Kazna za Savića: Suspendovan jednom utakmicom i moraće da plati 1500 evra!

22.05.2023

17:00

0

Odluka je doneta nakon izveštaja delegata sa utakmice Studentskog centra i crno-belih u Podgorici

Kazna za Savića: Suspendovan jednom utakmicom i moraće da plati 1500 evra!
Zoran Savić - Copyright MN Press

Sportski direktor KK Partizan Zoran Savić suspendovan je od strane AdmiralBet ABA lige na jedan meč i novčanom kaznom od 1500 evra.

Prvi operativac crno-belih je vređao na meču između Studentskog centra i Partizana u Podgorici sudiju Dragana Porobića iz Bosne i Hercegovine, što je bilo evidentirano u delegatskom izveštaju sa te utakmice. 

- Zoran Savić je kao direktor KK Partizan napao i verbalno vređao sudiju Dragana Porobića, odnosno neprimereno se ponašao, čime je načinjen prekršaj iz člana 26.2. te mu se temeljom članka 27.2b) DPABA istog propisa zabranjuje pristup dvoranama na razdoblju od jedne utakmice i to utakmice Partizana i SC Derbija, koja će se odigrati 22. maja odnosno prve sledeće utakmice koja se bude odigrala između KK Partizan i KK SC Derbi - navodi se u saopštenju.

Kako još piše u izveštaju Savić je vređao sudiju Porobića ka odlasku u svlačionicu.

- Delegat Milorad Pantović utakmice broj 187, 2. kola četvrtfinalne utakmice ABA lige odigrane dana 18. 5. 2023. godine u Podgorici između KK SC Derbi i KK Partizan navodi kako su po završetku utakmice na drugoj strani zapisnika prijavili ponašanje sportskog direktora Zorana Savića koji je u hodniku napao sudije i verbalno ih vređao - zavrašava se u saopštenju AdmiralBet ABA lige.

Takođe se navodi da sportski direktor Partizana nije uložio žalbu na odluku i da ima 21 dan da plati novčanu kaznu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: M. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike