Eksuma ne brine drugo poluvreme protiv Zvezde: Ovo je tek prva utakmica, morali smo ovako da odigramo!

13.06.2023

23:48

0

Autor: A. Š.

Crno-beli ponovo prokockali veliku prednost, ali na startu finala AdmiralBet ABA lige nisu kažnjeni

Eksuma ne brine drugo poluvreme protiv Zvezde: Ovo je tek prva utakmica, morali smo ovako da odigramo!
Dante Eksum - Copyright MN Press

Partizan je 20 minuta mleo Crvenu zvezdu. Gazio je Valjak najvećeg rivala, do odlaska na veliki odmor ubacio 56 poena i imao 20 razlike na svom kontu, da bi u nastavku meča prepuna crno-bela Arena drhatala za konačni ishod prvog meča finala plej-ofa AdmiralBet ABA lige.

- To je košarka. Napravili su seriju, imali su neke lake poene, ali uspeli smo da odradimo posao. Ovo je tek prva utakmica, morali smo ovako da odigramo. Poveli smo, na kraju uspeli da sačuvamo prednost i to je najbitnije – kazao je posle meča Dante Eksum.

Australijanac je večeras bio ispod svog nivoa, ali je zato Zek Ledej odigrao jednu od najboljih utakmica u crno-belom dresu.

- Rekao sam da igramo za Zeka, sjajan je bio. Nastavićemo da ga hranimo loptama – kazao je Eksum, pa prokomentarisao jedan od ubačenih šuteva saigrača.

- Ne znam kako pogađa, ubeđen sam da zbunjuje odbranu tim šutevima.

Pohvalio je nekadašnji košarkaš Barselone energiju koju je timu u drugom poluvremenu dao Alen Smailagić svojim zakucavanjima, uz osvrt na partiju rivala Fakunda Kampaca.

- Dobro je bilo. Imao je loptu u rukama, on je kreirao, znamo da će uvek imati poene i asistencije. Sjajan je igrač, a na nama je da ga limitiramo – kazao je Dante Eksum.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike