Moćna Srbija nadomak četvrtfinala EP! Demonstracija sile Marininih lavica protiv nedoraslih Slovakinja!

16.06.2023

22:27

0

Autor: A. Š.

Najbolje srpske košarkašice trijumfalno nastavile grupnu fazu kontinentalnog šampionata

Moćna Srbija nadomak četvrtfinala EP! Demonstracija sile Marininih lavica protiv nedoraslih Slovakinja!
Copyright Fiba.basketball

Najbolje srpske košarkašice trijumfalno su nastavile pohod ka odbrani kontinentalnog trona. Posle premijerne pobede protiv Turske, Marinine lavice večeras su došle nadomak prvog mesta D grupe Evrobasketa i direktnog plasmana u četvrtfinale.

Naše devojke demonstrirale su silu protiv nedoraslih Slovakinja, koje na kraju mogu da budu zadovoljne što nisu ostale na minusu od 40 poena - 90:52.

Ono što je najvažnije, srpske košarkašice osigurale su plasman u nokaut fazu takmičenja, a u poslednjem kolu protiv Mađarica odlučiće da li će direktno među osam najboljih, ili će to tamo morati preko osmine finala. Samo pobeda garantuje im prvo mesto, dok će u slučaju neuspeha raditi matematika... Ali, sudeći po večerašnjem izdanju, sve osim treće pobede u Sloveniji biće ravno senzaciji.

Od starta meča protiv Slovakinja Tina Krajišnik i drugarice jasno su stavile do znanja svima da se neće kockati. Na kraju, ne da nije bilo kockanja, nego je do maksimalnih plus 38 došla trojkom uz poslednji zvuk sirene Kristine Tupuzović.

Već u finišu prve deonice srpske gracije imale su dvocifreni plus, u drugoj su još malo dodale gas i u nekoliko navrata "flertovale" sa plus 20, da bi sve dileme, ako ih je uopšte kod nekoga i bilo, razrešile u trećem kvartalu u kojem su Slovakinjama dozvolile da postignu tek četiri poena.

SRBIJA: Raca 16, Čađo 11, Jovanović 7, Anderson 8, Stanković 8, Nogić 9, Topuzović 9, Janković 8, Krajišnik 10, Katanić 2, Đorđević 2.

SLOVAČKA: Jakubcova 5, Stasova, Tarkovicova, Palenikova 10, Orozova 6, Moravcikova 8, Buknova 2, Sedlakova, Mistinova 6, Vrzesinski 8, Dudasova 4, Martiskova 3.

Standings provided by Sofascore

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Srbija je pobedila Slovačku 90:52.

Fiba.basketball
 

38. MINUT - U završna dva minuta meča ulazi se s vođstvom Srbije 85:50.

36. MINUT - Odavno je na ovom meču jasno ko će na kraju izaći kao pobednik, a naše devojke posle nove trojke Saše Čađo vode 78:46. Posle 36. minuta košarke Marinine lavice vode 81:46, pošto je trojku ubacila i Ivana Nogić.

34. MINUT - Mini seriju Slovakinja 6:0 trojkom prekida Saša Čađo - 71:43. Na isteku 34. minuta Srbija vodi 73:43.

32. MINUT - Trojkom Nogićeve Srbija ide na novi najveći plus na startu četvrte deonice 68:37.

Fiba.basketball
 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Slovakinje su za 10 minuta u trećoj četvrtini postigle samo četiri poena. Na poslednji dvominutni odmor Srbija odlazi sa ogromnih 65:35.

28. MINUT - Pobednik večerašnjeg meča naslućivao se već na kraju prve četvrtine, a sada je već izvesno. U završna dva minuta pretposlednjeg kvartala Srbija protiv Slovačke vodi 61:35.

26. MINUT - Srbija posle poena Tine Krajišnik i Ivane Race ima najveći plus u dosadašnjem toku meča - 57:33. Slovakinje su ostale na dva poena u trećoj deonici.

Fiba.basketball
 

24. MINUT - Izuzetno neefikasan početak drugog poluvremena. Za četiri minuta u trećoj deonici Slovakinje su postigle samo dva poena, dok su naše devojke poentirale sa linije penala. Posle Topuzovićeve, dva bacanje je ubacila i Raca - 51:33.

22. MINUT - Posle skoro dva minuta igre u nastavku meča, prve poene je postigla Topuzovićeva sa linije penala - 49:31.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Trojkom Saše Čađo Srbija je odbila nalet Slovakinja u završnici prvog poluvremena 45:28. Na kraju druge četvrtine Srpkinje vode 47:31.

Fiba.basketball
 

18. MINUT - U završna dva minuta prvog poluvremena ulazi se s vođstvom Srbije 40:26.

16. MINUT - Samo šest poena postigla je Srbija sa šest minuta igre u drugoj deonici, ali Slovakinje to nisu uspele da materijalizuju kako bi se dodatno približile našim lavicama, koje posle dva ubačenja bacanja Tine Krajišnik vode 38:22. 

Fiba.basketball
 

14. MINUT - Deluju Slovakinje bolje na startu druge deonice, uspele su da povežu nekoliko napada završenih poenima, ali prednost Srpkinja je i dalje prevelika - 36:22.

12. MINUT - Seriju Slovakinja 5:0 na startu druge deonice prekida Maša Janković - 32:17.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Sjajno su naše devojke završile prvu deonicu. Serijom 9:0, posle pet vezanih poene Nevene Jovanović, naše devojke na prvi dvominutni odmor odlaze sa ogromnih 30:12.

Fiba.basketball
 

8. MINUT - Na ulasku u poslednja dva minuta prve deonice, Srbija prvi put na meču ima dvocifreni plus, posle trojke Jovane Nogić - 21:11. 

6. MINUT - Posle skoro dva minuta bez poena na obe strane, Topuzovićeva daje koš u kontranapadu i vraća Srbiju na dosad najvećih plus devet - 14:5. 

4. MINUT - Šest napada naših devojaka završeno je sa šest koševa za dva poena. Seriju Srbije 8:0 Slovakinje prekidaju poenima iz ofanzivnog skoka - 12:5. 

Fiba.basketball
 

2. MINUT - Odlično Srpkinje otvaraju meč i vode 4:0 posle poena Race i Anderson. Jakubcova na drugoj strani ubacuje prvu trojku na meču. Posle dva minuta igre 10:3.

- Uoči starta EP, FIBA je izabrala najveće favorite za osvajanje zlata. Evo gde se nalazi Srbija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike