Nastavlja se borba za ABA tron! Zvezda u grotlu Pionira srušila Partizan i izbegla čišćenje! (FOTO/VIDEO)

18.06.2023

23:13

0

Autor: A. Š.

Posle dva trijumfa crno-belih u Areni, finale AdmiralBet ABA lige se preselilo u crveno-beli Pionir, gde su izabranici Duška Ivanovića uspeli da slave i produže seriju

Nastavlja se borba za ABA tron! Zvezda u grotlu Pionira srušila Partizan i izbegla čišćenje! (FOTO/VIDEO)
Fakundo Kampaco - Copyright MN Press

Košarkaši nisu iskoristili prvu meč loptu za povratak na regionalni tron, dok je Crvena zvezda izbegla metlu u finalu AdmiralBet ABA lige. To bi u najkraćem mogao da bude rezime trećeg meča odlučujuće serije plej-ofa regionalnog takmičenja, u kojem su crveno-beli pred krcatim tribinama dvorane "Aleksandar Nikolić" savladali najvećeg rivala - 91:78.

Nažalost, i posle ovog derbija najmanje će se pričati o košarci. A, imalo bi se i te kako o čemu diskutovati o pojedinim minijaturama izabranika Željka Obradovića i Duška Ivanovića.

Ponovo su sporedni likovi ukrali šou onima koji treba da budu glavni. Ni ova bitka za jadranski tron nije mogla da prođe bez ispada neodgovornih pojedinaca, zbog kojih je početak meča kasnio 30 minuta. Jer, prilikom izlaska košarkaša Partizana na zagrevanje sa tribina je poletelo na desetine upaljača i drugih tvrdih predmeta, zbog čega su se Panter i drugovi ekspresno vratili u svlačionicu.

Kada su se uslovi za početak meča stvorili, na terenu se vodila prava rovovska bitka. Iako konačan rezultat možda pokazuje da je Zvezda imala lak posao, to ni približno nije tako bilo, jer su crno-beli u prvom poluvremenu neretko bili i konkretniji rival. Deluje da je svoju šansu Partizan ispustio početkom druge deonice, kada je olako prokockao nekoliko napada na plus šest. Zvezda je to ekspresno kaznila i 14:3 potpuno preokrenula rezultat koji je do završnih pet minuta meča konstantno bio u rezultatskoj klackalici.

Crno-beli su imali velikih problema sa ličnim greškama, Zvezda nije mogla da računa na očekivani učinak, iz nekog razloga potpuno indisponiranog Kampaca koji je prve poene iz igre dao u "mrtvom vremenu", ali je zato Duško Ivanović u ključnim momentima utakmice imao tandem Mitrović/Nedović, koji je utabao put do velikog slavlja prepunih tribina beogradskog hrama košarke.

Naredni meč igra se u utorak, ponovo pred navijačima Crvene zvezde.

CRVENA ZVEZDA: Holand, Vildoza 14, Lazarević, Kampaco 7, Mitrović 16, Lazić 6, Martin 7, Dobrić 4, Nedović 19, Marković, Petrušev 16, Bentil 2.

PARTIZAN: Ledej 9, Avramović, Koprivica, Panter 12, Smailagić 5, Papapetru 2, Eksum 16, Naneli 6, Lesor 4, Trifunović, Anđušić 9, Madar 15.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Zvezda je u trećoj utakmici finala plej-ofa pobedila Partizan i produžila finalnu seriju barem za još jedan meč - 91:78.

38. MINUT - Trifunović faulira Nedovića prilikom šuta za tri poena, pa Zvezdin bek poništava trojku Partizanovog kapitena od napada pre - 80:71, 37. minut. Smailagić promašuje težak šut za dva, na drugoj strani to kažnjava lakim poenima Mitrović. Prvi put na meču Zvezda je na preko 10 razlike, Obradović traži minut odmora - 82:71, 37. minut. Eksum pravi korake, potom i petu ličnu grešku. Crveno-beli su nadomak pobede i produžetka serije. Kampaco ubacuje jedno od dva penala i podiže vođstvo crveno-beli na 83:71. U završna dva minuta meča ulazi se s vođstvom crveno-belih 83:74, pošto je Madar ubacio trojku.

MN Press
 

36. MINUT - Ledej promašuje sa poludistance na minus osam, što na drugoj strani sa linije penala kažnjava Martin. Na polovini treće deonice Zvezda vodi 77:67. Lesor hvata ofanzivni skok i potom ubacuje jedno od dva penala. Kampaco promašuje ceo koš prilikom šuta za tri, a na isteku 36. minuta Zvezda vodi 77:71 posle trojke Pantera.

34. MINUT - Na isteku napada Madar ubacuje trojku za crno-bele, ali na drugoj strani Nedović sa 2+1 čuva Zvezdi plus šest u 33. minutu - 71:65. Panter promašuje sa poludistance, posle čega Nedović ponovo poentira iz prodora za najveće vođstvo Zvezde u dosadašnjem toku meča. Obradović traži minut odmora - 73:65. Naneli je promašio potpuno otvorenu trojku, a Nedović treći put uzastopno dolazi do koša za prvo dvocifreno vođstvo na meču - 75:65. Seriju Zvezde 7:0 s linije penala prekida Ledej (2/2) - 75:67.

MN Press
 

32. MINUT - Četvrta deonica otvorena je trojkom Vildoze iz napada koji nije obećavao - 65:59. Lesor na drugoj strani ubacuje jedno od dva bacanja. Vildoza je promašio posle prodora, posle čega Anđušić sa linije penala smanjuje vođstvo Zvezde na 65:62. Martin hvata skok u napadu, a Eksum pravi četvrtu ličnu grešku. Lazić ubacuje važnu trojku za Zvezdu na isteku 32. minuta, a potom pravi četvrtu ličnu grešku. Crveno-beli vode 68:62. 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Zvezda je u seriji 8:1 i posle poena Martina dolazi do, dosad najvećih, plus sedam - 60:53, 29. minut. Obradović traži minut odmora. Eksum poentira za crno-bele posle prodora. Promašio je trojku Vildoza, možda i malo ishitren šut, posle čega Partizanov Australijanac iznuđuje treću ličnu grešku Kampaca i sa linije penala (2/2) vraća crno-bele na minus tri - 60:57. Ledej pravi četvrtu ličnu grešku na isteku Zvezdinog napada, a Petrušev ubacuje dva bacanja i odbija nalet Partizana - 62:57. Na kraju treće četvrtine Zvezda vodi 62:59 posle poena Eksuma uz zvuk sirene.

MN Press
 

28. MINUT - Ledej u 27. minutu pravi treću ličnu grešku, posle koje je Kampaco polovičan sa linije penala - 52:50. Laki poeni Madara za novo izjednačenje. Nedović promašuje polaganje, na drugoj strani Anđušić promašuje trojku, a potom pravi faul nad Dobrićem za dva bacanja. Zvezdin košarkaš pogađa oba penala i čuva Zvezdi vođstvo pred finiš treće deonice - 54:52. U poslednja dva minuta pretposlednjeg kvartala ulazi se s vođstvom Zvezde 58:53, posle četiri vezana poena Petruševa. Uz to, Smailagić je napravio četvrtu ličnu grešku.

26. MINUT - Na polovini treće deonice Zvezda vodi 51:48 posle dva ubačena penala Petruševa. Promašio je Kampaco napad na plus tri za crveno-bele, što zakucavanjem u kontri kažnjava Ledej - 51:50.

MN Press
 

24. MINUT - Vraća Naneli trojku, na drugoj strani Luka Mitrović poentira pored Lesora, Zvezda vodi 45:44, u 23. minutu. Lesor pravi korake, a potom Mitrović ponovo poentira pored Partizanovog Francuza. Madar ubacuje trojku za izjednačenje - 47:47. Na isteku 24. minuta Vildoza poentira iz prodora za čuvanje Zvezdinog vođstva - 49:47. Madar je polovičan sa linije penala.

22. MINUT - Drugo poluvreme je počelo izgubljenom loptom Pantera i promašajem Vildoze, pa Mitrovića posle ofanzivnog skoka. Prve poene u nastavku meča postiže Mitrović posle novog ofanzivnog skoka - 41:40. Lazić pravi treću ličnu grešku u 22. minutu. Crno-beli su bez koša više od dva minuta na startu drugog poluvremena, Zvezda posle trojke Lazića ponovo dolazi do vođstva - 43:41.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Anđušić seče napad Zvezde, a potom Papapetru poentira sa poludistance za novi preokret u prvom poluvremenu. Partizan u 19. minutu vodi 38:37, Ivanović traži minut odmora. Seriju Partizana 7:2 prekida Kampaco sa jednim od dva ubačena penala - 38:38. Eksum pravi faul u napadu, to mu je treća lična greška. Posle faula u napadu Martina, na isti način gubi loptu i Lesor. I njemu je treći prekršaj. Potsetimo, kod crno-belih tri faula ima još Smailagić. Petrušev promašuje pod košem Partizana, na drugoj strani Naneli ubacuje trojku uz faul Kampaca, ali promašuje dodatno bacanje. Na kraju prvog poluvremena crno-beli vode 41:38.

 

18. MINUT - Zvezda je u seriji 14:3 i posle poena Petruševa ide na plus pet - 33:28. Niz od sedam uzastopnih poena crveno-belih u 17. minutu prekida Anđušić poenima uz faul i pogođenim bacanjem Anđušić - 33:31. Novi poeni Petruševa iz ofanzivnog skoka. Anđušić ubacuje i trojku. Crno-beli su na minus jedan - 35:34. U završna dva minuta druge deonice ulazi se s vođstvom Zvezde 37:36.

MN Press
 

16. MINUT - Posle poena Bentila za izjednačenje i promašaja Ledeja, Vildoza je fauliran u kontri i staje na liniju penala. Zvezdin Argentinac je pogodio jedno od dva bacanja - 29:28. Dva napada crveno-beli propuštaju na plus jedan, ali iz trećeg pokušaja Nedović zakucavanjem donosi Zvezdi plus tri na isteku 16. minuta. 

14. MINUT - Propustili su crno-beli nekoliko napada na plus šest i ekspresno su gažnjeni. Zvezda pravi seriju 7:0 za preokret. Obradović traži tajm aut - 26:25, 14. minut. Seriju Zvezde trojkom prekida Ledej, ponovo Partizan vodi - 28:26.

12. MINUT - Na kraju prve i na otvaranju druge deonice Eksum vezuje šest poena. Partizan u 11. minutu vodi 25:19. Alen Smailagić u 12. minutu pravi treću ličnu grešku (druga u pokušaju da napravi blok u fazi napada). Zvezda je bez poena više od dva minuta u drugoj deonici, ali crno-beli to ne koriste. Naneli promašuje trojku, na drugoj strani je ubacuje Vildoza - 25:22.

MN Press
 

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Potpuno izjednačena borba u završnici prve deonice i igra koš za koš. Partizan vodi posle 10 minuta igre 21:19. 

8. MINUT - Eksum je promašio otvorenu trojku na plus dva za crno-bele, pa na drugoj strani Martin sa 2+1 prekida seriju Partizana 8:0 i vraća minimalan plus na stranu Zvezde - 12:11. Kampaco pravi nesportski faul na Eksumom, koji je polovično precizan - 12:12. Crno-beli nisu uspeli da šutnu na koš u dodatnom napadu. Posle Martina i Petrušev pogađa uz faul, ali promašuje dodatno bacanje. Posle trojke Eksuma Partizan vodi 15:14. U završna dva minuta prve deonice ulazi se s vođstvom Zvezde 16:15 posle poena iz prodora Nedovića.

PONOVO PREKID!

Na isteku 6. minuta igre ponovo je nešto sa tribina palo na parket, pa su crno-beli na kratko otišli do svoje klupe.

6. MINUT - Za četiri i po minuta igre crveno-beli su izašli iz bonusa. Posle nekoliko konfuznih napada na obe strane Panter ubacuje trojku za prvo vođstvo Partizana na meču - 11:9. 

4. MINUT - Posle skoro dva i po minuta bez poena, Smailagić ubacuje trojku za crno-bele. Nedović uzvraća na isti način. Posle izgubljene lopte Nanelija Nedović poentira u kontri i donosi Zvezdi 9:3 na isteku 3. minuta igre. Posle tajm auta Obradovića Madar hvata ofanzivni skok i ubacuje trojku. Odgovaraju crno-beli sa 5:0 posle prvih poena Pantera na meču - 9:8. Posle četiri minuta igre Lazić sa jedne i Madar sa druge strane imaju po dve lične greške.

2. MINUT - Meč je počeo izgubljenom loptom Zvezde i promašenom trojkom Pantera. Prve poene na meču postigao je posle skoro minut i po igre Luka Mitrović zakucavanjem. Ledej je na drugoj strani promašio dva bacanja. Posle dva minuta igre Zvezda vodi 4:0 posle četiri poen Mitrovića.

 

- Navijači Crvene zvezde vređaju trenera Partizana Željka Obradovića i centra Matijasa Lesora.

- Partizanovi košarkaši su se vratili na zagrevanje.

- Utakmica počinje za 20 minuta!

- Crno-beli su se ekspresno oglasili na društvenim mrežama i uz snimak incidenta poslali jasnu poruku: Nismo isti!

- Košarkaši Partizana su ekspresno napustili parket!

- Iako su crveno-beli pozivali na fer i korektno navijanje, prilikom ulaska košarkaša Partizana na teren sa tribina je ka parketu poletelo na desetine upaljača.

- Tribine dvorane "Aleksandar Nikolić" bile su puno 45 minuta pre početka meča.

- Sportski direktor Partizana Zoran Savić je ušao u dvoranu, a navijači Crvene zvezde konstantno ga "gađaju" laserskim zracima.

- Košašrkaši oba tima stižu u dvoranu "Aleksandar Nikolić".

- Navijači Crvene zvezde uvredljivim skandiranjem dočekali su Uroša Trifunovića.

- Na dan utakmice crveno-beli su saznali da su se u prodaji pojavile lažne ulaznice za utakmicu.

- Zvezda se dan uoči trećeg meča oglasila saopštenjem u kojem je bila važna poruka za navijače.

- Kapiten Partizana Kevin Panter vodi u trci za najkorisnijeg igrača finala AdmiralBet ABA lige.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike