Partizan stotkom do polufinala ABA lige! Studenti preslišani, poruka poslata – Valjak ponovo melje! (FOTO/VIDEO)

22.05.2023

21:53

0

Autor: A. Š.

Crno-beli se vratili iz ponora i pred svojim navijačima overili plasman među najbolja četiri tima u regionu

Partizan stotkom do polufinala ABA lige! Studenti preslišani, poruka poslata – Valjak ponovo melje! (FOTO/VIDEO)
Copyright MN Press

Evroligaške rane još nisu sasvim zacelile, ali Panter i drugovi nemaju vremena da žale „za prosutim mlekom“.

Partizan je bio na ivici regionalnog ambisa, ali je uspeo da se izvuče i večeras je pred punim tribinama beogradske Arene preslišao Studentski centar, overivši tako plasman u polufinale plej-ofa AdmiralBet ABA lige gde ga čekaju okršaji sa Cedevitom Olimpijom - 112:83.

Posle prve dve utakmice sa Podgoričanima navijači Partizana s pravom su bili zabrinuti za završetak regionalne sezone. Ipak, večerašnji okršaj u najvećoj dvorani na Balkanu mogao bi da nagovesti povratak Valjka izdanjima koja su ga dovela nadomak Fajnal fora Evrolige.

Za razliku od prvog duela sa Studentima u "Pioniru", i većeg dela meča u "Morači", Panter i drugovi su u "Areni" održali šutersku kliniku. Pogotovo se to odnosi na prvo poluvreme u kojem su ubacili osam od 11 šuteva van linije 6.75, čime su utabali put ka ubedljivom trijumfu.

Spori ulazak crno-belih u utakmicu zahtevao je ekspresnu reakciju Željka Obradovića, koja je odmah dala rezultat. Kormilo Valjka tada su preuzeli Panter i Naneli, koji su vezanim trojkama pokrenuli crno-beli mašinu koja je do kraja meča mlela goste. 

Uspela je ekipa Andreja Žakelja koliko toliko da održi rezultatski priključak za raspoloženim crno-belima do sredine druge deonice, kada su Ledej, Madar i Papapetru ubacili vezane šuteve van linije 6.75 koji su crno-belima doneli dvocifreni plus i u mnogome odredili dalji tok duela.

Na kraju, Partizan je meč završio sa 17 ubačenih trojki iz 30 pokušaja, a veliku prednost u finišu duela raspoložena publika u Areni je iskoristila da "prizove" mladog Savu Drezgića, koji je sa dva ubačena penala došao do prvih poena u crno-belom dresu u regionalnom takmičenju.

PARTIZAN: Ledej 14, Dregzić 2, Koprivica, Panter 9p, 5as, 4sk, Smailagić 14, Papapetru 7, Egzum 9p, 6as, Naneli 17, Lesor 13, Trifunović 5, Anđušić 10, Madar 12.

STUDENTSKI CENTAR: Megi 10, Pavličević 11, Ivanović, Vučeljić, Slavković 5, Hadžibegović 10, Goranović, Baćović, Tasić 14, T. Ivišić 9, Z. Ivišić 13, Drežnjak 11.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Partizan je pobedio Studentski centar - 112:83.

38. MINUT - Sve je odavno poznato oko toga ko će na Cedevitu Olimpiju u polufinalu AdmiralBet ABA lige. Čeka se samo konačan rezultat, a pred završna dva minuta meča Partizan protiv Studentskog centra vodi 104:76. Prve poene u crno-belom dresu u AdmiralBet ABA ligi, sa linije penala (2/2) postigao je mladi Savo Drezgić, koji je dobio ovacije pune Arene prilikom ulaska u igru.

MN Press
 

36. MINUT - Madar ubacuje trojku pa dvojku, a između njegovih poena koš za goste daje Hadžibegović. U 36. minutu, posle trojke Anđušića Partizan stiže do najveće prednosti na meču 99:73.

34. MINUT - Na mini seriju Partizana 5:0 sa četiri vezana poena odgovaraju gosti - 85:67. Trifunović pogađa trojku i vraća Valjak na plus 21 - 88:67. Posle zakucavanja Hadžibegovića, trojku na drugoj strani ubacuje i Smailagić - 91:89.

32. MINUT - Poslednja deonica počela je izgubljenom loptom Smailagića i promašenom trojkom Megija. Prve poene u četvrtoj četvrtini postiže Smailagić van linije 6.75 - 83:63. Potom i Madar poentira u kontri posle ukradene lopte Papapetrua. Žakelj traži tajm aut, Partizan vodi 85:63.

MN Press
 

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Gosti su napravili mini seriju 4:0 i propustili napad na minus 19 da još više smanje zaostatak, pa Anđušić sa linije penala (2/2) vraća Partizan na 20+ poena viška - 78:57. Na kraju treće četvrtine Valjak vodi 80:63 posle mini serije gostiju 6:0 u završnici treće četvrtine.

28. MINUT - Posle poena uz faul i promašenog dodatnog bacanja Tasića, Naneli sa 2+1 donosi novu najveću prednost Partizanu u 27. minutu - 76:53. Pred završna dva minuta pretposlednjeg kvartala Valjak vodi 76:57.

26. MINUT - Mini seriju gostiju 5:0 trojkom prekida Eksum - 66:47, 25. minut. Lesor i Ledej vraćaju ekspresno Valjak na maksimalnih plus 21 - 70:49. Ivišić postiže nove poene posle ofanzivnog skoka. Na isteku 26. minuta Ledej ubacuje trojku za novi najveći plus Partizana - 73:51.

MN Press
 

24. MINUT - Prvi put na meču, u 23. minutu, Partizan ide na preko 20 razlike, posle zakucavanja Eksuma i poena Nanelija sa poludistance - 63:42. Žakelj traži novi minut odmora. Ledej je promašio otvorenu trojku na plus 21, to je na drugoj strani ubačenim šutem van linije 6.75 kaznio Slavković - 63:45. Lesor pravi faul u napadu na isteku 24. minuta, to mu je treća lična greška.

22. MINUT - Drugo poluvreme je počelo poenima Pavlićevića sa poludistance i izgubljenom loptom crno-belih - 57:40. Naneli krade loptu gostima, a potom promašuje trojku sa osam metara na isteku napada. Lesor sa dva ubačena penala postiže prve poene za crno-bele u nastavku meča - 59:40.

MN Press
 

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Naneli ubacuje tri penala i dovodi Valjak na novi najveći plus - 52:34 u 19. minutu. Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 57:38, trojkom Pantera uz zvuk sirene.

18. MINUT - Seriju Lesora 6:0 poenima uz faul (promašeno bacanje) prekida Pavlićević. Crno-beli su imali u 17. minutu dosad najvećih 47:31. U završna dva minuta prvog poluvremena Partizan ulazi sa plus 15 - 49:34.

16. MINUT - Propustili su crno-beli napad na plus 11, pa na drugoj strani Tasić sa linije penala (2/2) vraća goste na jednocifren minus - 35:26 na polovini druge deonice. Papapetru ubacuje novu trojku za crno-bele večeras (7/9 Partizan šutira van linije 6.75 zasad). Drežnjak vraća trojku - 38:29. Igra se koš za koš u ovim momentima, na isteku 16. minuta Partizan vodi 43:31, uz materijalizaciju tehničke greške klupi gostiju.

14. minut - Mini seriju gostiju 3:0 trojkom prekida Ledej. Partizan u 13. minutu vodi 32:24. Prvi put na meču crno-beli imaju dvocifreni plus, posle trojke Madara - 35:24. Gosti traže minut odmora. Potencijalni problem za crno-bele jeste treća lična greška Smailagića u 14. minutu. 

MN Press
 

12. MINUT - Drugi kvartal je otvoren promašenom trojkom Ivanovića i faulom u napadu Smailagića. Prve poene u nastavku meča postiže Papapetru - 29:21.

Sjajna je atmosfera u najvećoj dvorani na Balkanu, čije su tribine odlično popunjene.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Naneli je ušao u sjajnu seriju. Vezao je dve trojke (ubacio je tri ukupno u prvoj deonici) i podigao prednost Partizana na 25:17 u 9. minutu meča.Propustili su crno-beli napad na plus osam, pa njihovu seriju 8:0 poenima iz prodora prekida Tasić. Na kraju prve deonice Valjak vodi 27:21.

MN Press
 

8. MINUT - Prvi put na meču Partizan vodi, pošto je na ulasku u sedmi minut Naneli ubacio trojku - 14:13. Posle dva ubačena bacanja Ivišića, trojku ubacuje i Panter, ali na drugoj strani Pavlićević poentira iz prodora za novo izjednačenje - 17:17. Na ulasku u poslednja dva minuta prve deonice Partizan vodi 22:17 posle nove trojke Nanelija.

6. MINUT - Lesor na ulasku u peti minut meča pravi drugu ličnu grešku, a Hadžibegović sa 2+1 vraća Studente na plus šest - 11:5. Partizan je u seriji 6:0 i posle poena Ledeja, Pantera i Lesora dolazi do prvog izjednačenja na meču - 11:11, 6. minut. Ivišić prekida nalet Valjka poenima iz ofanzivnog skoka.

MN Press
 

4. MINUT - Ponovo crno-beli usporeno ulaze u meč. U prva dva minuta imaju dve izgubljene lopte, a posle poena Slavkovića Obradović traži tajm aut posle samo nešto više od dva minuta igre - 8:2. Mini seriju gostiju 5:0 poenima sa linije penala (1/2) prekida Lesor - 8:3, 3. minut. Podigli su crno-beli značajno intenzitet igre u odbrani, ali još mnogo škripi na drugoj strani terena. Posle četiri minuta igre Podgoričani vode 8:5, pošto je dva bacanja ubacio Eksum.

2. MINUT - Duel u Areni otvoren je trojkom Megija i promašajem Pantera van linije 6.75. Prve poene za crno-bele na meču postiže Trifunović sa linije penala. Gosti vode 6:2 posle trojke Ivišića.

 

 

- Na dan majstorice poslednjeg četvrtfinalnog okršaja u ABA ligi ove sezone, disciplinci regionalnog takmičenja suspendovali su sportskog direktora Partizana Zorana Savića. 

- Studenti na megdan Partizanu izlaze bez bele zastave.

- Početak četvrtfinalne serije Beograđana i Podgoričana ostao je u senci navodnog sukoba čelnika beogradske Arene i Partizana. Tim povodom oglasio se i predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike