Sve je spremno za NBA spektakl: Jokić iskren - ovo će biti najteže utakmice u mom životu!

01.06.2023

12:00

0

Srpski košarkaš očekuje paklenu finalnu seriju protiv Majamija za prsten u najjačoj ligi na svetu

Sve je spremno za NBA spektakl: Jokić iskren - ovo će biti najteže utakmice u mom životu!
Nikola Jokić i Beme Adebajo - Copyright Profimedia

za manje od 24 sata počinje veliko finale u NBA između Denvera i Majamija i navijači u Srbiji neće spavati narednih dana kako bi gledali Nikolu Jokića, najboljeg igrača na svetu.

Jedno od pitanja za srpskog košarkaša bilo je vezano i za Bema Adebajoa iz Hitsa, igrača koji je poznat po odličnim fizičkim predispozicijama Svi misle da će njihov duel odlučiti konačnog pobednika.

- Ne igramo samo nas dvojica, ovo su dueli između Denvera i Majamija. Činjenica je da smo slični kao košarkaši, dosta igramo za tim, ali to ne odlučuje ovakve mečeve. Prsten uzima ekipa koja bude više igrala kao ekipa. U svakom slučaju očekujem zanimljivo i interesantno finale - istakao je Jokić.  

Novinare je zanimalo mišljenje Nikole koliko pauza od skoro deset dana bez mečeva može da utiče na igru Denvera protiv Majamija.

- Vredno smo trenirali, i fokus nam je bio samo na finale. Najvažnije da smo imali profesionalan fokus, bez obzira što smo imali dužu pauzu. Radili smo, trenirali, ali smo se i odmarali.   

Najbolji srpski košarkaš osvrnuo se i na Nikolu Jovića iz Majamija, zemljaka koji će imati priliku već posle prve sezone da osvoji NBA prsten. 

- Nikad nismo sarađivali u Srbiji, mada smo igrali u istom timu. Znam da se radi o izuzetno kvalitenom igraču, moj kum ga je trenirao. Pre nego što je čak bio i draftovan, a to je bilo pre više od godinu dana. Tada mi je rekao da se radi o velikom talentu, naporno radi i da mu predviđa NBA karijeru. Još ga nisam gledao kako igra, samo neke poteze - poručio je Jokić. 

Stameni Somborac je dobio jedno zanimljivo pitanje, da li sebe vidi kao najboljeg igrača Denvera.

- Ne znam kakav odgovor očekujete. Teško je o tome pričati, nekad ja iskočim, nekad neko drugi. Mislim da to opšte nije toliko bitno, najvažnije da Denver dobija. Činjenica je da lopta najviše kod mene, i da se očekuje od mene da donosim važne odluke za tim, ali stvarno ne znam da li sam najbolji igrač. Niti je to toliko bitno. 

Nikol Jokić se osvrnuo i na spekulacije da je Denver favorit u finalnoj seriji protiv Majamija.

- Ko je to rekao, vi novinari, Las vegas. Čini mi se da smo do skoro bili autsajderi. U ovakvim mečevima nema favorita, čim si stigao do velikog finala, to znači da si mnogo dobra ekipa. Ovo će biti najteža utakmica za sve nas u životu - zaključio je Jokić.     

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike