Kakav šok! Partizan izgubio od "studenata" na početku plej-of serije! Panter "promašio" pobedu! (FOTO, VIDEO)

15.05.2023

20:55

0

Autor: D. N.

Podgoričani nadskakali beogradski tim, imali 20 skokova više

Kakav šok! Partizan izgubio od "studenata" na početku plej-of serije! Panter "promašio" pobedu! (FOTO, VIDEO)
Košarkaši Partizana posle poraza - Copyright MN Press

Košarkaši Partizana izgubili su od Studentskog centra u prvoj utakmici četvrtfinalne serije AdmiralBet ABA lige, sa 84:83 (22:17, 25:29, 21:21, 16:16). Podgoričani su vodili tokom većeg dela meča u dvorani "Aleksandar Nikolić", zatim su crno-beli prešli u vođstvo, ali i na kraju ga ispustili. Imao je Partizan napad za pobedu, ali Kevin Panter nije pogodo za tri.

Tako da je ovo još jedan udarac za crno-beli koji su prošle nedelje eliminisani od Reala u četvrtfinalu Evrolige.

Naredni meč je na programu u četvrtak u Podgorici, a ko bude bolji u ovoj seriji igraće sa Cedevita Olimpijom koja je eliminisala FMP.

Inače, meč je uživo pratio Bogdan Bogdanović, a imao je ovaj duel i tužnu uvertiru.

Vratimo se samom meču u kojem su Partizanu najviše problema zadali Zvonimir Ivišić sa 22 poena (3/6 za tri) i čak 13 skokova, kao i Flečer Megi sa 16. Po 11 su ubacili Andrija Slavković i Mateo Drežnjak.

Takođe, razloge poraza treba tražiti i u skokovima. Odnos je bio 42:32 u korist gostiju iz Crne Gore. Isto tako, ekipa Željka Obradovića (na svakom tajm-autu bio veoma ljut) je za tri šutirala 9/23.

Kao što smo rekli, crno-beli su tokom većeg dela meča jurili rezultat. U drugoj četvrtini je bilo i plus 13 za goste, mada je tim iz Humske u poslednjoj deonici uspeo da dođu i do plus 7 - 77:70. Ali tu prednost nisu uspeli da sačuvaju.

MN Press
 

U redovima crno-belih, najviše poena dao je Zek Ledej - 20, mada je za tri poena šutirao 3/10.

Panter je bio drugi strelac tima sa 14, mada ni on nije bio baš uspešan za tri (2/7). Matijas Lesor je ubacio 12, Jam Madar 11, a Dante Eksum deset.Uroš Trifunović koji je početkom poslednje deonice obezbedio preokret ubacio je sedam poena.

Sada Podgoričani imaju meč loptu, dok je na crno-belima da pokušaju da ostanu u seriji. Moguća majstorica bi se igrala u Beogradu.

 

BLOG UŽIVO

Kraj!

4. četvrtina 83:84

40. MINUT - Ivišić zakucava pod faulom Pantera. Ponovo tajm-aut koji traži Obradović. Rezultat je 83:83.

Ivišić na liniji bacanja - 84:83 za SC. Panter ne pogađa, skok Slavkovića. Iz nekoliko pokušaja ne pogađaju igrači SC-a. Loš pas, i u nastavku napada Panter ne pogađa za tri na dve sekunde do kraja.

39. MINUT - Naneli do Trifunovića koji sa leve strane ne pogađa za tri. Drežnjak za tri poena, ne pogađa, ali je Ledej dobio petu ličnu. Za sada najefikasniji u redovima Partizana mora na klupu.

Madar ponovo na parketu. Drežnjak pogađa dva od tri bacanja - 83:81 za Partizan.

38. MINUT - Hadžibegović pogađa i smanjuje na 81:79. Dobra vest za Partizan. Mekgi pravi četvrtu ličnu. Naneli oba puta siguran - 83:79.

37. MINUT - Megi pogađa za tri pod faulom. Smanjuje prednost na 79:76. Mekgi pogađa sa linije bacanja i smanjuje na 79:77.

Ponovo Obradović traži tajm-aut i ponovo viče na svoje igrače. Lesor traži Ledeja koji "u letu" poentira za dva.

36. MINUT - Naneli ne pogađa za tri, ali ipak dolazi do lopte. Dodaje do Lesora koji takođe nije uspešan.

35. MINUT - Ledej pravi četvrtu ličnu i menja ga Lesor. Ivišić za tri ponovo. Njegov 19. poen za 77:73. Zatim Trifunović gazi liniju i lopta je za Podgoričane.

Sjajan pas Pantera do Trifunovića koji pogađa ispod koša - 79:73.

34. MINUT - Uspeva Trifunović preko Hadžibegovića za tri poena - 77:70 za Partizan.

33. MNUT - Roling Eksuma i polaganje za 72:68. Pošto je Partizan preuzeo vođstvo, Žakelj traži tajm-aut. Povećana prednost na 74:68.

32. MINUT - Slavković pravi faul nad Nanelijem. Preko ruke pokušava Naneli, ali ne pogađa. Megi pravi treću ličnu, a gosti i dalje imaju prednost od 68:67. Okreće Partizan na 70:68.

31. MINUT - Tasić uručuje loptu Mekgiju, koji ne pogađa za tri. Neuspešan i Ledej.

 

3. četvrtina 67:68

30. MINUT - Trifunović faulira Slavkovića. Zatim Drežnjak pravi faul u napadu nad Lesorom. Član idealne petorke Evrolige uspešan, za smanjenje na 68:65.

Kontra, Ledej i na kraju Trifunović - 68:67 za goste.

29. MINUT - Naneli ostaje sam i pogađa za tri poena posle konfuzije u odbrani Podgoričana. Vode gosti sa 68:63.

28. MINUT - Ivišić pogađa za tri poena - 65:60. U nastavku meča, Papapetru ne pogađa. Zatim Tasić dobija priliku da sa linije bacanja poveća prednost.

Sada je 67:60. Obradović ljut na igrače, traži tajm-aut.

27. MINUT - Naneli preko Drežnjaka za dva poena. Ubrzo i Naneli proigrava Lesora koji pogađa, uz dodatno slobodno bacanje. Sada je 62:60 za goste.

26. MINUT - Novi TV tajm-aut. Eksum i Naneli na parketu. Ivišić blokira Eksuma. Ivišić blokira Eksuma, ali i pravi faul. Na kratko Partizanov igrač na parketu. Ne pogađa drugo bacanje - 60:56  za goste.

Ponovo Ivišić, za 62:56.

25. MINUT - Megi održava prednost gostiju (58:55), a na drugoj strani ne pogađa Ledej. Koji kasnije pravi i faul.

Ponovo isti igrač pogađa iz teške situacije - 60:55.

23. MINUT - Panter pogađa za tri, a uzvraća Megi. Sada je 55:52 za goste. Ledej ponovo zakucava i smanjuje zaostatak na jedan poen (55:54).

22. MINUT - Ledej ne pogađa. Prvi promašaj za dva poena. Dalleka trojka Drežnjaka, za 52:46. Uzvraća Ledej i smanjuje na 52:49.

 

 

2. četvrtina 46:47

20. MINUT - Ivanović pogađa za tri poena. Smanjuje prednost Partizana na 46:45. Faul Papapetrua u napadu.

Ivanović ne pogađa, Ivišić ukucava.

19. MINUT - Lesor od reketa do reketa. Nije poentirao, ali ima slobodna bacanja. Pogađa sa linije slobodnih bacanja. Sada Partizan vodi sa 44:42. 

18. MINUT - Panter seče loptu, kontra i lagano polaganje. Trener gostiju Žakelj traži tajm-aut kod vođstva svog tima 41:35.

Panter pogađa veoma važnu trojku - 41:38 za goste. Panter do Ledeja i zakucava.

17. MINUT - Madar krade loptu od Pavlićevića i lagano polaže (38:29). Lesor pogađa oba slobodna bacanja. Tasićevi poeni, pa Madarovi - 41:33 za goste.

16. MINUT - Panter pogađa sa linije bacanja, ali drugo ne. Na drugoj strani Pavlićević preko Madara na isteku napada - 38:27. Panter ne pogađa za tri poena.

15. MINUT - Slavković ne pogađa dodatno slobodno bacabnje. Papapetru ne pogađa za tri, ali tu je Ledej koji pogađa pod faulom. Smanjuje na 36:26.

14. MINUT - Ledej smanjuje sa linije slobodnih bacanja, na 32:21.

13. MINUT - Ivišićevi novi poeni, i dalje plus 13 za goste iz Podgorice. Sada je 32:19.

12. MINUT - Drežnjak za tri  30:17 za goste. Lesor se "prošetao" do koša. Laki poeni, smanjenja prednost na 30:19.

11. MINUT - Tajm-aut za Željka Obradovića. Vode gosti i sa 10 razlike - 27:17.

 

1. četvrtina 17:22

10. MINUT - Ivišić za tri, serija 5:0 i vode gosti sa 16:15. Ne pogađa Papapteru za tri poena. Megi pogađa za tri pod faulom.

Faul Ivišića na šest sekundi do kraja. Eksum uspešan sa linije slobodnih bacanja. Ivanović do kraja - 22:17.

9. MINUT - Papapetru fintira Ivišića. Za svaki slučaj je tu Lesor, ali nema potrebe, lopta prolazi kroz obruč - 15:11.

8. MINUT - Naneli ne pogađa za tri, a nakon toga Ledej dobar u odbrani.

7. MINUT - Lesor zakucava atraktivno, za TV špice. Partizan vodi sa 13:11.

Problemi sa satom u dvorani.

6. MINUT - Vodi Partizan sa 11:10. Panter posle svoje prve lične ide na klupu. Na terenu je Eksum.

Prvi TV tajm-aut. U dvorani je i Bogdan Bogdanović nekadašnji igrač Partizana, sada Atlante.

MN Press
 

5. MINUT - Madar do Ledeja u levom korneru. Čista pozicija i nova trojka. U novom pokušaju ne pogađa Ledej. Ostaje 10:9 za goste.

4. MINUT - Ledej pogađa novu trojku za crno-bele. Sada je 6:8. Hadžibegović pogađa sa linije slobodnih bacanja. Madar ne pogađa za tri, ostaje 10:6 za goste. Ipak, Slavković gubi loptu.

3. MINUT - Kombinacija Ledej - Madar koji pogađa za tri poena. Uzvraća Slavković lakim poenima i sada je rezultat 3:8 na semaforu.

2. MINUT - Novi poeni Slavkovića, koji zatim ne pogađa dodatno slobodno bacanje. Gosti krenuli sa serijom 6:0.

1. MINUT -  Gosti imaju početno vođstvo od 2:0

Uoči početka meča uručenje nagrada Željku Obradoviću i Matijasu Lesoru, za najboljeg trenera odnosno defanzivca u regionalnom takmičenju.

18.55 - U toku je predstavljanje ekipa.

Tokom dana, Matijas Lesor i Kevin Panter su izabrani u prvu, odnosno drugu petorku Evrolige.

Meč počinje još malo, u 19 časova.

Ko bude bolji u ovoj seriji igraće sa Cedevita Olimpijom.

Sudije su: Milan Nedović, Miloš Koljenšić i Stefan Ćalić.

Evo i izjave trenera Obradovića.

- Primarni cilj koji smo postavili ispred sebe je od početka bila ABA liga, i pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije koji je bio prisutan do sada, možda čak i motivisaniji. igramo protiv ekipe sa kojom smo i ove i prošle godine odigrali zanimljive utakmice.

Studentski centar je uvek imao izvanredno pripremljene utakmice, tako će očekujem to i ovog puta, s obzirom da su oni imali vremena da se pripreme. Poštovanje prema protivniku i ogromna želja da se krene sa plej-ofom ABA lige - kazao je Obradović.

Ovako je duel najavio njegov kolega Andrej Žakelj.

- Čeka nas tim koji je u ovom momentu među najboljima u Evropi. Partizan je odigrao izvanrednu seriju protiv Real Madrida i čestitam im na sezoni u Evroligi. Mi smo malo van takmičarskog ritma, prošlo je skoro mesec dana od završetka regularnog dela sezone. Ipak, treniramo dobro i trebalo bi da budemo spremni, pogotovo na energetskom nivou, kao i da budemo fokusirani na zadatke. Idemo rasterećeno u Beograd, da odigramo najbolje što možemo u ovom momentu i jedva čekamo utakmicu.

Meč možete da pratite direktno na našem portalu u tekstualnom prenosu, kao i na Premiumu 1 TV Arena sport.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike