Obradovića savladale emocije zbog navijača - To nijedan evropski klub nikad nije imao!

13.06.2023

22:03

0

Autor: P.K.

Kad je košarka u pitanju, sve je jasno

Obradovića savladale emocije zbog navijača - To nijedan evropski klub nikad nije imao!
Željko Obradović - Copyright AdmiralBet ABA liga/Mega/Emilija Jovanović

Sve što se pamti posle svake utakmice plej-ofa je rezultat u seriji. Tako je bilo posle pobede Partizana nad Crvenom zvezdom u prvom meču finala AdmiralBet ABA lige, ali Željko Obradović je ipak imao jedan trenutak kada su ga obuzele emocije.

Razlog nije nešto na terenu – već oko njega: Novi rekord po broju gledalaca u sezoni.

- Pre svega, veoma smo ponosni da smo u ovakvoj atmosferi uspeli da pređemo neverovatnu brojku od preko pola miliona navijača. Mislim da je ovo prvi put u istoriji da jedan klub u Evropi uspeo. Hvala navijačima na svemu što su uradili u toku sezone.

Što se tiče košarke, stvari su jasne:

- Svedoci ste bili dva različita poluvremena. U prvom smo odigrali izvanredno, zahvaljujući fantastičnim šutu i procentima. Bilo je za očekivati da reaguju i reagovali su. Zvezda ima tim koji ima i karakter i kvalitet, prišli su, ali mi smo uspeli da pobedimo 1:0. Jedino što je važno je upravo to i okrećemo se sledećoj utakmici. Čestitam mojim igračima na sjajnoj utakmici.

Odmah je nastavio analizu zašto su poluvremena bila toliko različita:

- Razlika je bila ovo o čemu sam pričao, u procentima. Drugo poluvreme smo otvorili sa 0/7, a prvo smo šutirali 9/12. Nije toliko bilo loše, čak smo uspeli da smanjimo broj ofanzivnih skokova. Na kraju eto i odnos skokova, jedan više za nas. Imali smo i dosta nepotrebno izgubljenih lopti, pogotovo u poslednjoj četvrtini.

Aleksa Avramović je u petak dobio dozvolu da trenira i igra, da li ćemo ga možda videti na terenu?

- Videćemo. On ima ogromnu želju i volju uvek. On je spreman da pomogne ekipi. U petak je dobio dozvolu, a prvi trening je imao u nedelju. Postoji želja, videćemo. On je neko ko može mnogo da nam da u plej-ofu. Ali, koliko je spreman, to je neko drugo pitanje.

Smailagić je igrao dobro i na pozicijama pet i četiri…

- Odigrao je veoma dobro, i u prvom poluvremenu i u drugom, kada je igrao na poziciji četiri. Potreban nam je na toj poziciji, jer je Zek mnogo igrao, odigrao je neverovatno prvo poluvreme.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike