 

34. MINUT - Crno-beli su jednocifrenom minusu posle dva ubačena bacanja i poena Avramovića u kontri - 54:45, 33. minut. Nedović promašuje otvorenu trojku, posle čega Madar poentira sa poludistance. Do kraja je više od šest i po minuta, Zvezda vodi 54:47, Ivanović traži minut odmora. Kampaco je promašio otvorenu trojku, posle čega Panter poentira sa poludistnce - 54:49.

32. MINUT - Oba tima su prokockali uvodne napade u četvrtoj deonici. Dva napada crno-beli promašuju na minus 10, što trojkom kažnjava Stefan Marković - 52:39. Ledej na isteku 32. minuta postiže prve poene za crno-bele u četvrtoj deonici. 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Partizan je u seriji 7:0 u završnici treće deonice i posle trojke Avramovića prilazi na minus 10. Na poslednji dvominutni odmor Zvezda ide s vođstvom 49:39.

MN Press
 

28. MINUT - Posle dva promašena bacanja Koprivice u 27. minutu, na drugoj strani sa istog odstojanja Vildoza je precizniji za uvećanje Zvezdinog vođstva - 49:32. U završna dva minuta treće deonice Zvezda ulazi sa plus 17.

Ni na najvećem plusu u dosadašnjem toku meča, navijači Crvene zvezde koriste svaku priliku kako bi uputili uvrede ljudima iz Partizanovog tima.

26. MINUT - Na polovini treće deonice, posle zakucavanja Dobrića Zvezda je na plus 13 - 45:32. Eksum pravi faul u napadu u kontri Partizana tri na jedan, posle čega Petrušev pravi grešku u koracima. Mini serijom 5:0, posle lakih poena Martina, crveno-beli idu na plus 15 - 47:32.

24. MINUT - Na ulasku u 23. minut, posle poena Dobrića, Zvezda prvi put na meču ima dvocifreni plus - 37:26. Naneli na drugoj strani odogvara poenima iz prodora. Trojka Dobrića za novi najveći plus domaćina - 40:28. Eksum pogađa sa poludistance. Posle 24. minuta igre Zvezda vodi 42:32.

MN Press
 

22. MINUT - Drugo poluvreme je počelo izgubljenom loptom Zvezde i poenim Eksuma iz prodora - 32:26. Kampaco ubacuje trojku za novi najveći plus crveno-belih večeras - 35:26. Crveno-beli su prokockali napad na plus devet, ali na drugoj strani Smailagić pravi faul u napadu.

PONOVO HORSKO VREĐANJE ŽELJKA OBRADOVIĆA

Navijači Crvene zvezde ponovo su horski vređali Željka Obradovića, Matijasa Lesora, a večeras im se na meti našao i srpski reprezentativac Aleksa Avramović. Takođe, na meti Zvezdinih navijača bio je i sportski direktor Partizana Zoran Savić, koji je gađan čašom sa koka-kolom.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Loše je Partizan završio drugu deonicu, a Zvezda posle pet vezanih poena Kampaca ide na dosad najvećih plus osam - 32:24. Na kraju prvog poluvremena crveno-beli vode 32;24, posle serije 7:0 ili 10:2.

MN Press
 

18. MINUT - Za skoro 17 minuta igre dva tima su kombinovano ubacili 44 poena, što u dosadašnjim derbijima nije bio slučaj. Deluje da je velika nervoza na obe strane, promašuje se i greši u serijama. Crveno-beli su u ovoj deonici postigli samo dva poena, ali posle trojke Petruševa dolaze do plus tri na ulasku u 18. minut - 25:22. U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom 27:24 posle ukradene lopte i poena u kontri Vildoze.

16. MINUT - Crveno-beli su bez poena četiri i po minuta, a posle nesportskog faula Lazića Panter pogađa jedno od dva bacanja za izjednačenje - 20:20. U dodatnom napadu Smailagić se izborio za faul pod košem Zvezde posle promašene trojke Pantera, ali crno-beli potom nisu uspeli da ubace loptu u igru za pet sekundi. Seriju crno-belih 7:0 poenima iz ofanzivnog skoka prekida Bentil. Ovo su prvi poeni crveno-belih posle tačno pet minuta igre u drugoj deonici i vode 22:20. Posle 16. minuta igre rezultat je izjednačen - 22:22.

MN Press
 

14. MINUT - Zvezda je bez poena više od tri minuta u drugoj četvrtini, ali Partizan nije to uspeo da iskoristi kako bi uhvatio priključak. Dva napada su crno-beli propustili na minus četiri, ali crveno-beli to nisu kaznili, a u 14. minutu meča Luka Mitrović pravi već treću ličnu grešku. Na isteku 14. minuta Partizan je na minus jedan posle trojke Pantera iz ofanzivnog skoka Smailagića - 20:19.

12. MINUT - Druga deonica otvorena je promašenom trojkom Kampaca i promašajem Eksuma sa poludistance. Partizan je bez koša iz igre punih sedam minuta i za to vreme je postigao samo jedan poen. Tri napda je Zvezda prokockala na plus sedam, što trojkom kažnjava Smailagić na isteku 22. minuta - 20:16. 

PRVA ČETVRINA

10. MINUT - U devetom minutu Zvezda vodi 12:6 posle ukradene lopte i poena Kampaca u kontri. Partizan je bez koša skoro četiri minuta, a crveno-beli u seriji 12:0. Posle tajm auta Obradovića crno-beli ponovo nisu postigli koš, ali Martin na drugoj strani nije to iskoristio da uveća prednost. Potom Zvezdin centar pravi faul nad Eksumom, koji sa linije penala pogađa jedan od dva pokušaja. Na kraju prve četvrtine Zvezda vodi 20:13, posle poena Mitrovića iz ofanzivnog skoka.

MN Press
 

8. MINUT - Zvezda je u seriji 9:0 i posle poena Dobrića podiže prednost u 7. minutu - 15:12. Upao je u veliku krizu Partizan na obe strane terena, više od tri minuta su crno-beli bez poena, dok pod svojim košem nikako ne mogu da iskontrolišu loptu. U završna dva minuta prve deonice ulazi se s vođstvom Zvezde plus četiri, pošto je Kampaco ubacio samo jedno od tri slobodna bacanja - 16:12.

6. MINUT - Crno-beli su posle novi poena Ledeja na najvećih plus šest, a seriju Partizana 5:0 poenima uz faul i promašenim bacanjem prekida Petrušev - 12:8. Dobrić pogađa trojku, Zvezda ekspresno vraća 5:0 seriju i prilazi na minus jedan - 12:11. Prvi put na meču crveno-beli vode posle poena Kampaca iz prodora - 13:12.

4. MINUT - Vilodoza ubacuje dva od tri penala - 5:4. Naneli poenima iz prodora čuva crno-belima plus tri. Posle novog zakucavanja Petruševa, Ledej ubacuje novu trojku za Partizan - 10:6.

2. MINUT - Meč je počeo poenima Lesora i promašajem celog koša Lazića prilikom šuta za tri poena. Petrušev zakucava za prve poene Zvezde na meču - 2:2. Aleksa Avramović je prvi put na parketu u ovoj seriji i ubacio je prvu trojku na meču, pošto je prethodno odigrao sjanu odbranu i ukrao loptu Vildozi. Posle dva minuta košarke Partizan vodi 5:2.

 

- Partizan večeras igra bez Joanisa Papapetrua, koji je povredio rame tokom trećeg meča.

- Ovako je protekao izlazak crno-belih na parket.

- Večerašnju utakmicu sa tribina dvorane Pionir pratiće i nekadašnji košarkaš Zvezde Dejan Davidovac, koji je ovacijama dočekan od strane "delija". Takođe, Zvezdini navijači nisu propustili priliku za nekoliko uvredljivih skandiranja treneru najvećeg rivala Željku Obradoviću.

- Branko Lazić je izveo saigrače na zagrevanje.

- Dok se čeka izlazak ekipa na zagrevanje, tim menadžer Crvene zvezde Nebojša Ilić obratio se navijačima u dvorani da ne ubacuju ništa na teren kada Panter i drugovi istrče na parket.

- Košarkaši oba tima stigli su u dvoranu Pionir.

- Atmosfera na tribinama je već naelektrisana.

- Sat vremena pre početka meča ispred beogradskog hrama košarke je velika gužva.

- Podsetimo, treći meč, nažalost, je ostao je upamćen po novim incidentima, s obzirom da se u javnosti govorilo neuporedivo više o povlačenju košarkaša Partizana sa terena, nego o sjajnim minijaturama Nemanje Nedovića i Luke Mitrovića.

- U ponedeljak kasno uveče, nešto malo pre ponoći, oglasila se AdmiralBet ABA liga sa kaznama za incidente pre i tokom trećeg meča.

- Duško Ivanović i Nemanja Nedović imali su uoči večerašnjeg meča poruku i apel za Zvezdine navijače.

- Trener Partizana Željko Obradović zna šta je njegovim igračima potrebno kako bi pred fanovima najvećeg rivala došli do pobede vredne trona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike