Maljković zadovoljna posle uvodne pobede! Lekcije smo naučili, nije bilo novih šokova!

15.06.2023

17:33

0

Autor: D. N.

Selektorka Srbije se prisetila nekih poraza, kao na primer od Kanade

Maljković zadovoljna posle uvodne pobede! Lekcije smo naučili, nije bilo novih šokova!
Marina Maljković - Copyright MN Press

Pobedom nad Turskom ženska košarkaška reprezentacija Srbije počela je odbranu zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Sloveniji (i Izraelu). Selektorka Marina Maljković bila je zadovoljna pobedom, ali i činjenicom da su neke lekcije naučene.

- Dosta važna pobeda. Samo me raduje što smo želeli da pokažemo da je lekcija naučena za ovu generaciju, što se tiče prvih utakmica i tih šokova na velikim takmičenjima. Na Svetskom prvenstvu smo izgubili od Kanade, sada je to bila Turska i nismo želeli da se to ponovi. Sa te strane je izuzetno važno što smo dobili ovu utakmicu.

Svih 11 igračica je stvarno odradilo ono što se od njih traži. Svaka je imala svoj specifičan zadatak. I kao i uvek kod nas, ako samo jedna ne igra i ne radi stvari kako treba, mi smo loši. To je bilo odlučujuće za pobedu - kazala je Maljković, a već za sutra (20.45) planirana je utakmica sa Slovačkom koja je danas izgubila od Mađarske sa 89:67

- Visoka ekipa sa dosta dobrih šutera, sa promenama odbrane i presing preko celog terena i dosta zone očekujemo… Kada su oni u pitanju, zonske odbrane uvek je bilo, pa i sad. Da su loši izgubili bi 30 ili 40 razlike protiv Mađarske, a to je bila egal utakmica koju je na kraju Mađarska dobila.

Nama će svaka biti teška. I samo ako imamo ovaj pristup, posebno sada kad nas je 11, možemo da pokušamo nešto da uradimo i dođemo do pobede - zaklljučila je Maljković koja je u Sloveniju ispraćena sa nagradom za životno delo.

Standings provided by Sofascore

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike